Η ΑΕΚ της σεζόν 1995-96 είναι για πολλούς η πιο θεαματική που είδαμε στην οκταετία Μπάγεβιτς. Μπορεί να έχασε τον τίτλο στα... σημεία από τον Παναθηναϊκό (αντιμετωπίζοντας πολλά εσωτερικά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα) αλλά κατέκτησε ένα Κύπελλο που έμοιαζε με... Πρωτάθλημα, καθώς απέκλεισε άνετα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, νίκησε 5-0 στον ημιτελικό τον Αθηναϊκό και επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 7-1 στον τελικό του ΟΑΚΑ, κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία των τελικών Κυπέλλου Ελλάδας.
Η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε από ρεσιτάλ ποδοσφαίρου. Μετά το 3-1 της Νέας Φιλαδέλφειας, σκορ λίαν επιεικές για τους ηττημένους (αφού το 3-0 αντί να γίνει 5-0, έγινε στο τέλος 3-1 με το γκολ του Αλεξούδη) ήρθε η ώρα για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Τα... δώρα της ΑΕΚ ήταν δύο γκολ στο πρώτο επτάλεπτο! Στο 2' ο Κετσπάγια και στο 7' ο Μπατίστα έβαλαν τους κιτρινόμαυρους μπροστά στο σκορ με 0-2 κι έτσι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πέντε γκολ για να προκριθεί.
Τουλάχιστον οι γηπεδούχοι απέφυγαν την ήττα. Δύο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα έφεραν το σκορ στο 2-2 και τότε ήταν που η ΑΕΚ κατάλαβε ότι έπρεπε να παίξει λίγο πιο σοβαρά, για να διασφαλίσει τα κεκτημένα. Ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, αλλά να χάνει σταδιακά το... κουράγιο του όταν πια τα περιθώρια άρχισαν να στενεύουν. Ο ενθουσιασμός των οπαδών του Παναθηναϊκού, αρχικά για το εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα και εν συνεχεία για τη γρήγορη αντίδραση στο πρώτο εικοσάλεπτο της ρεβάνς, μετατράπηκε σε... ξενέρωμα όταν κατάλαβαν τι πλάκα τους έκανε η ΑΕΚ.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης (35' Κοπιτσής) Κωστένογλου, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής (53' Μ. Βλάχος) Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κασάπης, Τσιάρτας (64' Μαλαδένης)
Στις 14 Φεβρουαρίου
14/2/26 ΑΕΚ-Αττικός 4-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)
14/2/54 Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας -το γκολ του Πανιωνίου ο Κώστας Νεστορίδης!)
14/2/60 ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-0 (Α' Εθνική)
14/2/65 ΑΕΚ-Απόλλων Αθηνών 2-1 (Α' Εθνική)
14/2/71 AEK-Ηρακλής 2-0 (Α' Εθνική -από το πρώτο δεκάλεπτο είχε καθαρίσει η ΑΕΚ με τα γκολ των Νικολαϊδη και Λαβαρίδη)
14/2/82 AEK-Ρόδος 2-0 (Α' Εθνική)
14/2/88 AEK-Άρης 2-1 (Α' Εθνική -τέσσερις μέρες μετά τον ύποπτο αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, ο αγώνας έγινε σε βαριά ατμόσφαιρα και με συνθήματα περί «πουλημένων»)
14/2/99 Απόλλων Αθηνών-ΑΕΚ 1-1 (Α' Εθνική - ο τελευταίος αγώνας των δύο ομάδων στη Ριζούπολη πριν τον πρόσφατο για τη Football League)
14/2/09 ΑΕΚ-Θρασύβουλος 1-0 (Α' Εθνική -νίκη θρίλερ με γκολ του νεαρού Ταχτσίδη στις καθυστερήσεις)
14/2/2007 ΑΕΚ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2 (Κύπελλο Κυπελλούχων - πρώτος αγώνας)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Αν και τα παιδικά μου χρόνια ήμουν μπασκετικός μόλις είδα αυτήν την ομάδα την τελευταία χρόνια του Μπάγιεβιτς δεν γινόταν να μην γεννηθεί αυτός ο έρωτας. Ειλικρινά οποιοσδήποτε απλός φίλαθλος θα Το παραδεχθεί ότι αυτή η ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα διαχρονικά. Αυτή η ομάδα ειναι ο λόγος που είμαι και θα πεθάνω ΑΕΚτζης. Και θα ήθελα να ξαναζήσω μια τέτοια ομαδα και ας μη πάρω τίτλους. Αλλά να είμαι περήφανος όταν παρακολουθώ την ομάδα μου και να λαχταράω ποτέ θα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ξεκινήσει ο αγώνας. Αν και τον τελευταίο καιρό η εικόνα της ομάδας είναι αποκαρδιωτική πιστεύω θα έρθουν καλύτερες μέρες αν όλοι στον οργανισμό που ονομάζεται ΑΕΚ έχουν κατά βάση τον σκοπό να δημιουργήσουν μια ΑΕΚ σαν αυτήν του 96' που να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και όχι μια ομάδα που με το δυνατότερο μικρότερο κόστος να κερδίζει όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους ή απλα μια έξοδο στην Ευρώπη.
Για όσους δεν έχουν ζήσει εκείνη την ομάδα: Η καλύτερη ΑΕΚ που έχω δει, αγαπησιαρα φουλ, πωρωτικη, τρομερή μπάλα, μηχανή καλοκουρδισμενη, επιθετική, θεαματική.
Κλασσική ΑΕΚ σε κάποιες στιγμές με αυτοκτονική διάθεση, όχι όμως ότι αυτό δικαιολογεί την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σφαγή που μας έκανε ο βαζελος. Τα σφυρίγματα που πήρε, τα ανύπαρκτα πέναλτι στο 90, τα κομμένα ανύπαρκτα οφσάιντ σε πολλά ματς, τον κράτησαν με το ζόρι ψηλά. Η ΑΕΚ το άξιζε με διαφορα και... ΣΥΝΕΧΕΙΑ για μένα ξεπερνάει σε αδικία την παράγκα, γιατί μιλάμε για μια ΑΕΚ τρομερή σταθερή και ομαδάρα.
Τσαρτας, Κωστής, Τιμούρ, Μπατίστα, σαβεφσκι, πίσω μανωλας και πλάγια μπακ κασαπης μπορμποκης. Έλληνες και ξένοι παιχτες είχαν γίνει ένα. Αν δεν επέλεγε ο Μπάγιεβιτς να φύγει, θα δυσκολευόταν πολύ ο γαύρος να κυριαρχήσει στο 100% τα επόμενα χρονια.
Ο Μπάγιεβιτς περπατούσε στο δρόμο και γινόταν χαμός, ήταν σα Θεός πάνω στη γη. Τον σταμάταγε ο κόσμος και του φύλαγε τα χέρια, ακόμα και βαζελοι που είχαμε κόντρα τότε και γαύροι, τον σεβοντουσαν και τον χαιρετουσαν. Αυτό που έγινε με το Μπάγιεβιτς τότε, δεν έχει ξαναγινει στην Ελλάδα. Αυτος ήταν η ΑΕΚ τοτε και ίσως κ πάνω από την ΑΕΚ και αυτό το πληρώναμε για πολλά χρόνια μετά.
Έτσι ακριβώς.Ο πολύ καλός ,εκείνη την χρονιά ,ΠΑΟ -ημιτελικό Ch.L.-δεν άξιζε να παίξει σε εκείνο τον τελικό Πρωταθλήματος.Τα κατάφερε και έπαιξε σε μια ζαριά όλη την σεζόν.Και το ερχόμενο καλοκαίρι έγιναν κοσμοιστορικά γεγονότα.Νόμος Μπόσμαν,άλωση ΕΠΟ και η φυγή τού βάτραχου πού τον χρησιμοποίησαν με την απίστευτη προπαγάνδα τους ως αιχμή τού δόρατος.Όλα άλλαξαν εκείνη την χρονιά.
Εδώ ο τεράστιος Χρίστος Κωστής διακρίνεται να φοράει το νο. 6 (τότε τα νούμερα τόν φανελων δεν ήταν μόνιμα) αυτός ο παιχταρας είχε το 7 κυρίως αλλά και το 10 σε αρκετά ματς. Δείτε τι ονόματα έχουμε σε αυτή την ενδεκάδα πάνω από το 6 και εύκολα θα καταλάβουμε τη διαφορά του τότε κα του σήμερα.
Ωραία είναι αυτά τα σαν σήμερα που ανεβάζετε. Απλά είμαι 25 τώρα και σε μερικά χρόνια τι θα ανεβάζουμε?? Ακόμα τα 90s?? Μήπως πρέπει χωρίς δικαιολογίες να ξεφύγει λίγο η μίζερη κατάσταση??
Ωραία είναι αυτά τα σαν σήμερα που ανεβάζετε. Απλά είμαι 25 τώρα και σε μερικά χρόνια τι θα ανεβάζουμε?? Ακόμα τα 90s?? Μήπως πρέπει χωρίς δικαιολογίες να ξεφύγει λίγο η μίζερη κατάσταση??
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ.ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.ΜΟΝΟ ΑΕΚ