Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κάλενς: Είμαστε ομάδα με νοοτροπία νικητή

Ο Περουβιανός στόπερ μιλάει στον «Δικέφαλο» για τις πρώτες του εντυπώσεις στην ΑΕΚ, για την ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας και πλέκει το εγκώμιο της ποιότητας και της νοοτροπίας του ρόστερ!

Πριν από ένα μήνα, ο Αλεξάντερ Κάλενς εντάχθηκε στο ρόστερ της ΑΕΚ και, με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, δείχνει σαν να ανήκει εδώ και καιρό στο δυναμικό της νταμπλούχου Ελλάδας.

Ο 31χρονος Περουβιανός κεντρικός αμυντικός έχει εγκλιματιστεί αρκετά γρήγορα και όπως τόνισε μιλώντας στον «Δικέφαλο» και στον Δημήτρη Βέργο από τη μικτή ζώνη της «OPAP Arena» μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού, αισθάνεται πολύ καλά με την επιλογή του να έρθει στην Ένωση: «Έχω παίξει τέσσερα παιχνίδια. Ήδη αισθάνομαι πολύ καλά και έχω εγκλιματιστεί στην ομάδα. Κάθε μέρα γνωρίζω όλο και περισσότερο τους συμπαίκτες μου. Έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, κάτι που μας αναγκάζει να κάνουμε αρκετό ροτέισον, και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες καθώς όλοι μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αγωνιστούμε».
Ο Κάλενς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Βίντα και υπογράμμισε πως συνολικά η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια γεμάτη εμφάνιση επιστρέφοντας όπως έπρεπε στις νίκες: «Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και ήταν συμπαγής. Είχαμε την κατοχή της μπάλας και ήταν πολύ σημαντικό που επιστρέψαμε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ειδικά μέσα στο σπίτι μας. Καταφέραμε να μειώσουμε την απόσταση από την κορυφή και είμαι χαρούμενος για όλη την ομάδα και για το γεγονός ότι όλοι οι οπαδοί μας το χάρηκαν», είπε αρχικά και πρόσθεσε για το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα: «Ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε και κρατήσαμε το μηδέν παθητικό. Είναι κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Είναι κάτι που μας έδωσε ηρεμία και μας βοήθησε να κάνουμε τη δουλειά μας».
Ο Κάλενς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, όπως τονίζει, και με τον Βίντα και με τον Μουκουντί και με τον Μήτογλου νιώθει άνετα στα μετόπισθεν: «Αισθάνομαι πολύ καλά με όποιον και να παίζω μαζί στην άμυνα. Μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου και προσπαθώ να συνθέτω ένα καλό δίδυμο μαζί τους».

«Όλοι στις εξέδρες χοροπηδάνε, το γήπεδο σείεται»
Αυτό που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον Κάλενς είναι η φανταστική ατμόσφαιρα στις εξέδρες της «OPAP Arena». Η στήριξη των οπαδών της ΑΕΚ είναι τρομερή με τον ίδιο να αισθάνεται ότι το γήπεδο κουνιέται από τις φωνές της κατάμεστης Νέας Φιλαδέλφειας: «Η ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο είναι πολύ καλή. Από τη στιγμή που μπαίνουμε για προθέρμανση, ο κόσμος εμψυχώνει την ομάδα σε όλο το παιχνίδι. Όλοι στις εξέδρες χοροπηδάνε, το γήπεδο σείεται. Είναι πολύ όμορφο. Το να παίζω σε μια τέτοια έδρα είναι κάτι που μου αρέσει».
Σύμφωνα με τον Περουβιανό στόπερ δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι συνεχώς ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχεις με αγώνες κάθε τρεις μέρες. Όμως στην ΑΕΚ, όπως σημειώνει, τη διαφορά την κάνει η φιλοσοφία που έχει εμφυσήσει στο σύνολό του ο Αλμέιδα σε συνδυασμό με την ποιότητα των παικτών του ρόστερ: «Δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αλλά όπως έχει πει και ο Ματίας, οι μεγάλες ομάδες πρέπει να συνηθίζουν να νικάνε και εμείς είμαστε μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ. Όποιος και να μπαίνει στο γήπεδο φαίνεται πολύ η διαφορά που κάνει. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και μακάρι να μην έχουμε τραυματισμούς. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μας υγιείς».
Ο Κάλενς αντικαταστάθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα στο ματς με τον Παναιτωλικό με τον Μουκουντί να παίρνει τη θέση του. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν για να αγωνιστεί και ο συμπαίκτης του καθώς είναι σημαντικό άπαντες να είναι ετοιμοπόλεμοι: «Όχι δεν αντιμετώπιζα κάτι, ήταν για προληπτικούς λόγους. Κερδίζαμε 2-0, ο «Μούκου» ήταν επίσης έτοιμος να αγωνιστεί. Όλοι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όταν μας ζητηθεί και αυτό είναι το πιο σημαντικό…». 
Ο Κάλενς έχει ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα του Περού. Δεν έπαιξε κόντρα στη Χιλή για τα ματς των Προκριματικών του Μουντιάλ, αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμος ενόψει του αγώνα με την Αργεντινή.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ