0 ΣΧΟΛΙΑ

Στις 7 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα πρώτα εμβόλια κατά του κοροναϊού στην Βρετανία

Μετά τις 7 Δεκεμβρίου θα παραλάβουν τα πρώτα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech τα βρετανικά νοσοκομεία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian.

Οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας τονίζουν ότι τα νοσοκομεία της Βρετανίας ειδοποιήθηκαν να ετοιμαστούν για εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού εντός των επόμενων δέκα ημερών. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού.

Οι υπεύθυνοι του εθνικού συστήματος υγείας τονίζουν ότι μόλις πάρει έγκριση το εμβόλιο, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την άφιξή του στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ παραλαβές αναμένεται να γίνουν και στις 8 και 9 του μήνα.

Από εκεί και πέρα, το πλάνο της κυβέρνησης για εμβολιασμό πρώτα των ηλικιωμένων και των νοσηλευτών που παρέχουν βοήθεια σε σπίτι ή ιδιωτικές κλινικές φαίνεται να μην είναι εφαρμόσιμο για την ώρα.

Και αυτό αφού κατά την μεταφορά του από το εργοστάσιο των Pfizer/BioNTech στο Βέλγιο υπό συνθήκες ψύξης, το εμβόλιο μπορεί να μετακινηθεί μόλις μια ακόμη φορά από τα σημεία που θα φυλάσσεται και έτσι οι μόνοι που θα εμβολιαστούν σε πρώτη φάση είναι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι δηλώνουν πως αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μία «προδοσία».


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ