2 ΣΧΟΛΙΑ

Προκλητικός Τσαβούσογλου για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα δεν δικαιούται να ομιλεί

Σταθερά προκλητικός και ακραίος ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι «η τελευταία που δικαιούται να ομιλεί» για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Σε συνέντευξή του στο TRT Haber στον απόηχο των διεθνών αντιδράσεων για το θέμα της Αγίας Σοφίας – κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε δήλωσε ενάντια στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η τελευταία χώρα που δικαιούται να ομιλεί για τέτοια θέματα είναι η Ελλάδα. Γνωρίζουμε πόσο άσχημα συμπεριφέρονται στους Τούρκους στη Δυτική Θράκη και τι γίνεται με τα τζαμιά στη χώρα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσά της. Η Ελλάδα επέβαλε σιγή στο κάλεσμα για προσευχή από τα μεγάφωνα χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του κορωνοϊού».
Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι θα ενημερώσει την UNESCO για τα βήματα που κάνει αναφορικά με την Αγία Σοφία, λίγες μέρες αφότου η τελευταία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το καθεστώς του εμβληματικού ναού ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μετά τις ανακοινώσεις του Ερντογάν. «Μας εξέπληξαν κάποιες από τις τοποθετήσεις της UNESCO. Θα την ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουμε», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Ενώ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει έρευνες και γεωτρήσεις στο κομμάτι εκείνο της ανατολικής Μεσογείου που προβλέπεται στη συμφωνία με τη Λιβύη επισημαίνοντας ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε διανομή με εταιρείες από τρίτες χώρες.
Πηγή: iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
BYZANTIN - 14/7/2020 09:02

Ο πρώτος που θα ήθελα να παλουκωθεί ... μετά συγχωρήσεως.


Οι δηλώσεις του εκτός από ουτοπιστικές και ονειροπόλες είναι πρόκληση. Δηλωτική συμπεριφορά ενός κομπλεξικού τουρκοθρασύδειλου που λόγια λέει πολλά αλλά να χτυπήσει φοβάται. Μελών Λαβέ κοπρόσκυλα....

marv - 13/7/2020 14:23

Καλά, δεκαπλασιάστε τα διόδια της Εγνατίας για τα φορτηγά που διέρχονται από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. για αρχή και απελευθερώστε τα διόδια για τιε Ελληνικές εταιρείες με άμεση επιστροφή των χρημάτων μέσω Taxisnet. Κυριαρχικό μας δικαίωμα είναι!! Πληρώσαμε ένα δρόμο χρυσάφι για να δικινεί τα προιόντα της η τουρκία προς την ευρωπαική ένωση. Ας πάνε αππό τα κατσικοχώρια των βαλκανίων αν τους συμφέρει.

ΕΠΟΜΕΝΟ