Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως η είδηση ότι μια αθλήτρια από το Αφγανιστάν, η οποία φέρεται να αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα βόλεϊ της χώρας, αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν. Όπως γινόταν γνωστό, η Mahjubeen Hakimi αποκεφαλίστηκε στις αρχές του Οκτωβρίου και οι Ταλιμπάν απείλησαν την οικογένειά της να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν. Ως πηγή χρησιμοποιούνται οι δηλώσεις που έκανε στην Persian Independent μία από τις προπονήτριες της ομάδας, το πραγματικό όνομα της οποίας αποκρύπτεται για λόγους προστασίας από το καθεστώς.
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν τα Ellinika Hoaxes παρουσιάζοντας έρευνα του altnews.in, μέλος του IFCN στην Ινδία, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ευσταθούν. Στην πραγματικότητα, η Hakimi βρέθηκε νεκρή στις 6 Αυγούστου 2021, μία εβδομάδα πριν από την πτώση της Καμπούλ στους Ταλιμπάν και δεν αποκεφαλίστηκε. Μάλιστα, δεν έπαιζε στην εθνική ομάδα βόλεϊ, αλλά ασχολούνταν με αυτό ερασιτεχνικά. Η εργασία της ήταν στις ειδικές δυνάμεις της χώρας.
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!