0 ΣΧΟΛΙΑ

Ινδονησία: Όσοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα, σκάβουν τους τάφους όσων πεθαίνουν από κοροναϊό

Μια διαφορετική ποινή για την καταπάτηση των μέτρων

Μια… διαφορετική ποινή επιβάλλουν οι αρχές σε χωριά της Ινδονησίας για όσους αρνούνται να φορούν μάσκα καθώς τους υποχρεώνουν να σκάβουν τάφους για θύματα του κοροναϊού.

Έτσι την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον οκτώ άνδρες διαφόρων ηλικιών έλαβαν αυτή τη μοναδική ποινή σε περιφέρεια της ανατολικής Ιάβας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Κανείς από τους υποχρεωθέντες να σκάψουν τους τάφους δεν υποχρεώθηκε να είναι παρών και κατά τη διάρκεια της ταφής.

Παρότι η χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο είναι υποχρεωτική σε όλη την Ινδονησία, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι τουλάχιστον απρόθυμο να φορέσει μάσκα και να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έχουν τη δικαιοδοσία να αποφασίσουν τις ποινές για μη συμμόρφωση.

Έτσι στην πρωτεύουσα οι αρχές επέβαλαν σε αρνητή της μάσκας να ξαπλώσει για λίγη ώρα με τα χέρια σταυρωμένα σε ψεύτικο φέρετρο σε δημόσια θέα, και βεβαίως με μάσκα στο πρόσωπο. Από την άλλη στις αγροτικές περιοχές της χώρας, οι αρχές ελπίζουν ότι λίγη χειρωνακτική εργασία και συμπάθεια για τους νεκρούς απο τον κοροναϊό θα νουθετήσουν τους αμφισβητίες και όσους αρνούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ