0 ΣΧΟΛΙΑ

Ινδία: 30 βουλευτές θετικοί στον κοροναϊό

Το κοινοβούλιο πιθανόν να σταματήσει τις συνεδριάσεις του

Ο κοροναϊός… χτύπησε και το κοινοβούλιο της Ινδίας καθώς τουλάχιστον 30 βουλευτές διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα έχει φτάσει τα 5,3 εκατομμύρια.

Το ινδικό κοινοβούλιο συνήλθε στις 14 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών και αναμενόταν να συνεχίσει να συνεδριάζει ως την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters για τα κρούσματα, η συνεδρίασή του μπορεί να συντομευθεί κατά περίπου μία εβδομάδα.

«Από την έναρξη της συνεδρίασης ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί και ως εκ τούτου η κυβέρνηση σκέφτεται να την διακόψει», δήλωσε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, οι οποίοι εμπλέκονται στα θέματα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έδωσε επίσης εντολή για την υποβολή καθημερινά από σήμερα σε τεστ για τον νέο κοροναϊό των δημοσιογράφων που εισέρχονται στο κοινοβούλιο για να καλύψουν την συνεδρίασή του.

Η Ινδία, η οποία κατέγραψε 93.337 νέα κρούσματα το 24ωρο που πέρασε, είναι η χώρα που αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα νέου κοροναϊού σε ημερήσια βάση στον κόσμο από τις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters. Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι σχετικά χαμηλός αναλογικά με τον αριθμό όσων ασθένησαν. Το 24ωρο που πέρασε 1.247 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19 στην Ινδία, με τους οποίους ανήλθε σε 85.619 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ