Η 10η Φεβρουαρίου του 1988 πέρασε στην ιστορία της ΑΕΚ ως η μέρα μιας μεγάλης προδοσίας, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν και η αρχή του τέλους των πέτρινων χρόνων. Η ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό του Κοσκωτά στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε έναν αγώνα που «βρωμούσε» από πριν και που εν τέλει αποδείχθηκε ότι ήταν όντως... πειραγμένος, ήταν το τελειωτικό κτύπημα στη διοίκηση Ζαφειρόπουλου που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε αποδείξει ότι δεν μπορούσε να προστατεύσει την ΑΕΚ.
Μια περιγραφή της κατάστασης σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, για να καταλάβουν και οι πιο νέοι περί τίνος επρόκειτο. Η ΑΕΚ, με προπονητή τον Τόζα Βεσελίνοβιτς και με μεγαλομέτοχο για έβδομη σεζόν τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, είχε επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ και έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Στο τέλος Ιανουαρίου ήταν δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λάρισα που στο τέλος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αφού πρώτα απαλλάχθηκε με σκανδαλώδη κυβερνητική παρέμβαση για το ντοπάρισμα του Βούλγαρου Τσίγκοφ σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Ο πρωταθλητής 1987 Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει χειρότερα από ποτέ και δεν είχε νικήσει μέχρι την 13η αγωνιστική! Στο μεταξύ, ο Σταύρος Νταϊφάς είχε πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο στον Γιώργο Κοσκωτά, έναν αμφιλεγόμενο νεαρό επιχειρηματία που είχε κάνει ένα εντυπωσιακό όσο και... ύποπτο «ντου» σε τράπεζες, τύπο και ποδόσφαιρο, με κατάληξη γνωστή ακόμα και σε αυτούς που δεν είχαν ζήσει εκείνες τις εποχές.
Τρεις μήνες είχαν περάσει από την ξαφνική εμφάνιση Κοσκωτά στο ποδόσφαιρο και ήδη ο Ολυμπιακός είχε αγοράσει 13 ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο του Δεκέμβρη! Ομάδα, βέβαια, δεν είχε φτιάξει, γι' αυτό και ίδρωσε να πάρει ισοπαλία με 1-1 από την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα του Σταδίου Καραϊσκάκη (εκτάκτως είχε παίξει εκεί, αφού έδρα του τότε ήταν το ΟΑΚΑ) ενώ τις δύο τελευταίες Κυριακές πριν τη ρεβάνς της 10ης Φεβρουαρίου είχε χάσει με κάτω τα χέρια στις έδρες της ΑΕΚ και του Πανιωνίου και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0).
Στη ρεβάνς του Κυπέλλου, όμως, είδαμε κάτι... περίεργο: έναν Ολυμπιακό δηλαδή να κερδίζει και να προκρίνεται με τρόπο... ανεξήγητο. Παρά το γεγονός ότι η Νέα Φιλαδέλφεια βοούσε ότι ο νέος... επενδυτής του ποδοσφαίρου είχε πλησιάσει παίκτες της ΑΕΚ, ο Ζαφειρόπουλος προτιμούσε να πιστεύει τις «διαβεβαιώσεις» που του δίνονταν εντός κι εκτός ομάδας ότι δεν έτρεχε τίποτα!
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Χατζίδη στο 11', ο Σωτήρης Μαυροδήμος ισοφάρισε με κεφαλιά στο 37' και το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με ενδιαφέρον. Εκεί πια βγήκε μόνο ο Ολυμπιακός στο γήπεδο που σκόραρε στο 60' με τον Μητρόπουλο και στο 75' με τον πρόωρα χαμένο Αργεντινό επιθετικό Φούνες.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση, όμως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες άρχισε να ξετυλίγεται το παρασκήνιο της υπόθεσης, με πρωταγωνιστές τους πρώην ποδοσφαιριστές Γιάννη Γούναρη (του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού) και Ντίνου Μπαλή (του Αρη και της ΑΕΚ) σε ρόλο μεσαζόντων. Ως συνήθως, δεν αποδείχθηκε τίποτα, αν και ο Μπαλής τιμωρήθηκε από την ΕΦΙ για ενεργητική δωροδοκία. Μόνο που δεν μάθαμε ποιον και για λογαριασμό τίνος είχε ενεργήσει... Πάντως, ο Θεολόγης Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Βασιλάκος (μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι είχε έρθει από τον ΠΑΟΚ) δεν έπαιξαν άλλη φορά με την ΑΕΚ.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Πεππές, Κούτουλας, Μαυροδήμος, Βασιλάκος (63' Χατζόπουλος) Νίλσεν, Σαββίδης (68' Δίντσικος) Πατίκας΄.
Με όλα αυτά, ο Ζαφειρόπουλος ήταν πια καταδικασμένος στη συνείδηση του κόσμου. Μετά τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν αναίτια στη «σκεπαστή», ο μεγαλομέτοχος παραιτήθηκε από πρόεδρος και ανέθεσε το μάνατζμεντ της ΠΑΕ στον Στράτο Γιδόπουλο, ο οποίος έμελλε να είναι ο πρόεδρος του πρώτου επαγγελματικού τίτλου ένα χρόνο μετά, με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που ο «Ζήτα» είχε κλείσει πριν αποχωρήσει
Στις 10 Φεβρουαρίου
10/2/46 Ολυμπιακός Αττικής-ΑΕΚ 0-4 (Πρωτάθλημα Αθηνών -ο εν λόγω αντίπαλος είχε αντικαταστήσει... προσωρινά στον πρωτάθλημα τον τιμωρημένο Αθηναϊκό!)
10/2/52 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (Κύπελλο Ελλάδας -και ο επαναληπτικός ήρθε ισόπαλος και η ΑΕΚ πέρασε με κλήρωση)
19η 10/2/74 AEK-Φωστήρας 2-0 (Α' Εθνική)
17η 10/2/63 ΑΕΚ-Αιγάλεω 3-0 (Α' Εθνική)
20η 10/2/80 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1 (Α' Εθνική -μεγάλο παιχνίδι και επιβλητική νίκη επί του τότε πρωτοπόρου ΠΑΟΚ με τα γκολ των Βλάχου, Μπάγεβιτς και Αρδίζογλου)
18η 10/2/85 AEK-Παναχαϊκή 5-1 (Α' Εθνική -τρία γκολ από τον Σάντμπεργκ τη μέρα που ο Τάκης Στυλιανόπουλος ντρίπλαρε και τον... επόπτη, πριν σερβίρει ένα γκολ στον Σουηδό)
18η 10/2/91 AEK-ΟΦΗ 3-1 (Α' Εθνική)
10/2/93 Λάρισα-ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο Ελλάδας -ήττα στο τελευταίο λεπτό, αλλά η ΑΕΚ θα περάσει με επική ανατροπή στην παράταση της Νέας Φιλαδέλφειας)
15η 10/2/02 Αιγάλεω-ΑΕΚ 1-3 (Α' Εθνική)
21η 10/2/07 Εργοτέλης-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική -μαρς πέναλτι του Ζωγραφάκη στον Κονέ και κόκκινη κάρτα «έπνιξε» ο Βασάρας στο πρώτο λεπτό)
21η 10/2/12 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (Α' Εθνική)
21η 10/2/13 Κέρκυρα-ΑΕΚ 0-1 (Α' Εθνική)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Καποια στιγμη πρεπει να βρεθει καποιος να πει τις αληθειες για το ματς αυτο. Πως ο πιο φορμαρισμενος παικτης της ΑΕΚ ο Παυλος Παπαιωαννου βρεθηκε εκτος αποστολης? Γιατι ο Θεολογης δεν προστατευτηκε αλλα τον εβαλε να παιξει ο Τοζα? Ο Βασιλακος ξερουμε οτι ειχε υποπτο ρολο, γιατι απλα ΠΛΗΡΩΣΕ για να φυγει. Υποπτο ρολο και ο Τοζα, καθολου τυχαια τα λαθη. Υποπτο ρολο και ο Βασιλοπουλος. Ο μονος που εμεινε στην ιστορια οτι ειχε υποπτο ρολο ειναι αυτος που κατηγγειλε τι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ειχε γινει...
Πιτσιρικας 15χρ., ημουν μεσα στην αθανατη Σκεπαστη. Στημενο ματς με 'πιασμενους' τους Μπαλη, Παπαδοπουλο, διαιτητες ακομα κ ο Ζητα ( ηρθε λιγο αργοτερα καθαιρεση του ) ηταν στο κολπο αφου εδωσε 10.000 ειστηρια στους gays. Το ματς ηταν ο επαναληπτικος του τηγανιου που ηρθε 1-1 και η ΑΕΚ ηταν το απολυτο φαβορι. Ωστοσο, λιγες μερες πριν το παιχνιδι 'βουιζε η πιατσα' οτι το ματς ηταν καραστημενο οπερ και εγενετο. Το αστειο ειναι οτι λιγες μερες μετα η ΑΕΚ κερδισε χαλαρα τον οσφπ με 2-0. ΑΕΚ ΓΙΑ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ
Αδερφε, τοτε στο κυπελλο τα εισητηρια ηταν μισα μισα. Και δεν ηταν 10 χιλιαδες οι γαυροι στο γηπεδο, ηταν το μισο γηπεδο
Λίγες μέρες ΠΡΙΝ και όχι μετα είχε κερδίσει η ΑΕΚ 2-0 με γκολ πατικα κ Νίλσεν αν θυμάμαι καλά.εσυ 15 και εγώ .....16 στην σκεπαστή.να είμαστε καλά να ανταμώσουμε ξανά εκεί.
23 χρόνων στην σκεπαστή. Όταν βγήκαν οι ομάδες στο γήπεδο, δεν βγήκαν από την καταπακτή μπροστά στην θύρα 21. Ούτε από την είσοδο της θύρας 19. Και οι δύο ομάδες διέσχισαν το γήπεδο και ήρθαν και ξεκίνησαν την είσοδο τους ( μαζί ) μπροστά από την σκεπαστή. Εκεί παρατήρησα, ότι οι παίκτες του gay ήταν σαν χεσμενοι και κοιτούσαν κάτω , αποφεύγοντας να δουν προς την σκεπαστή ή τις άλλες εξέδρες. Λες και κάτι έκρυβαν. Ο μόνος που κοιτάγε και μάλιστα με ύφος μάγκικο ήταν ο Λασος Μητρόπουλος ( οι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ συνομήλικοι γνωρίζουν γιατί τον έλεγαν Λάσο αντί του Τάσο ) . Αυτός ήταν ήδη χαρούμενος και χαμογελούσε πονηρά και χαιρεκακα. Τέλος βπαντων μετά κατάλαβα την συμπεριφορά τους, όταν μαθευτηκαν όλα. Επίσης την τελευταία Κυριακή , τα ΜΑΤ δεν εισέβαλαν από μόνα τους στην σκεπαστή. Πρώτα τα παιδιά τα δικά μας, άνοιξαν την πόρτα και άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο από την ανοιχτή πόρτα της Σκεπαστής. Στην συνέχεια ανάγκασαν τα ΜΑΤ να υποχωρήσουν έως το στρώμα που υπήρχε μπροστά ωστην θύρα 21 . Τότε τα ΜΑΤ αντεπιτέθηκαν και κυνήγησαν τους οπαδούς μας προλαβαίνοντας τους στην πόρτα μπροστά από την σκεπαστή. Εκεί επειδή ο όγκος των οπαδών μας ήταν μεγάλος, στριμωχτηκαν για να μπουν ξανά στην σκεπαστή και όσοι δεν χωρούσαν την πάτησαν Έγινε μακελειό, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να εισβάλουν στην σκεπαστή από στην είσοδο του γηπέδου και να βγάλουν τους οπαδούς μας εκτός γηπέδου. Μέχρι και ο αρχηγός της αστυνομίας διέταξε έρευνα για το άγριο ξύλο των ματατζηδων. Φυσικά δεν κατέληξε πουθενά. Επίσης τιμωρήθηκε ο Μπαλής για δωροδοκία και αθωώθηκε ο gayβρος !!!!!! Ο Θεολόγης είχε ρουφήξει τα μπαλάκια χωρίς αντίδραση ενώ ακούστηκε - ψυθιριζοταν και όνομα άλλου παίκτη μας, εκτός του Βασιλάκου , χωρίς να αποδειχθεί κάτι . Ο λόγος που δεν γράφω το όνομα του προφανής. Κατά τα άλλα, ο gayβρος παραμένει το ίδιο βρώμικος και σιχαμενος πάντα.
Το αστείο τής υπόθεσης......ο Ντίνος Μπαλλής έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια για απόπειρα δωροδοκίας.Στα αντίστοιχα αθλητικά δικαστήρια δεν υπάρχει καμμία μα καμμία ποινή.Δηλαδή ξύπνησε ένα πρωινό ο Μπαλλής και είπε "Δεν πάω να κάνω μια δωροδοκία ;;;;;"
οι δεκαφεβρουριανοί κι ο διαβολογης που έλεγε τότε η εφημερίδα «Δικέφαλος»
Τα παραπανω γεγονοτα δυστυχως επιβεβαιωνουν μια σκληρη πραγματικοτητα διοτι αποτυπωνει διαχρονικα την χωρις προηγουμενο τις τελευταιες 10ετιες παραβατικες συμπεριφορες ανθρωπων οχι μονο στο κακομοιρο ελληνικο ποδοσφαιρο,αλλα και στους κολπους μιας ολοκληρης της κοινωνιας,οπου αυτοι παραμενουν προκλητικα ατιμωρητοι,διοτι οταν η κλοπη-ληστεια-αρπαγη για πολλα χρονια γινεται τροπος ζωης για μια ομαδα ανθρωπων σε μια κοινωνια, με την παρευλευση του χρονου δυστυχως... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αναπτυσσεται ενα νομικο συστημα που την νομιμοποιει και εναν ηθικο κωδικα που την επιβραβευει.Με απλα λογια αυτη ειναι η αληθεια,για του λογου του αληθες ενδεικτικα σημερα και οχι μονο,γινομαστε μαρτυρες δυο προκλητικων δικαστικων αποφασεων,που αφορουσε τους δυο γαυρους,τι; προεκυψε απο αυτες,οτι ολοι ειναι Αθωοι,και ολα βαινουν καλως,θα ηθελα να σχολιασω περισσοτερο αλλα η μποχα ειναι ανυποφορη''Καληνυχτα μας''σταματω εδω!!!................Α Ε Κ Α Ρ Α...ΤΕΛΟΣ...