Ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση από την ΑΕΚΑΡΑ που έχει δείξει πως οδεύει με ταχύτατους ρυθμούς για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου! Η Ένωση στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup νίκησε με 31-29 την Γκορένιε στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και θα ταξιδέψει με σημαντικό προβάδισμα στην Σλοβενία για την ρεβάνς του Σαββάτου (24/04).
Να σημειωθεί πως ντεμπούτο με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα έκαναν τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, Χίκερουντ και Πέντερσεν, οι οποίοι άφησαν θετικές εντυπώσεις.
Η ΑΕΚ μπήκε με ενέργεια και διάθεση στο παρκέ και πάλεψε για να πάρει προβάδισμα, απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως η Γκορένιε (3-2). Η Ένωση διατηρούσε προσεγμένη εικόνα στην άμυνα, ώστε να έχει προβάδισμα και στην επίθεση (7-5) και έτσι κατάφερνε να διατηρεί μια ισχνή διαφορά (8-7). Οι Σλοβένοι πίεσαν αρκετά την ΑΕΚ (11-10) και έφεραν το ματς στα ίσα (11-11), με τους «κιτρινόμαυρους», όμως να μην τα παρατούν και να παίρνουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με ένα τρομερό τελευταίο πεντάλεπτο (15-12). Παρά τα τρια γκολ διαφορά που πήρε η ΑΕΚ η Γκορένιε μπόρεσε να μειώσει στα εκ νέου στα δυο και τελικά οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 16-14.
Στην επανάληψη, η ΑΕΚ προσπάθησε να δατηρήσει το υπέρ της σκορ, αλλά και τον καλό ρυθμό της σε άμυνα και επίθεση (19-16). Η Γκορένιε από την μεριά της θέλησε να «χτυπήσει» την Ένωση από τις γωνίες και βρισκόταν συνεχώς σε επαφή με το σκορ (11-18, 20-19), ενώ ισοφάρισε ακόμα και σε 21-21. Το παιχνίδι έπειτα, απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες (24-24, 25-25) και να παλεύουν για να πάρουν προβάδισμα. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε σε κρίσιμες στιγμές να πετύχει σημαντικά γκολ και να μπει σε θέση οδηγού (28-25). Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια με καθαρό μυαλό και εκπληκτικές ενέργειες του Μόγια πήρε αέρα τεσσάρων τερμάτων (31-27) και παρά το ότι η Γκορένιε μείωσε, η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και πήρε μια σημαντική νίκη με 31-29 ενόψει της ρεβάνς στη Σλοβενία στις 24/04.
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-5, 8-6, 11-9, 11-12, 16-14 (ημχ.), 18-16, 21-20, 23-23, 25-25, 28-26, 31-29.
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 2, Τζηράς 5, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 5, Φλορίδο 7, Πέντερσεν 1, Λέμος 1, Παπαδιονυσίου 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 4, Κεδέρης 4.
ΓΚΟΡΕΝΙΕ (Γιόβισιτς): Χάσελιτς 5, Τάινικ 5, Πάιτ, Πάνιταρ, Σταρτσς, Μίκλαβσιτς 3, Ντρόμπεζ, Κομάρ, Βέρντινεκ 4, Γκρμσεκ 1, Ταλέτοβιτς, Σλάτινεκ, Πρέντοβιτς, Κάβτσιτς Μ. 4, Κάβτσιτς Α. 5, Ράβνικαρ 1.
Διαιτητές: Σέκουλιτς- Γιόβαντιτς (Σερβία), Παρατηρητής: Παρτεμιάν, Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 3/4-2/2.
Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μπράβο μάγκες!!! Ξέρει κανείς γιατί δεν έπαιξε ο Ρέι να;
Για να μπει ο Πεντερσεν στη θέση του. Έχουμε συμπληρώσει τις θέσεις ξενων
Το σχολιο του 2121ΑΕΚ. ειναι σωστο. Επειδη γνωριζω καποια πραγματα απο handball, σε αυτο το επιπεδο απο την αποδοση του τερματοφυλακα εξαρταται περιπου το 50% της νικης. Χθες ομως ειμασταν και παρα πολυ ατυχοι στα εξαμετρα σουτ και στις επιθεσεις απο τα εξτρεμ συν τα 3 δοκαρια που ηταν σχεδον σιγουρα γκολ. Σιγουρα στην ρεβανς θα ειναι πολυ ανεβασμενοι τοσο οι δυο νεοι που ηρθαν οσο καο ο Λεμος. Επισης θα βοηθησει εξαιρετικα και η παρουσια του Ρεινα γιατι μπορει να παιξει και σαν play maker. Και το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ δευτερο παιχνιδι προβλεπω οτι θα ειναι ντερμπυ. Αν η ΑΕΚ παιξει με το ιδιο πσθος, χωρις διλεπτα θα προκριθει και θα σηκωσει την κουπα. Οι ομαδες του αλλου ημιτελικου ειναι δυο κλασεις κατω απο μας. Παμε ΑΕΚΑΡΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ!!!
Αν χθες ο τερματοφύλακας μας ήταν σε σχετικά καλή βραδιά η ΑΕΚ θα είχε ήδη προκριθεί....αλλά δυστυχώς ότι πήγαινε μέσα ήταν γκολ.... ελπίζω να μας αποζημιώσει στη Σλοβενία.....
Συγχαρητήρια σε όλους. Ο πρόεδρος έχει όραμα και πλάνο. Εύχομαι να πάει στον τελικό. Αν δεν συμβεί, δεν χρειάζεται υστερία. Επιμονή στο πλάνο, με 1,2 μόνο διορθωτικές κινήσεις. Όχι πολλές αλλαγές και οι επιτυχίες θα έρθουν.
Μπράβο στην ΑΕΚάρα το είδα όλο το ματς , μπράβο στον Κύριο Παπασταμάτη με τους Γρανίτες του.
Εύγε και μπράβο , τι να πω ...
Ένα τεράστιο μπράβο σέ αυτούς τους λίγους οπαδούς μας πού ήταν μέσα στο γήπεδο και φώναζαν για να εμψυχώσουν τήν ομάδα μας...
Πάμε παιδιά!! το θέλουμε το ευρωπαϊκό φέτος. Θα εδραιωθουμε περισσότερο και πρέπει να γλυκαθει και ο πρόεδρος λίγο ,να πιάσουν τόπο οι υπερβάσεις του για να συνεχίσει το ίδιο οραξατος για δημιουργία υπερδύναμης με διάρκεια και εγκαταστάσεις αντάξιες.
Τό χάρηκα πολύ τό ματς σήμερα. Αν όχι το καλύτερο ματς από τα καλύτερα ματς πού έχει παίξει ή ομάδα μας..
Ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ στον Κύριο Παπασταμάτη που έχει φτιάξει μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα πού είναι για μεγάλα πράγματα..
*Όι σλοβένοι είχαν πολύ ευστοχία σήμερα διότι ότι σουταραν πήγαινε μέσα καί γενικά τους είδα τούς... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Σλοβένους ήταν μια πολύ σοβαρή και πολύ δυνατή ομάδα..
*Χρειάζεται μεγάλη προσοχή -σοβαρότητα και συγκέντρωση για να πάρουμε τήν μεγάλη πρόκριση για τόν τελικό...
Φόρτσα ΑΕΚΑΡΑ!
Γελάω με τα dislikes του ΙΕΚ Ξυνή . Ξιδάκι. ΑΕΚΑΡΑ ΓΕΡΑ
α) Το ερωτημα που υπηρχε απο χθες ηταν ποιος ξενος θα εμενε εξω για να μπει ο δεξιος ιντερ Πεντερσεν αφου υπηρχε μονο μια κενη θεση ξενου (ο πιβοτ Χικερουντ αντι του τραυματια Χιμενεθ καθως ο αριστερος εξτρεμ Ουγκαλντε καλυφθηκε για φετος απο τον Νουιτς). Τελικα σημερα εμειναν εκτος 16αδας και ο αριστερος εξτρεμ Νουιτς και ο δεξιος ιντερ Ρεινα και μπηκαν ελληνες καθως το ροστερ εχει πανω απο 16 παικτες, οποτε θα δουμε την αλλη εβδομαδα ποιος ξενος τελικα θα κοπει (παντως ο Ρεινα δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ επαιξε ουτε με Ιωνικο).
διονυσιου (εμπαιναν συχνα οταν αμυνοταν η ΑΕΚ αντι των Μογια-Χικερουντ).
ωτικος τιτλος της και σε δευτερο αθλημα (μπασκετ αντρων και χαντμπολ αντρων)!
β) Η ΑΕΚ νικησε με δυο γκολ, ηταν σταθερα μπροστα και εφτασε τη διαφορα ως τα τεσσερα γκολ (31-27 στο 27' του β ημιχρονου). Εδειχνε ανωτερη και θα ειναι ακομα καλυτεροι σε μια βδομαδα καποιοι παικτες της (ηταν το πρωτο ματς των Χικερουντ και Πεντερσεν και προερχονταν απο τραυματισμους οι Λεμος -επαιξε πολυ λιγο- και Παπαδιονυσιου).
γ) Εγκεφαλος της ομαδας ο πλει μεικερ Μογια Φλοριντο, πολυ καλοι οι ιντερ Μυλωνας-Μπουνετα, αρκετα καλοι οι εξτρεμ Κεδερης-Τζηρας, βοηθησαν πολυ στην αμυνα οι πιβοτ Αραπακοπουλος-Παπα
δ) Μακαρι να εχουμε ελληνικο τελικο στο EHF Cup (η κυπριακη Ανορθωση νικησε επισης με δυο γκολ)! Αν παρει την κουπα η ΑΕΚ θα ειναι ο 5ος Ευρωπαικος/Διηπειρ
Θα νικήσουμε και στη Σλοβενια ......!
Αυτη την ΑΕΚ δεν τη φοβαμαι!!! Πάμε ΑΕΚΑΡΑ..!!!
πολύ προσοχη τωρα στη Σλοβενία! Πιστευω στα παιδιά , θα τα δώσουν ολα για τον τιτλο!
Συγχαρητήρια Μάγκες...Ήταν δύσκολο ματς, αφενός γιατί δεν πιάσαμε τα δικά μας στάνταρ και αφετέρου γιατί αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική ομάδα.Βεβαια η ομάδα δεν μπορεί να παίζει πάντα στην τσίτα.Εγκλωβιστηκαμε στην άμυνα 5-1 και στην άμυνα μας δεν ήμασταν αυτοί που μπορούμε.Το 20 χρόνο πίβοτ τους και το πλέι μεκερ τους,μας έκαναν όλοι την ζημιά... Έπρεπε η εμπειρία των παιδιών να λειτουργήσει καλύτερα σήμερα και τα 2 γκολ διαφορά να γίνουν 4...Αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι...Ο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ κοουτς θα είναι διαβασμενος για τον επαναληπτικό όπως και οι Μάγκες...Πάμε γερά για μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση και να γυρίσουμε με την πρόκριση.... Μοναχά ΈΝΩΣΗΣ
Μπραβο μωρη ΑΕΚΑΡΑ Τι γ@μ1στ3ρους τερματοφυλακες εχουν αυτοι οι Σλοβενοι... εσυ με το dislike να αγορασεις ξυδακι... γιατι τοσο ιεκ ξυνό... δεν χωνευεται
Μπράβο ΑΕΚΑΡΑ!
Σε κάποιον δεν αρέσει το χάντμπολ, αλλά του αρέσει να διαβάζει τα σχόλια. Τι να πω; Ο καθένας όπως τη βρίσκει.
Εσύ με το deslike πονάς πολύ ;;;;
Μπηκε ένας από την συμπαθή ομάδα ΙΕΚ ξυνή και βάζει dislike σε όλους,μην ασχολείσαι με ΟΜΑΔΑΡΕΣ μικρε,απόλαυσε την διάλυση που σας κάναμε.Και να απολαμβάνεις ευρωπαϊκές νίκες από την ΑΕΚΑΡΑ!!!
Ένα μεγάλο μπράβο στην ΑΕΚ για την τεράστια νίκη σε μία πιο καλή από τι περίμενα ομάδα Γκορενιε,πάμε Σλοβενία για σκληρό παιχνίδι και πρόκριση το Σάββατο,αν είχε κόσμο σήμερα στο γήπεδο πιστεύω ότι η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη!
Τους πιστευουμε ειναι παλικαρια και με πολυ δυσκολο αντιμπαλο Εμεινε αλλος ενας τελικος Γιατι πιστευω πως Αυτη η ομαδα που αντιμετωπιζουμε ειναι σαν πρωιμος τελικος....
Τα σέρνουν τα παιδιά μας...
Πάμε μωρή ΑΕΚΑΡΑ!!!
ΕΥΡΏ-ΑΕΚΑΡΑ για τίτλο!!!!
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι και το ποιό σημαντικό ότι πολύς κόσμος έβλεπε cosmote sport 8 και YouTube 7 χιλιάδες κόσμος! Αγαπήσαμε το χάντμπολ μπήκε πλέον για τα καλά στην καρδιά μας και στην ψυχή μάς και δεν θα φύγει ΠΟΤΕ!
Όσο για τον αγώνα η χώρα που παίζαμε είναι μια μητέρα του Χάντμπολ όποτε ήταν δύσκολο μόνο κ μόνο από αυτό..... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μπορούσαμε στο τέλος και 3 κ 4 γκολ αλλά έστω και έτσι δεν πειράζει,θα μπουν και ποιό καλά οι δύο ξένοι παίκτες μας που μόλις ήρθαν στην ομάδα μας κ πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα..
ΜΟΝΟ ΑΕΚ.
Είστε ΜΑΓΚΕΣ κύριοι μπράβο και πολλά συγχαρητήρια. Άντε και με την κούπα
Μπραβο ρε μαγκες!! Ομαδα με σοβαροτητα πλανο και μπολικη ψυχη!!αυτο ναι ειναι ΑΕΚ!!απο τα πιο ωραια ματς που εχω δει στο χαντμπολ και επιτελους διδυμο σπικερ σε οποιοδηποτε αθλημα να ειναι υπερ της ΑΕΚ σε ευρωπαικο αγωνα(που φτασαμε να χαιρομαστε για τα αυτονοητα)
Πολύ δυνατός αντίπαλος. Αλλά και μεις είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπράβο σε όλους. Πάμε για τη νίκη και εκτός.
Μπράβο στα παιδιά!! Πάμε γερά και στη ρεβάνς και φουλ για το τρόπαιο.
Συγχαρητήρια για την νίκη. Πάμε για πρόκριση στην Σλοβενία τώρα. Ξέρει κανείς γιατί δεν αγωνίστηκε ο Ρέϊνα;
Εκεί που ξέφυγαμε με 31-27 χάσαμε την ευκαιρία να προκριθούμε από σημερα,λίγο ψυχραιμία και τύχη αν είχαμε στο τέλος θα πηγαίναμε για μια εύκολη πρόκριση,τώρα όλα είναι ανοιχτά,η ΑΕΚΑΡΑ όμως δεν μασάει στα δύσκολα.
Ωραίο θα ήταν να ζητούσαν οι σλοβένοι η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ όπως έκανε κ οι άλλοι δύο αλλά δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά
Άρα πολύ δύσκολο το εκτός με κόσμο δεν ξέρουμε..Το ματς της χρονιάς είναι
Μπραβο στα παιδιά ,εάν είχαν αγώνες στα πόδια τους με τόσο δυνατούς αντιπάλους θα μιλάγαμε και για με μεγαλύτερο σκορ,ελπίζω να πάρουμε την πρόκριση!!!πολύ καλή ομάδα και οι σλοβένοι!!!όλοι είμαστε δίπλα σου ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!
Καταρχάς συγχαρητήρια για την τεράστια νίκη,η ΑΕΚ σήμερα κέρδισε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, να πω την αλήθεια περίμενα να είναι τόσο καλή,πάμε το επόμενο Σάββατο στη Σλοβενία για πολύ σκληρό παιχνίδι πρέπει να πέσουν κορμιά για να προκριθούμε(μπορούμε φυσικά)και δεν είχαμε και σε καλή ημέρα τον Μπαουερ που είναι τερματαρα ο άνθρωπος,το καλύτερο από όλα είναι πως η ΑΕΚ στο χάντμπολ κρατάει ψηλά τη σημαία μας!
Μεγάλη νίκη ήταν παρα το τελευταίο λεπτό τα 4 γκολ έγιναν 2
Εκτός έδρας φέτος σπανίως παίξαμε...δύο ομάδες διάλεξαν να γίνουν στο ΟΑΚΑ..Μακάρι να μην μας κοστισει
Θα επρεπε να κρατησουμε την διαφορα στο + 4..Θεωρω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο το παιχνιδι στον επαναληπτικο..
Θα μπορούσαμε να χαρούμε λίγο παραπανω αν αντί για το +2 μέναμε έστω στο +3 η κάναμε στην ευκαιρία που μας δόθηκε το +4. Δε πειράζει, έστω κ έτσι έχουμε ενα πολύ μικρό προδαβισμα. Μακάρι να τα δώσουμε όλα κ ότι γίνει. Αν περάσουμε θεωρώ ότι το χουμε πάρει. Είναι μακράν η πιο δύσκολη ομάδα που έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια. Μη πέσετε στη παγίδα και θεωρείτε ότι είμαστε εμείς και κάνεις άλλος. Χαμηλά τη μπάλα και το χουμε.
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!!! ΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ!
Μεγάλη νίκη μπραβο στους μάγκες μεγαλος αντιπαλος δυνατη ομαδα ολα ανοιχτά στη ρεβάνς
κριμα στο τελος μπορουσαμε και τη διαφορα 4 τερματων. οπως και να 'χει παμε για τη νικη και στη Σλοβενια...πολλα μπραβο σε ολους, φερτε μας την κουπα!!!
Θα επρεπε να κρατησουμε την διαφορα στο + 4..Θεωρω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο το παιχνιδι στον επαναληπτικο..
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι και το ποιό σημαντικό ότι πολύς κόσμος έβλεπε cosmote sport 8 και YouTube 7 χιλιάδες κόσμος! Αγαπήσαμε το χάντμπολ μπήκε πλέον για τα καλά στην καρδιά μας και στην ψυχή μάς και δεν θα φύγει ΠΟΤΕ!
Όσο για τον αγώνα η χώρα που παίζαμε είναι μια μητέρα του Χάντμπολ όποτε ήταν δύσκολο μόνο κ μόνο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ από αυτό..
Μπορούσαμε στο τέλος και 3 κ 4 γκολ αλλά έστω και έτσι δεν πειράζει,θα μπουν και ποιό καλά οι δύο ξένοι παίκτες μας που μόλις ήρθαν στην ομάδα μας κ πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα..
ΜΟΝΟ ΑΕΚ.