Η Ριζούπολη ήταν πάντα το δεύτερο σπίτι της ΑΕΚ. Όχι μόνο όταν έπαιζε με τον κάτοχο του γηπέδου Απόλλωνα, αλλά ακόμα και όταν πέρασε εκεί ως προσωρινά γηπεδούχος ο Ολυμπιακός τη διετία 2002-04.
Δύο αγώνες έπαιξε εκεί η ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού, δύο νίκες σημείωσε. Πριν από πέντε μέρες είχαμε θυμηθεί το 1-2 του 2003 και σήμερα είναι η σειρά του 0-1 του 2004, με σκόρερ τον Βασίλη Λάκη στο 84ο λεπτό.
Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, η σχεδόν υπό διάλυση ΑΕΚ πήγε να παίξει στην έδρα του... γνωστού πρωταθλητή. Με πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως, ξεσπιτωμένη από τη Νέα Φιλαδέλφεια και με πρόσφατο το τέλος του «εμφυλίου» Μπάγεβιτς-οπαδών που είχε αναγκάσει τον προπονητή σε παραίτηση, η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει έστω μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα... πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα από την τότε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Όλα τα προγνωστικά ήταν με τον Ολυμπιακό που ήθελε μόνο νίκη, ώστε να διατηρήσει την απόσταση του ενός βαθμού από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την ίδια ώρα έπαιζε με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως η ΑΕΚ του πολύ καλά διαβασμένου Ιλιε Ντουμιτρέσκου ήταν αυτή που έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα.
Την πρώτη και τη δεύτερη φορά, με Οκκά και Λάκη αντίστοιχα, οι ευκαιρίες χάθηκαν, όμως στο 84' ο Βασίλης Τσιάρτας έβγαλε ιδανικά στον κενό χώρο τον Βασίλη Λάκη που πλάσαρε και έκανε το 0-1. Την ίδια ώρα, το γκολ του Σανμαρτεάν στη Νέα Σμύρνη επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να προσπεράσει και θα έμενε στην κορυφή ως το τέλος.
Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ΑΕΚ, όχι μόνο επειδή στέρησε έναν τίτλο από τον Ολυμπιακό, αλλά και επειδή ήρθε σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ηταν η πιο μεγάλη νίκη της τετράμηνης θητείας του Ντουμιτρέσκου που είχε τολμήσει πολλές καινοτομίες (με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο σε μια από τις λίγες εμφανίσεις του στο τέρμα της ΑΕΚ, με τον Αμπονσά δεξί μπακ και με τον Κατσουράνη στόπερ) ενώ είχε εμπιστευθεί και τον εικοσάχρονο Σκοπιανό αμυντικό Γκόραν Πόποφ όταν είχε φύγει τραυματίας ο Κασάπης μόλις στο 9'.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σ. Λυμπερόπουλος, Αμπονσά, Κρέικ, Κατσουράνης, Κασάπης, Ζαγοράκης, Πετκόφ, Λάκης, Τσιάρτας (89' Σ. Κωνσταντινίδης) Ν. Λυμπερόπουλος, Οκκάς (83' Ρούσεφ)
Στις 14 Μαρτίου
14/3/30 ΑΕΚ-Απόλλων 4-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας)
14/3/71 Αιγάλεω-ΑΕΚ 0-2 (Α' Εθνική)
14/3/76 ΑΕΚ-Απόλλων Αθηνών 3-1 (Α' Εθνική)
14/3/79 Επανωμή-ΑΕΚ 1-1 (Κύπελλο Ελλάδας)
14/3/82 Ηρακλής-AEK 3-2 (Α' Εθνική)
14/3/90 Ηρακλής-AEK 3-1 (Α' Εθνική -εξ αναβολής αγώνας και ήττα σοκ, από την οποία έγινε γνωστός ο 18χρονος Χρήστος Κωστής που είχε πετύχει δύο γκολ)
14/3/93 AEK-Skoda Ξάνθη 3-1 (Α' Εθνική -o μόνος αγώνας εκείνου του πρωταθλήματος με απόντα τον πρώτο σκόρερ Βασίλη Δημητριάδη που είχε σημειώσει 33 γκολ σε 33 ματς)
14/3/98 Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 (Α' Εθνική)
14/3/09 ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0 (Α' Εθνική)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Προικισμένος παίχτης ο Λάκης, ταχύς, και είχε την ικανότητα να μπαίνει στις φάσεις. Αλλά δυστυχώς έμεινε στάσιμος σε αλλά πράγματα που έπρεπε να δουλέψει, όπως τα τελειώματα, οι σέντρες κτλ. Νομίζω υπάρχει μια κατηγορία παιχτών στην ΑΕΚ που συμπεριλαμβάνει τον Λακη, τον Μαλαδενη και τον Τζιμαρο τον Πατικα. Είχες λόγους να τους αγαπάς αλλά και να τους αποδοκιμάζεις πολλές φορές.
Δεν έμεινε στάσιμος. Ανήκει στην κατηγορία των παιχτών που μπορούν να σε σκοτώσουν σε ανοιχτό γήπεδο με την ταχύτητά τους αλλά δεν έχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί σε κλειστούς χώρους. Αν δεις ακόμα και το σλάλομ στο ματς με τον ΟΣΦΠ, ο Λάκης τρέχει σε ευθεία γραμμή. Δε στρίβει. Από την άλλη όμως, ήταν ένας από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές με την μπάλα στα πόδια. Και ήταν πάντα παίχτης ομάδας και για αυτό λέω ότι δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ έμεινε στάσιμος: Είχε αναπτύξει άριστη συνεργασία με τον Νικολαΐδη και ο Ντέμης είχε σκοράρει ένα κάρο γκολ με το να παίζει 1-2 με τον Λάκη στο ύψος της περιοχής και μετά ο Λάκης να κάνει την κοφτή/συρτή σέντρα στο πέναλτι. Επίσης, είχε μάθει να βγαίνει καλά στο πίσω δοκάρι και στην πλάτη της άμυνας όταν η ομάδα έκανε επίθεση από την αντίθετη πλευρά (αριστερά).
Ο Λάκης ήταν από τους αγαπημένους μου παίχτες. Τρομερή ταχύτητα, πολύ καλή ντρίπλα και ασίστ λουκούμι. Φανταστείτε τότε που είχες στην ομάδα να παίζουν μαζί το Λάκη με τις ασσίστ απ' τα πλάγια, τον Τσιάρτα με τις 40αρες μπαλιές και το Ντέμη να τα παστελώνει χωρίς έλεος. Τέτοια τριάδα παιχτών δυστυχώς θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναδούμε!
Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή, όταν σου γίνεται μέλημα να κερδίσεις τον οσφπ δυστυχώς μικραινεις σαν ομάδα,αυτή την νοοτροπία πρέπει να την αποβάλλουν στην διοίκηση γιατί αυτό κρατάει από παλιά. Κερδίζεις πρώτα όλους τους άλλους κα όταν έρθουν τα ντέρμπι τα παλεύεις,ενδεικτικά φέτος έχουμε χάσει 15 πόντους και βάλε απο μικρούς αντιπάλους,παρακαλώ να περάσει δεν βρίζω,την γνώμη μου λέω.
Μπράβο aek365 για την αποκάλυψη... Αδέρφια είναι συγκλονιστικό, ο πραγματικός πατέρας του Νέντε είναι ο Ίλιε ο Ντουμιτρέσκου...
Κλαίω γοερά. Είναι αλήθεια!
Μακάρι να γίνει και Ντούμι σε αξία.