0 ΣΧΟΛΙΑ

«Ανθρωποκτονία εξαιτίας ασφυξίας» ο θάνατος του Φλόιντ σύμφωνα με ανεξάρτητη νεκροψία

Αποκαλυπτική η νέα νεκροψία που διενεργήθηκε

Ακόμα πιο ξεκάθαρη κάνει την κατάσταση η ανεξάρτητη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε στην σορό του Τζορτζ Φλόιντ ύστερα από αίτημα της οικογένειάς του. Σύμφωνα με την νέα νεκροψία από ανεξάρτητους ιατροδικαστές, τους Δρ. Μάικλ Μπέιντεν και Αλέσια Γουίλσον, η αιτία θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ ήταν «ανθρωποκτονία, η οποία προκλήθηκε από ασφυξία λόγω πίεσης στο λαιμό και την πλάτη που οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο».

Μάλιστα, οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο άντρας που για πολλά λεπτά πιεζόταν στο λαιμό από το πόδι του αστυνομικού στην Μινεάπολις πέθανε επιτόπου στο πεζοδρόμιο και όχι καθ’ οδόν για το νοσοκομείο ή εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα αρχικά ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε με αίτημα των αρχών της Μινεάπολις είχαν δείξει πως ο θάνατος του Τζορτζ Φλόντ επήλθε πιθανότατα συνδυαστικά από τον τρόπο με τον οποίο ο αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό, την ύπαρξη υποκείμενων ασθενειών (πρόβλημα καρδίας ή άσθμα) και την πιθανή ύπαρξη ουσιών στο οργανισμό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AssociatedPress η νεκροτομή δεν είχε αποκαλύψει στοιχεία που να υποστηρίζουν πως ο θάνατος του 46χρονου επήλθε από στραγγαλισμό. Βεβαιότητα σχετικά με την πιθανή ύπαρξη ουσιών στο αίμα του πάντως δεν υπάρχουν αφού τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων απαιτούν αρκετές εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρ. Μάικλ Μπέιντεν είναι ενας διακεκριμένος επιστήμονας, πρώην επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ