Quantcast
NEWS
27 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Άλλο επίπεδο η ΑΕΚ!

Πάτησε γκάζι στη δεύτερη περίοδο και καθάρισε άνετα και τον Άρη με 84-67 η Βασίλισσα, που θα κάνει Χριστούγεννα αήττητη στην κορυφή


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ έφτασε εύκολα στη νίκη στο ΟΑΚΑ, αφού κέρδισε τον Άρη άνετα με 84-67 για την 8η αγωνιστική της Basket League και πλέον έχει ρεκόρ 7-0, μαζί με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, που αναμένεται να επαναληφθεί. Συνολικά, η Βασίλισσα μετράει πλέον 22 συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας της.

Η Ένωση πιστοποίησε το ότι είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, σε σχέση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έτσι καθάρισε εύκολα τον αγώνα και θα κάνει Χριστούγεννα ως αήττητη και στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου πάτησαν… γκάζι στη 2η περίοδο και έκαναν μεγάλη διαφορά, οπότε δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι εκτός από το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, εκκρεμεί και το ματς της 4ης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Είναι πάντως απορίας άξιο, το πώς σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε μία πολύ άνετη νίκη της ΑΕΚ, οι διαιτητές (σ.σ. Κάρδαρης, Τζιοπάνος και Ελευθεριάδης) το έκαναν… άνω-κάτω με συχνά σφυρίγματα που έκοβαν τον ρυθμό και δίνοντας πολλές τεχνικές ποινές, άνευ λόγου. Ευτυχώς, η Ένωση δεν επηρεάστηκε αυτή τη φορά, σε σχέση με το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ και έτσι κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση, όντας σοβαρή.

Πλέον, το επόμενο ματς της ΑΕΚ, είναι εκτός έδρας, με αντίπαλο το Λαύριο, για την 9η αγωνιστική της Basket League, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (20:00-ΕΡΤ3). Όσο για την Ευρώπη, το επόμενο ματς είναι και πάλι εκτός έδρας, κόντρα στη Χάποελ Χολόν, στις 5 Ιανουαρίου του 2021, για την 5η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του Basketball Champions League.

Συνολικά, η ΑΕΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενδεικτικό του πλουραλισμού που υπήρχε στην επίθεση. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ, που είχε 16 πόντους (4/4β., 6/10δ., 0/1τρ.), έχοντας επίσης 5 αμυντικά ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης οι Γιανίκ Μορέιρα (14π., 5ρ.) και Λίνος Χρυσικόπουλος (13π.), ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Νίκου Ζήση (11π.), αλλά και του Γιόνας Ματσιούλις (10π., 8ρ.). Θετικοί ήταν ακόμα, οι Δημήτρης Κατσίβελης (9π.) και Νίκος Γκίκας (7π., 3κλ.). Ο άτυχος του αγώνα ήταν ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ, που ξεκίνησε βασικός και πρόλαβε να παίξει μόνο για 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, έμεινε στον πάγκο, έχοντας υποστεί έναν τραυματισμό.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Γκίκα στον «άσο», τον Λάνγκφορντ ως σούτινγκ γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο «τρία», τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Κίνγκσλεϊ στη θέση του σέντερ. Η Βασίλισσα προηγήθηκε με 8-4 στο 4’, με δίποντο εκτός ισορροπίας, από τον Λάνγκφορντ. Τα πράγματα άλλαξαν όμως, με τους παίκτες του δικεφάλου να μην βρίσκουν ρυθμό και τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν, περνώντας μπροστά με 10-8 στο 7’, με λέι απ, του Σούλερ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν και με 14-9 στο 9’, με την Ένωση να κλείνει την 1η περίοδο, μειώνοντας σε 16-15, με χουκ του Μορέιρα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα άρχισαν ακόμα πιο δύσκολα για τη Βασίλισσα. Συγκεκριμένα, στο 12’, ο Σλαφτσάκης με γκολ-φάουλ, έκανε το 22-15 υπέρ των φιλοξενούμενων. Κάπου εκεί, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου αποφάσισαν να παίξουν με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους. Αν και έχαναν με 27-22 στο 14’, «έτρεξαν» ένα σερί 16-0 και προηγήθηκαν με 38-27 στο 18’, με δίποντο του Χρυσικόπουλου. Έτσι, τα πράγματα πήραν τον… δρόμο τους και ο δικέφαλος είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Για αυτό και το πρώτο ημίχρονο, τελείωσε με την ΑΕΚ να προηγείται με 42-31.

Όσον αφορά στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ εύκολα και αυτό συνέβη πολύ απλά επειδή οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπήκαν από την αρχή σοβαρά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας στους φιλοξενούμενους. Η διαφορά λοιπόν, άρχισε να ανοίγει αργά αλλά σταθερά, όσο περνούσε η ώρα. Στο 21’, ο Ματσιούλις με δίποντο στον αιφνιδιασμό, έκανε το 44-31 για την ΑΕΚ. Στο 26’, ο Λάνγκφορντ με εκτός ισορροπίας σουτ, έστειλε τη διαφορά και στους 15 πόντους, για το 54-39 για την Ένωση. Ο Αμερικανός άσος της Βασίλισσας, πέτυχε και ένα τζαμπ σουτ στο 26΄, με το οποίο ο δικέφαλος έφτασε και στο +16 (56-40). Η 3η περίοδος τελείωσε με την ΑΕΚ να προηγείται με 63-48.

Τέλος, στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Παπαθεοδώρου συνέχισε να παίζει δυνατά και στο 32’, έπειτα από τρίποντο του Κατσίβελη, το σκορ έγινε 68-51 υπέρ του δικεφάλου.. Στο 34’, με ένα τρίποντο του Χρυσικόπουλου, η Ένωση προηγήθηκε με 71-53. Λίγο αργότερα, στο 37’, υπήρξε γκολ-φάουλ του Ματσιούλις, για το 81-62 υπέρ του δικεφάλου. Ο Λιθουανός άσος μάλιστα, έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στο +20, με 84-64 με δίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το τελικό σκορ να είναι 84-67 υπέρ της ΑΕΚ.

Διαιτητές: Κάρδαρης-Ν. Τζιοπάνος-Π. Ελευθεριάδης.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-31, 63-48, 84-67.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 14, Λάνγκφορντ 16, Ματσιούλις 10, Γιάνκοβιτς 2, Κατσίβελης 9 (1), Χρυσικόπουλος 13 (2), Ζήσης 11, Γκίκας 7, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Ρογκαβόπουλος, Κίνγκσλεϊ.

ΑΡΗΣ (Σάββας Καμπερίδης): Σούλερ 4, Σταμάτης 6 (1), Σλαφτσάκης 6, Φλιώνης 7 (1), Χαριτόπουλος 4, Σιδηροηλίας, Κουζέλογλου 13, Καλαϊτζίδης, Γεωργάκης 2, Τσάλμερς 16 (4), Λιτλ 1, ΝτεΚόζι 8.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ