0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη: Τι δείχνουν οι σκληροί δισκοι


Νέες επιθέσεις ετοίμαζαν στην Ευρώπη οι τζιχαντιστές, όπως αποδεικνύεται σε αρχεία που βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο.

Στο αρχείο του δίσκου που φέρει την «υπογραφή» του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντιαλ Μπαγκντάντι και των έξι υπαρχηγών του αναφέρεται πως ένα από τα σχέδια των παρανοϊκών τζιχαντιστών προβλέπει ευρεία επίθεση στον σιδηρόδρομο της Γερμανίας, καθώς και σε αγωγό πετρελαίου κοντά στη Βασιλεία, στην Ελβετία.

Παρόλο που οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν πλέον καταρρεύσει, οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο κίνδυνος παραμένει ορατός καθώς χιλιάδες τζιχαντιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής, ενώ πολλοί άλλοι έχουν ήδη επιστρέψει, μέσω των «μεταναστευτικών κυμάτων» προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Στον σκληρό δίσκο που βρέθηκε, αποκαλύπτεται ακόμα ένα τεράστιο δίκτυο συμμοριών διάπραξης ληστειών, διαδικτυακής παρακολούθησης, ενοικίασης οχημάτων και χακαρίσματος κομπιούτερ κομβικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά αρχεία αποκαλύπτουν πως ένας ηγέτης των μουσουλμάνων τρομοκρατών, ονόματι Αμπού Κχαμπάμπ αλ Μουχατζίρ συντονίζει δύο τρομοκρατικά κλιμάκια στη Γερμανία και ένα στη Ρωσία με σκοπό την χρηματοδότηση της οργάνωσης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταφορά τρομοκρατών μέσω Τουρκίας και την εκδήλωση επιθέσεων με άτομα αραβικής, ρωσικής και καυκασιανής καταγωγής. Η μία επίθεση, στη Γερμανία, ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου και η δεύτερη, στην Ελβετία, 10 ημέρες μετά.

Οι μυστικές υπηρεσίες ελέγχουν εξονυχυστικά όλους τους μετανάστες που έχουν περάσει στην Ευρώπη, προκειμένου να εντοπίσουν τα ύποπτα άτομα ή άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει ψεύτικες ταυτότητες. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή για έλεγχο και καταμέτρηση όσων διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας ανά την Ευρώπη, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, με δεδομένο το γενικότερο χάος που επικρατεί, ακόμη και στην οργανωμένο Γερμανία, όπου πάνω από ένα εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες από μουσουλμανικά κράτη, φιλοξενούνται σε διάφορα κέντρα σε όλη τη χώρα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ