Έξω από τα δόντια τα είπε ο Κριστόφ Βαζέχα μιλώντας για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως με το ρόστερ που έχει η ομάδα δεν πρόκειται να πάει πουθενά.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πολωνός παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, στο Sport 24 Radio 103.3
Για τον Παναθηναϊκό: “Η ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο τελευταίος που φταίει είναι ο Αναστασίου. Διότι με αυτό το υλικό το μόνο που μπορούσε να ζητήσει είναι η δεύτερη θέση και τίποτα παραπάνω. Δνε πήρε καμία βοήθεια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και η ομάδα είναι χειρότερη από πέρυσι. Έγιναν μεταγραφές, αλλά δεν παίζει κανείς. Πήραμε τον Αμπέντ, αλλά η ομάδα δεν χρειαζόταν τέτοιο παίκτη”.
Για το αν φταίει ο Αναστασίου για τις μεταγραφές: “Είναι δύσκολο για μένα διότι είμαι απ’έξω και μιλάω με βάση αυτά που βλέπω και διαβάζω. Δνε ξέρω αν ο Γιάννης ζήτησε κάποιους παίκτες ή είπε τις θέσεις που ήθελε ενίσχυση η ομάδα. Με αυτό το ρόστερ δεν θα μπορούσε η ομάδα να κάνει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο πλήγμα βέβαια ο αποκλεισμός από την Καμπάλα, ομάδα που δεν είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Αν περνούσαμε την Καμπάλα και ήμασταν στο Europaκαι τώρα που είμαστε δεύτεροι δεν θα υπήρχε τόση γκρίνια, όση υπάρχει τώρα”.
Για τα λάθη που έχουν γίνει στις μεταγραφές: “Σε κάθε ομάδα γίνονται λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να μην τα συνεχίζεις και να μαθαίνεις από αυτά. Το ότι έφυγε ο Αναστασίου, για εμένα είναι λάθος, διότι όποιος και να έρθει δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα”.
Για το τι πήγε στραβά στις μεταγραφές: “Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Σίλντενφελντ. Είχαμε ένα παιδί που ταίριαζε με την ομάδα και για κάποια χρήματα δεν τον κρατήσαμε. Και μετά πήραμε έναν παίκτη που δεν είναι καλύτερος από αυτόν που είχαμε. Έχουμε τρία δεξιά μπακ και δεν ξέρουμε ποιος πρέπει να παίζει. Έτσι καταλήξαμε στον Μαρινάκη. Η ομάδα χρειάζεται να έχει καλούς παίκτες στα άκρα, που να παίζουν καλά το ένας εναντίον ενός, που να μπορούν να κάνουν μια προσπάθεια και να κάνουν το γκολ, ειδικά από τη στιγμή που οι ομάδες στη Λεωφόρο παίζουν κλειστά. Λείπει ένα δεκάρι. Ο Μπεργκ με τον Καρέλη είναι ένα καλό δίδυμο, αλλά λείπει η τελική πάσα”.
Για το αν ο Νίνης μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο: “Περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτόν, αλλά δεν είναι όπως ήταν κάποια χρόνια πριν. Δεν πρέπει να κάνουμε θόρυβο για ένα παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που ήταν χάλια. Ο Νίνης έχει τα προσόντα, αλλά δεν τον έχουμε δει να βγάζει 90 λεπτά. Παίζει καλά για 50 με 60 λεπτά και μετά χάνεται”.
Για το αν ο πρόεδρος μπορεί να επιλέγει προπονητή, όπως ο Παούνοβιτς: “Φυσικά, αν τον ξέρει ο κ. Αλαφούζος και πιστεύει ότι ταιριάζει με την ομάδα. Βέβαια, πρέπει να προσέξει το γεγονός ότι άλλη δουλειά κάνει ένας προπονητής με νέα παιδιά και άλλη με άντρες. Ο προπονητής που θα δουλέψει στον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει εμπειρία. Βέβαια, ο πρόεδρος κάνει κουμάντο, αυτός παίρνει την ευθύνη. Σίγουρα θα πήρε πληροφορίες και μπορεί να είναι καλός προπονητής. Όλα αυτά τα λέμε υποθετικά”.
Για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή: “Αυτό είναι δύσκολο, διότι δεν ξέρω τη φιλοσοφία των ανθρώπων της διοίκησης. Ο Σέρβος (σ.σ. Παούνοβιτς) θεωρώ ότι είνα λάθος, διότι είναι άλλο να δουλεύεις με παιδιά 19-20 ετών και άλλο με άντρες. Μπορεί να πήρε το Παγκόσμιο με παιδιά, αλλά στο επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι κοιτούν για ξένο προπονητή. Τι διαφορά έχει ο Βαζέχα από τον Σέρβο; Μπορούν να πάρουν εμένα”.
Για το εάν τον έχουν προσεγγίσει από τον Παναθηναϊκό: “Όχι, δεν έχω μιλήσει ούτε με τον Φύσσα, ούτε με τον Βόκολο”.
Για το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες προτιμούν ξένους προπονητές: “Δυστυχώς, στην Ελλάδα αλλάζουμε εύκολα προπονητές. Από τη μία, λέμε να δώσουμε μια ευκαιρία στα μικρά παιδιά, και από την άλλη κρίνουμε τον προπονητή όταν χάσει ένα παιχνίδι και μετά τον διώχνουμε. Ποιος προπονητής θα ρισκάρει για να το κάνει αυτό, αφού σε κάθε παιχνίδι παίζει το κεφάλι του; Στη FootballLeague πέρασα το ίδιο. Ήθελα να δώσω ευκαιρίες σε νέα παιδιά και μετά μου έλεγαν για τις ήττες, οπότε έβαζα πιο έμπειρους παίκτες. Για αυτό τα μικρά παιδιά δεν παίζουν στις ομάδες τους. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, ξέρω μόνο ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο με αυτή τη νοοτροπία”.
Για τα λάθη του Γιάννη Αλαφούζου: “Για μένα, η ομάδα δεν είναι καλύτερη από πέρυσι. Δεν είχε καμία βοήθεια από τις μεταγραφές. Στην επιλογή παικτών έγιναν λάθη”.
Για το εάν έχει κριθεί το πρωτάθλημα: “Οι άλλες ομάδες είναι πολύ δύσκολο να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό, που είναι πολύ καλή ομάδα και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Μόνο αν χάσει δυο με τρία παιχνίδια, που δεν το πιστεύω, θα έχει πρόβλημα. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση”.
Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: “Δεν πιστεύω ότι φέτος μπορεί να πάρει τον τίτλο, διότι κάναμε σοβαρά λάθη το καλοκαίρι. Πρέπει να κοιτάξουμε το Κύπελλο για να πάρουμε έναν τίτλο φέτος και να έρθουν καλύτερα παιδιά από αυτά που έχουμε. Πάντα στην Ελλάδα φταίει ο προπονητής! Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε και τις ευθύνες των παικτών; Πάντα φεύγει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μένουν στο απυρόβλητο. Σε αρκετά πράγματα φταίνε και αυτοί. Αν ακούμε σε μια ομάδα ότι κάποιοι ξενυχτούν, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τους παίκτες και στον Παναθηναϊκό είχαμε τέτοια κρούσματα. Και μετά φταίει ο προπονητής. Τι να κάνει δηλαδή ο προπονητής; Να τους πάρει από το χέρι και να τους πάει στο κρεβάτι;”.
Για το εάν λείπουν ηγετικές φυσιογνωμίες από τον Παναθηναϊκό: “Αυτή τη στιγμή εκτός του Ζέκα, που δίνει και τη ψυχή του για την ομάδα, δεν βλέπω κάποιον άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Τον ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει και ο Μπεργκ, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στη δύσκολη στιγμή. Μονο ο Ζέκα. Έτσι φαίνεται απ’έξω. Μάλλον ο Μπεργκ δεν έχει στο χαρακτήρα του να κάνει κουμάντο στην ομάδα”.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
