Ως τρομοκρατική διαχειρίζεται η βρετανική αστυνομία την δολοφονική επίθεση στον βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες από τον 25χρονο Αλί Χάρμπι Άλι. Ο Άλι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον βουλευτή την περασμένη Παρασκευή σε μια συνάντηση στην εκλογική περιφέρειά του.
«Θα πούμε στο δικαστήριο ότι αυτός ο φόνος συνδέεται με την τρομοκρατία, ειδικότερα ότι έχει θρησκευτικά και ιδεολογικά κίνητρα», δήλωσε ο Νικ Πράις, επικεφαλής της εισαγγελικής υπηρεσίας ειδικών εγκλημάτων και διεύθυνσης αντιτρομοκρατίας.
«Κατηγορείται επίσης για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης των στοιχείων που συνέλεξε η Μητροπολιτική Αστυνομία στην έρευνά της», τόνισε
Νωρίτερα, ο Ματ Τζουκς, υπαρχηγός ειδικών επιχειρήσεων στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, δήλωσε ότι η βρετανική αστυνομία δεν αναζητεί οποιονδήποτε άλλον ύποπτο για τη δολοφονία του βουλευτή.
Ο Ντέιβιντ Έιμες, ένας 69χρονος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, πατέρας πέντε παιδιών, δολοφονήθηκε σε επίθεση με μαχαίρι σε συνάντηση με τους ψηφοφόρους του σε μια εκκλησία Μεθοδιστών στο Λέι-ον-Σι, περίπου 60 χλμ. ανατολικά του Λονδίνου. Ο ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είχε παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα κατά της ριζοσπαστικοποίησης, συνελήφθη επιτόπου.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!