Στην αποστολή της Μπενφίκα βρίσκεται ο Τζιανλούκα Πρεστιάνι, παρότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, στη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή έχει τιμωρηθεί για το περιστατικό με τον Βινίσιους Τζούνιορ, στο πρώτο παιχνίδι.
Δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι ο Αργεντινός ακραίος επιθετικός ισχυρίζεται ότι ο Βραζιλιάνος τον αποκάλεσε "νάνο", για αυτό και ο Πρεστιάνι απάντησε, σύμφωνα με τον ίδιο, με ομοφοβική και όχι ρατσιστική έκφραση.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι "ειδικοί λένε πως η υπεράσπιση αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή σαν δικαιολογία για τη χρήση απαράδεκτων ρατσιστικών ή ομοφοβικών σχολίων".
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως τα σχόλια για τα φυσικά χαρακτηριστικά όπως ύψος, μέγεθος αυτιών ή φαλάκρα δεν καλύπτονται από το Άρθρο 14 της UEFA.
| JUST IN: Gianluca Prestianni has told UEFA that Vini Jr. called him a “dwarf.”
— CentreGoals. (@centregoals) February 24, 2026
This is not considered any justification for using racist or discriminatory language.
[@thetimes] pic.twitter.com/eptNDcLTa0
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

