Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ο Τραμπ απέλυσε τελικά την υπουργό του Κρίστι Νόεμ, εν μέσω κατηγοριών για «χάος» στο υπουργείο Εσωτερικών και ερωτικής σχέσης με υφιστάμενό της

Η Κρίστι Νόεμ δέχθηκε τα πυρά του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της εξέτασής της


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ύστερα από πιέσεις μηνών, ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τελικά την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας της κυβέρνησής του, Κρίστι Νόεμ, ύστερα από όσα έχουν έρθει στο φως για την ίδια.

Η αποπομπή της Νόεμ έρχεται μετά από μήνες φημών ότι επρόκειτο να αποχωρήσει, αλλά καταλυτικό ρόλο πιθανότατα έπαιξαν οι δύο συνεχόμενες ημέρες ακροάσεων της Νόεμ ενώπιον του Κογκρέσου κατά τις οποίες ρωτήθηκε για τα πάντα, από τις επιθετικές τακτικές των αξιωματικών του DHS στη Μινεσότα μέχρι τη σχέση της με τον ειδικό κυβερνητικό υπάλληλο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι.

Η Νόεμ είχε ηγηθεί της επιχείρησης μαζικών απελάσεων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και επέβλεπε την επιχείρηση κατά μεταναστών του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) στη Μινεσότα, όπου αξιωματικοί σκότωσαν δύο Αμερικανούς πολίτες, τη Ρενέ Γκουντ και τον Άλεξ Πρέτι, σε ξεχωριστά περιστατικά τον Ιανουάριο.

Η Νόεμ προκάλεσε περαιτέρω οργή όταν χαρακτήρισε τον Πρέτι και την Γκουντ ως εγχώριους τρομοκράτες, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, σκόπευαν να σκοτώσουν ομοσπονδιακούς αξιωματικούς, δηλώσεις που φάνηκαν να έρχονται σε αντίθεση με τα βίντεο των περιστατικών. Μετά τον θάνατο της Πρέτι, η Νόεμ παραγκωνίστηκε από τον πρόεδρο, ο οποίος έστειλε τον Τομ Χόμαν, για να αναλάβει τις επιχειρήσεις στη Μινεσότα.

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ είχε επαινέσει δημόσια τη Νόεμ κατά τη διάρκεια της θητείας της, η απομάκρυνσή της δεν αποτελεί έκπληξη καθώς υπήρχαν συνεχείς αναφορές για την απογοήτευση του Λευκού Οίκου κυρίως για το πώς η Νόεμ χειριζόταν τα κονδύλια του υπουργείου της.

Η Νόεμ βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου όπου μεταξύ άλλων τής υποβλήθηκε μια εξαιρετικά άμεση και άβολη ερώτηση για τη σχέση της με τον κορυφαίο σύμβουλό της, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι λίγα λεπτά αφότου ο σύζυγός της είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, είχατε σεξουαλικές σχέσεις με τον Κόρεϊ Λεβαντόφσκι;», ρώτησε η βουλευτής της Καλιφόρνιας Σίντνεϊ Καμλάγκερ-Ντοβ.

«Κύριε πρόεδρε, είμαι σοκαρισμένη που καταφεύγουμε σήμερα σε κουτσομπολιά ταμπλόιντ σε αυτή την επιτροπή», απάντησε η Νόεμ. Ο σύζυγός της, Μπράιον Νόεμ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν ακριβώς πίσω της στην αίθουσα, είχε αποχωρήσει λίγο πριν τεθεί η ερώτηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου η επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δέχθηκε επίσης πιεστικές ερωτήσεις για τη στάση της απέναντι στη σκληρή επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στη Μινεάπολη.

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η υπουργός και ο Λεβαντόφσκι –και οι δύο παντρεμένοι– διατηρούν εξωσυζυγική σχέση. Και οι δύο έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες, με τη Νόεμ να τις χαρακτηρίζει «αηδιαστικό ψέμα».

Τον περασμένο μήνα, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal έφερε στο φως το φερόμενο «χάος» στη λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας υπό την ηγεσία της Νόεμ και την ισχυρή επιρροή του Λεβαντόφσκι, αναζωπυρώνοντας παράλληλα τις φήμες για τη σχέση τους.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι «η στενή σχέση των δύο είχε ήδη προκαλέσει αμηχανία στον Ντόναλντ Τραμπ και στους κορυφαίους συμβούλους του», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος απέρριψε την ιδέα να αναλάβει ο Λεβαντόφσκι τη θέση του προσωπάρχη της Νόεμ «εξαιτίας αναφορών για ρομαντική σχέση μεταξύ των δύο, θέμα που, σύμφωνα με αξιωματούχους, συνεχίζει να επαναφέρει στις συζητήσεις».

Η Wall Street Journal σημείωσε επίσης ότι η Νόεμ μετακόμισε σε κυβερνητική κατοικία δίπλα στη θάλασσα σε στρατιωτική βάση στην Ουάσιγκτον, η οποία προορίζεται για τον επικεφαλής της Ακτοφυλακής, αφού φωτογραφίες σε ταμπλόιντ έδειξαν τον Λεβαντόφσκι να πηγαινοέρχεται πέρυσι μεταξύ του διαμερίσματός του και της κατοικίας της.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η Νόεμ μετακόμισε στην οικία για λόγους ασφαλείας και ότι καταβάλλει ενοίκιο για τη χρήση του.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ