0 ΣΧΟΛΙΑ

Σταδιακή άνοδο στην τηλεθέαση της ΕΡΤ

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η τηλεθέαση της δημόσιας τηλεόρασης όπως δείχνουν τα επίσημα της Nielsen. Σύμφωνα με αυτά, όλα ανεξαιρέτως τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά η ΕΡΤ 1, (από τις 10 το πρωί ως τα μεσάνυχτα) έχουν συνεχή άνοδο τους τελευταίους 2,5 μήνες, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, που αν και μεταδίδεται απέναντι στα πιο δημοφιλή δελτία όλων των ιδιωτικών καναλιών, από 4,9% που είχε μέση τηλεθέαση το Νοέμβριο, ανέβηκε στο 6% το Δεκέμβριο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου έχει ήδη φτάσει στο 7,1%. Ποσοστό που αναλογεί μεσοσταθμικά σε 318.000 τηλεθεατές (από 262.300 το Νοέμβριο).

Ωστόσο και τα άλλα δελτία ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά η ΕΡΤ παρουσιάζουν αύξηση. Το πρώτο μεγάλο δελτίο στις 10 το πρωί από 7,8% τον Νοέμβριο έχει σήμερα μέση τηλεθέαση 8,6%, το πρώτο μεσημβρινό στις 12 αυξήθηκε από 7,4% σε 8,4%, το δελτίο στις 3 από 8,2% σε 9,5%, ενώ ανάλογη αύξηση έχουν και τα μικρότερης διάρκειας δελτία (στις 6 το απόγευμα από 5,4% σε 6,3% και τα μεσάνυχτα από 3,2% σε 4,7%).

Αύξηση εμφανίζουν και οι νέες ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ. Η εκπομπή «10» με την Ολγα Τρέμη έχει τον Ιανουάριο μέση τηλεθέαση 4% από 2,5% το Νοέμβριο και 3,2% το Δεκέμβριο, ενώ αύξηση της τηλεθέασης παρουσιάζει και η νέα εκπομπή «από τις 6» με το Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά που συγκεντρώνει ήδη μέση τηλεθέαση 9,5% σε μια από ανταγωνιστικές ζώνες της τηλεόρασης, όπως είναι αυτή του πρωινού προγράμματος.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ