Ο Κρίστιαν Χόρνερ έγινε με τη Red Bull Racing την περίοδο 2005-’25 ένας τους πιο επιτυχημένους διευθυντές ομάδων στην ιστορία της Formula 1, έχοντας οδηγήσει την ομάδα του Μίλτον Κινς σε έξι τίτλους κατασκευαστών και οκτώ πρωταθλήματα οδηγών – μοιρασμένα ισόποσα ανάμεσα στους Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν.
Ο 52χρονος απολύθηκε μετά το Βρετανικό GP του Ιουλίου και αντικαταστάθηκε από τον πρώην διευθυντή της Racing Bulls (και παλιότερα αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari) Λοράν Μεκίς. Ο Βρετανός έχασε τη θέση του όταν απόλεσε τη στήριξη του Ταϊλανδού συνιδιοκτήτη της Red Bull, Σαλέρμ Γιουβιντία. Η αποχώρηση του Χόρνερ συνέπεσε με την εντυπωσιακή αγωνιστική ανάκαμψη για τη Red Bull και τον Φερστάπεν, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν περιοριστεί σε μόλις δύο νίκες μέσα στο 2025. Ο Ολλανδός στη συνέχεια κατέκτησε έξι νίκες στους τελευταίους εννέα αγώνες, έκλεισε τη χαώδη του υστέηρηση στο πρωτάθλημα και εντέλει έφτασε μόλις 2 βαθμούς μακριά από τον πέμπτο διαδοχικό του τίτλο, που του τον στέρησαν ο Λάντο Νόρις και η McLaren.
Ο Μίντσλαφ, διευθύνων σύμβουλος εταιρικών προγραμμάτων και νέων επενδύσεων της μητρικής Red Bull GmbH, αρνήθηκε ότι η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Χόρνερ ήταν ριψοκίνδυνη, τονίζοντας ότι η εταιρεία έπρεπε να δράσει.
Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf για την απόλυση του Βρετανού από τη Red Bull, ο Μίντσλαφ δήλωσε: “Δεν θα το χαρακτήριζα ρίσκο, γιατί ήμασταν 100% πίσω από αυτή την απόφαση. Ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι.
Δεν είμαι από εκείνους τους μάνατζερ που κάνουν εύκολα απολύσεις, που απολύουν ανθρώπους έτσι απλά. Ο Κρίστιαν έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό με την ομάδα και έχει πετύχει πολλές επιτυχίες. Όλοι εδώ στην εταιρεία, κι εγώ προσωπικά, τον εκτιμούμε για όσα έχει προσφέρει.
Αλλά αυτό είναι επίσης μέρος του να είσαι ένας επαγγελματικός οργανισμός. Δεν μπορείς να βασίζεσαι για πάντα στο παρελθόν και νιώσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά δεν τη λάβαμε και βιαστικά”.
Παράλληλα, ο Μίντσλαφ σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην συμβούλου της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο -η αποχώρηση του οποίου από τη Red Bull ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα- που υποστήριξε ότι ο Verstappen θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα αν ο Horner είχε απολυθεί νωρίτερα – καθώς και ότι “τα τελευταία χρόνια με τον Horner δεν ήταν ευχάριστα”.
“Αυτά τα λόγια για τον Κρίστιαν είναι ευθύνη του Χέλμουτ”, είπε ο Μίντσλαφ. “Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για τον Κρίστιαν. Απλώς και μόνο επειδή έχει σημαίνει πάρα πολλά για τη Red Bull.
Αλλά πάντα έρχεται μια στιγμή που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και τότε, ως εταιρεία, πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Θα δώσεις σε κάποιον περισσότερο χρόνο ή είναι η στιγμή για έναν νέο ηγέτη; Εμείς νιώσαμε ότι ήταν η ώρα για αλλαγή.
Διαφωνώ με τις δηλώσεις του Χέλμουτ. Ναι, είναι λογικό τα πράγματα να αλλάζουν σε έναν οργανισμό. Ίσως και ο ίδιος ο Δρ Μάρκο να έχει αλλάξει με τα χρόνια. Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να μην είναι όλα ίδια όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια.
Ο Κρίστιαν και ο Χέλμουτ συνεργάστηκαν εξαιρετικά για πολλά χρόνια, από την αρχή το 2005, οπότε μιλάμε για περισσότερα από 20 χρόνια. Δώστε μου μερικά παραδείγματα άλλων μεγάλων αθλητικών οργανισμών όπου η ηγετική ομάδα παρέμεινε η ίδια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μπορείτε λοιπόν να το δείτε πολύ αρνητικά ότι και οι δύο έχουν πλέον αποχωρήσει. Εγώ όμως θα έλεγα ότι είναι μοναδικό το γεγονός ότι βρίσκονταν εδώ μαζί για τόσο πολύ καιρό και πέτυχαν τόσα πολλά. Μερικές φορές απλώς χρειάζεται μια αλλαγή για να ταρακουνηθούν τα πράγματα”, κατέληξε ο Όλιβερ Μίντσλαφ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

