Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ παρά τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό και με τις απουσίες της, μπόρεσε να παρουσιάσει μία πολύ καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ναι μεν ήρθε η ήττα με 92-75 στον πρώτο προημιτελικό των Play Offs της Basket League, αλλά η ομάδα του Ηλία Ζούρου εμφάνισε πολύ καλά στοιχεία και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο και έκλεισε μπροστά στο σκορ με 42-41.
Οι παίκτες της Βασίλισσας έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι να «πουλήσουν» πολύ ακριβά το… τομάρι τους και έβαλαν δύσκολα σε έναν αντίπαλο που έχει προκριθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Προς τα μέσα της 3ης περιόδου, η Ένωση δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση και έτσι η διαφορά έφυγε σε διψήφια επίπεδα, οπότε μετά ήταν δύσκολο να μαζευτεί. Ωστόσο, με βάση όλα τα δεδομένα, συν το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε να δώσει αγώνα για περίπου 2,5 εβδομάδες, είναι ξεκάθαρο ότι το πηλικό είναι θετικό, παρά το τελικό αποτέλεσμα.
Απομένει ένα ματς στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων το προσεχές Σάββατο (18/05, 17:15), όπου η Βασίλισσα πρέπει να παίξει ξανά χωρίς κόσμο και να εξαντλήσει τις πιθανότητές της, για να ισοφαρίσει τη σειρά των προημιτελικών σε 1-1 και να μην τελειώσει από τώρα η σεζόν, κάτι που φυσικά φαντάζει πολύ δύσκολο, όπως γίνεται αντιληπτό. Σίγουρα πάντως, οι παίκτες του Ζούρου έδειξαν στο ΣΕΦ, ότι μπορούν να παίξουν καλό μπάσκετ.
Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας πάντως, αφού ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ της ΑΕΚ, πιστοποίησε και στο Φάληρο, το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Να θυμίσουμε ότι τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους (3/3β., 6/8δ., 3/7τρ.), 4 ριμπάουντ (3αμ.-1επ.), 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Πρέπει πάση θυσία ο Κουζμίνσκας, να συνεχίσει στη Βασίλισσα και τη νέα σεζόν και αυτό είναι ένα «στοίχημα» που αξίζει να το κερδίσει η διοίκηση της ΑΕΚ.
Με τη «γλώσσα» της στατιστικής
Ας ρίξουμε όμως μία αναλυτική ματιά στα όσα έγιναν στο ματς, με τη «γλώσσα» της στατιστικής. Πρώτα από όλα, η ΑΕΚ εκτέλεσε 7 λιγότερες βολές, δηλαδή 10/13 (76%), έναντι 17/20 (85%) που είχε ο Ολυμπιακός. Στα δίποντα, οι δύο ομάδες είχαν ίδιο ποσοστό ευστοχίας, αλλά η Βασίλισσα πέτυχε 1 παραπάνω, δηλαδή 22/40 (55%), απέναντι στα 21/38 (55%) της ομάδας του Πειραιά. Πάνω σε αυτό, να πούμε ότι οι παίκτες του Δικεφάλου σκόραραν 4 λιγότερους πόντους από το ζωγραφιστό (38 έναντι 42). Όσο για τα τρίποντα, η Ένωση έβαλε 4 λιγότερα, δηλαδή 7/21 (33%) κόντρα στα 11/28 (39%) των γηπεδούχων.
Συνεχίζουμε με το κομμάτι των ριμπάουντ, όπου συνολικά η ΑΕΚ μάζεψε 7 λιγότερα, δηλαδή 29 (18αμ.-11επ.), έναντι των 36 (20αμ.-16επ.) του Ολυμπιακού. Επίσης, ο Δικέφαλος έβαλε και 11 λιγότερους πόντους δεύτερης ευκαιρίας (8 έναντι 19). Όσον αφορά στην οργάνωση του παιχνιδιού, οι παίκτες του Ζούρου έδωσαν 2 λιγότερες ασίστ (16 έναντι 18). Ακόμα, η Βασίλισσα έκανε 1 περισσότερο κλέψιμο (6 έναντι 5), ενώ οι τάπες ήταν ίδιες για τις δύο ομάδες (από 2 έκαστος). Η Ένωση υπέπεσε και σε 5 παραπάνω λάθη (14 έναντι 9), οπότε σκόραρε και 9 λιγότερους πόντους από λάθη αντιπάλου (8 έναντι 17). Η ΑΕΚ πάντως έκανε καλή δουλειά στο transition, αφού σκόραρε 7 περισσότερους πόντους σε αιφνιδιασμούς (16 έναντι 9). Τέλος, ο Δικέφαλος πέτυχε 7 λιγότερους πόντους από τον πάγκο (35 έναντι 42).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

