Έστω κι αν προηγήθηκε με +27, η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε μόνο 87-84 την Μπαρτσελόνα στο «Φόρουμ» για την 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στο «κόλπο» για τα play-in.
Με έξι τελικές πάσες στην πρώτη περίοδο, προφανέστατα, η επίθεση της Αρμάνι λειτούργησε υπέροχα (12-6, 5’) εν αντιθέσει με την αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα η οποία «σκόνταψε» στην απώλεια ελεύθερων μακρινών σουτ (1/7). Αντιθέτως η ιταλική ομάδα κατάφερε το 100% (4/4) έξω από τα 6,75 αλλά και το +7 (24-17) στο τέλος της περιόδου καθώς στην «Μπάρτσα» δεν ήταν αρκετές ούτε οι τέσσερις επιπλέον κατοχές μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ.
Οι ρόλοι δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο καθώς η Μπαρτσελόνα παρέμεινε απελπιστικά άστοχη (2/13 τρίποντα) «προεξέχοντος» του Ουίλ Κλάιμπερν (2/8 σουτ). Κι έτσι η Αρμάνι διατήρησε την απόσταση ασφαλείας (35-28, 16’). Το ξέσπασμα του Ζακ ΛεΝτέι την οδήγησε μάλιστα σε διψήφια διαφορά (42-30, 39’) την οποία κράτησε έως το τέλος του ημιχρόνου.
Σε μια κίνηση (μάλλον) απελπισίας, ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποίησε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους παίκτες οι οποίοι δεν είχαν παίξει δευτερόλεπτο στο πρώτο μέρος. Ο Λεάντρο Μπολμάρο έδωσε συνέχεια στο καταπληκτικό παιχνίδι του και η Αρμάνι όχι απλά απορρόφησε την απόπειρα αντίδρασης των φιλοξενούμενων αλλά αύξησε και τη διαφορά (64-43, 25'). Αυτή αυξήθηκε ακόμη περισσότερο (78-51) έως το τέλος της περιόδου μέσα και από την αφέλεια των παικτών της Μπαρτσελόνα καθώς έστελναν με ευκολία τους αντιπάλους τους στη γραμμή των βολών.
Η Αρμάνι χαλάρωσε υπερβολικά και κόντεψε να βρει μπελά. Η Μπαρτσελόνα βρήκε την ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά (78-62, 34'). Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν σχεδόν πέντε λεπτά για το πρώτο τους καλάθι. Έκαναν επίσης το ένα λάθος μετά το άλλο και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή (80-68, 36:30). Η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφιο νούμερο (83-74) 95'' πριν το τέλος. Εκεί ο Κέιν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων κι εκεί που φάνηκε ότι όλα είχαν τελειώσει. Το ρεσιτάλ λαθών συνεχίστηκε και η Μπαρτσελόνα - 2.4'' πριν το τέλος - κι έπειτα από διαδοχικά τρίποντα μείωσε σε 86-84. Τελικώς, μία βολή του Σιλντς κι ένα άστοχο σουτ του Σενγκέλια κάτω από το κέντρο έριξαν τους τίτλους τέλους.
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 46-34, 78-51, 87-84
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

