0 ΣΧΟΛΙΑ

Λεωφορείο που μετέφερε παιδιά συγκρούστηκε φορτηγό στη Σλοβακία: 12 νεκροί

Σε ένα σοκαριστικό δυστύχημα στην Σλοβακία τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίσθηκαν μετά την σύγκρουση ενός λεωφορείου και ενός φορτηγού στη δυτική Σλοβακία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα αποκαλείτο «δρόμος θανάτου» από τους κατοίκους της περιοχής λόγω των πολλών θυμάτων των τροχαίων που είχαν καταγραφεί εκεί. Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο μετά την διάνοιξη το 2012 μιας άλλης περιφερειακής οδού και τη μείωση της κυκλοφορίας αλλά το όνομα έμεινε στον δρόμο, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τουλάχιστον τέσσερις έφηβοι» περιλαμβάνονται στους νεκρούς, δήλωσε η υπουργός Υγείας Αντρέα Καλάβσκα, που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Το λεωφορείο που πραγματοποιούσε μια τακτική τοπική σύνδεση μετέφερε κυρίως μαθητές γυμνασίου, σύμφωνα με τον Μίχαλ Βάργκα, εκπρόσωπο των πυροσβεστών της δυτικής πόλης Νίτρα.

Το φορτηγό που μετέφερε χώμα και πέτρες «πιθανόν ήταν υπερφορτωμένο», πρόσθεσε ο Βάγκρα τονίζοντας ότι τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Markiza, το φορτηγό γλίστρησε στα πλάγια, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε στο λεωφορείο, πριν αυτό συντριβεί σε χαντάκι που ήταν κατά μήκος του δρόμου.

Οι εικόνες που προβλήθηκαν σε άλλα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα φορτηγό πεσμένο στα πλάγια και το λεωφορείο να βρίσκεται μέσα στο χαντάκι.

Είναι το πιο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώνεται στη Σλοβακία από το 2009, όταν αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε λεωφορείο προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ