Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ζελένσκι: Η Δύση μάς άφησε μόνους. Όλοι τους φοβούνται

Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε αποκαρδιωμένος από τους ηγέτες της Δύσης


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό αργά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εξέφρασε την πρόθεσή του να μιλήσει με τη Ρωσία.

Στο μήνυμα του δήλωσε αποκαρδιωμένος μετά από σειρά συνομιλιών με ηγέτες της Δύσης, σημειώνοντας πως άφησαν την Ουκρανία να πολεμήσει μόνη της. «Κανείς δεν πολεμά στο πλευρό μας, άφησαν την Ουκρανία μόνη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία».

«Τους ρωτάω, ‘είστε μαζί μας’; Λένε ότι είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μας πάρουν στη στρατιωτική συμμαχία [του ΝΑΤΟ]. Όλοι τους φοβούνται» πρόσθεσε.

«Εμείς δεν φοβόμαστε όμως» υποστήριξε, τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τη χώρα του.

Ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για 137 νεκρούς έως τώρα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο δεν φοβάται να μιλήσει για «ουδέτερο καθεστώς», υποχωρώντας από τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως απαιτεί η Ρωσία. «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ. Αλλά τι είδους εγγυήσεις θα έχουμε και ποιες χώρες θα μας τις παράσχουν» φέρεται να διερωτήθηκε.

Σημειώνεται πως, προ ολίγων ορών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίρτι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας, ενώ συγχρόνως δημοσιοποίησε τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει ο Πούτιν.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι αναμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατιωτικοποίηση της χώρας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι επιθυμούν την άνευ (ουκρανικών) όρων παράδοση η οποία θα τερματίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά και τη θητεία της ουκρανικής κυβέρνησης και της προεδρίας Ζελένσκι – αυτό σημαίνει ο όρος «ουδέτερο καθεστώς». Η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας σημαίνει τερματισμός ότι η χωρα θα σταματήσει τις συζητήσεις με το ΝΑΤΟ και για τον εξοπλισμό της από τους Αμερικανούς – σε πολιτικό επίπεδο, και την οριστική απομάκρυνσή της από τη Δύση.

Νωρίτερα, ομάδα ουκρανών βουλευτών ζήτησε από τον πρόεδρο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα προκειμένου να λήξει ο πόλεμος.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ