Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τροχαίο στη Βενετία με 21 νεκρούς: Μάρτυρες περιγράφουν πώς έπεσε το λεωφορείο από τη γέφυρα (VIDEOS)

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τραγωδία με τουλάχιστον 21 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 15 τραυματίες, εκ των οι οποίοι σε σοβαρή κατάσταση, σημειώθηκε χθες το βράδυ της Τρίτης στο Μέστρε της Ιταλίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η ιταλική εφημερίδας Il Gazzettino, έγραψε χθες πως το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

 

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το λεωφορείο να χτύπησε τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη πτώση του και να πήρε φωτιά στο έδαφος, γράφει η Il Gazzettino. Μεταξύ των πρώτων υποθέσεων για τα αίτια περιλαμβάνεται και εκείνη μιας αδιαθεσίας του οδηγού.Η Εισαγγελία της Βενετίας ερευνά την υπόθεση, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναλυθούν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στην υπερυψωμένη διάβαση για να κατανοηθεί καλύτερα η δυναμική του δυστυχήματος. «Από τα πρώτα ευρήματα δεν υπάρχουν σημάδια φρεναρίσματος – λέει ο διοικητής της Δημοτικής Αστυνομίας της Βενετίας, Μάρκο Αγκοστίνι που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος – η ασθένεια του οδηγού είναι σενάριο που εξετάζεται», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.

Ο οδηγός δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

 

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, εκτός από Ουκρανούς πολίτες (παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες), στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία.

Τα διαβατήρια αποκάλυψαν τις εθνικότητες των επιβατών

Tο λεωφορείο πραγματοποιούσε δρομολόγιο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, και σύμφωνα με την Il Gazzettino. σε αυτό επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες, όπως προέκυψε από την ανακάλυψη διαβατηρίων. Το λεωφορείο επέστρεφε στο κάμπινγκ Hu, πρώην Jolly, στη Marghera.

 

 

«Στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια», δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ