Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έβερεστ: Δηλητηριάζαν ορειβάτες, για να αποζημιώνονται από ασφαλιστικές εταιρείες! Πάνω από 20 εκατ. δολάρια η απάτη

Είχε στηθεί ολόκληρη απάτη γύρω από τις αεροδιακομιδές των ορειβατών


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μια απίστευτη απάτη ήρθε στο φως με θύματα ορειβάτες που ήθελαν να ανέβουν στο Έβερεστ. Όπως αποκαλύπτεται οδηγοί των ορειβατών στο βουνό είχαν αποκομίσει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια δηλητηριάζοντας ορειβάτες, ώστε να δικαιολογούν αεροδιακομιδές και να αποζημιώνονται από ασφαλιστικές εταιρείες.

Η αστυνομία στο Νεπάλ έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 32 άτομα για οργανωμένο έγκλημα και απάτη, που σχετίζονται με το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει ιδιοκτήτες εταιρειών πεζοπορίας, χειριστές ελικοπτέρων και στελέχη νοσοκομείων, ανέφερε η εφημερίδα Kathmandu Post.

Σύμφωνα με την έρευνα οι εμπλεκόμενοι οδηγοί που συνεργάζονταν με εταιρείες που διοργάνωναν αναρριχήσεις δηλητηρίαζαν ορειβάτες βάζοντας μαγειρική σόδα στο φαγητό τους ώστε να τους προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα που έμοιαζαν με ασθένεια λόγω υψομέτρου ή τροφική δηλητηρίαση.

Αφού οι ορειβάτες αρρώσταιναν, πιέζονταν να συμφωνήσουν σε ακριβές επείγουσες αεροδιακομιδές με ελικόπτερο, ενώ τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν πλαστά ιατρικά και πτητικά έγγραφα για να χρεώσουν τα έξοδα σε διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα παράνομα κέρδη φέρεται να μοιράζονταν μεταξύ οδηγών, εταιρειών ελικοπτέρων, ταξιδιωτικών γραφείων και νοσοκομείων που παρείχαν εικονικές θεραπείες.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν συνελήφθησαν έξι στελέχη από τρεις μεγάλες εταιρείες ορεινής διάσωσης. Μόνο μια από τις εταιρείες κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε 171 από τις 1.248 διασώσεις που δήλωσε, αποκομίζοντας πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Μια δεύτερη φέρεται να σκηνοθέτησε 75 από τις 471 διασώσεις, εισπράττοντας παράνομα 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μια τρίτη κατηγορείται για 71 ψευδείς αιτήσεις αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιο σκάνδαλο πλήττει τον τουριστικό κλάδο του Νεπάλ, ο οποίος υποστηρίζει πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, άμεσα ή έμμεσα, με αρκετές μεγάλες διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια να καλύπτουν ορειβάτες στο Νεπάλ λόγω αύξησης των περιστατικών απάτης.

Το 2018, η κυβέρνηση του Νεπάλ δήλωσε ότι εξάλειψε όλους τους «μεσάζοντες» στις διαδικασίες επείγουσας διάσωσης, καθιστώντας τις εταιρείες υπεύθυνες για τους πελάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ