ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ακόμα δεν πήραμε προπονητή;
Από χτες στεναχωριεμαι για δύο πραγματα. Πρώτον γιατί ηΑΕΚ έχασε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα μπορούσε να πάρει πολύ εύκολα .το ήξερε κι πρόεδρος γι αυτό έφτιαξε αποκλειστικα αυτό το ρόστερ για να πάρει αυτό τον τίτλο.Δυστυχως όμως απέτυχε.η υπολοιπη χρόνια θα πήγαινε με την ψυχολογία αυτού του τίτλου και την εμπειρία .δεύτερον είναι ότι αντί οι αεκτσηδες να στεναχωριομαστε για το χαμένο ευρωτελικό ,ακομη και στο υποβρύχιο ταβλι,ασχολούμαστε με τα ψυχολογικα του μανταλου,γιατί... ΣΥΝΕΧΕΙΑ νομίζουν ότι αεκ είναι μόνο το ποδόσφαιρο. ΑΕΚ είναι οτιδηποτε φερει το γνήσιο δικέφαλο (όχι τον ασπρόμαυρο φωτοτυπία).κριμα!
Από χτες στεναχωριεμαι για δύο πραγματα. Πρώτον γιατί ηΑΕΚ έχασε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα μπορούσε να πάρει πολύ εύκολα .το ήξερε κι πρόεδρος γι αυτό έφτιαξε αποκλειστικα αυτό το ρόστερ για να πάρει αυτό τον τίτλο.Δυστυχως όμως απέτυχε.η υπολοιπη χρόνια θα πήγαινε με την ψυχολογία αυτού του τίτλου και την εμπειρία .δεύτερον είναι ότι αντί οι αεκτσηδες να στεναχωριομαστε για το χαμένο ευρωτελικό ,ακομη και στο υποβρύχιο ταβλι,ασχολούμαστε με τα ψυχολογικα του μανταλου,γιατί... ΣΥΝΕΧΕΙΑ νομίζουν ότι αεκ είναι μόνο το ποδόσφαιρο. ΑΕΚ είναι οτιδηποτε φερει το γνήσιο δικέφαλο (όχι τον ασπρόμαυρο φωτοτυπία).κριμα!
Υγ: Να σημειωθει οτι υπαρχουν και θετικα γεγονοτα αυτο το Σ/Κ. Υπηρξε σωστη χρηση του var (συμπληρωμενου με την τρισδιαστατη γραμμη ελεγχου οφσαιντ) στο ματς Γιαννενα-ΟΣΦΠ και υπηρξε και απαντηση της ΚΕΔ του Κλαιτενμπεργκ στις διαμαρτυριες του ΟΣΦΠ γιατι εφαρμοστηκε το 50-50 (σε ματς που αγωνιστικα επρεπε να κερδισουν τα Γιαννενα που εχασαν και τη μεγαλη ευκαιρια στο 70' με δοκαρι και σκασιμο της μπαλας στη γραμμη και πισω...). Η επιτυχια της διοικησης να παιζεται το ποδοσφαιρο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στα γηπεδα με διαιτησια εστω σχεδον 50-50 δημιουργει συνθηκες υγιεις τελειως διαφορετικες απο την περιοδο 1997-2016 που αναπολουν στον ΟΣΦΠ...
Υγ2: Στο χαντμπολ η ΑΕΚ σαρωσε τον Διομηδη με 39-27 σε ματς χωρις συναγωνισμο αλλα με διαστημικη εμφανιση και με πειραματα σε επιθετικα συστηματα "ευρωπαικης ταχυτητας", πχ επιθεση αιφνιδιαστικη αμεσως μετα τη σεντρα. Στο φουτσαλ νικησε με 4-2 τον Δουκα που (οπως τονισε πολλες φορες ο εκφωνητης) ειναι ο βασικος ανταγωνιστης και πολυ ανωτερος απο τον τριτο ΠΑΟ. Μαλιστα απεκρουσε ο Θεοφιλου δυο δεκαμετρα πεναλτι (μακρινα, δινονται λογω συμπληρωσης εξι φαουλ και υπηρχαν διαμαρτυριες για "διαφορετικα" κριτηρια στα φαουλ...). Τα ματς σε χαντμπολ και σε φουτσαλ τα απολαυσαμε και στο youtube. Ξεκινησε και η πορεια του τμηματος pes των esports που αποτελειται απο αεκτζηδες και εχει υψηλες βλεψεις αμεσα, μετα την πρωτη νικη αποψε εχει δυο κρισιμα ματς (επισης στο youtube). Τελος στο πινγκ πονγκ γυναικων ολοκληρωθηκαν οι ανακοινωσεις για το ροστερ που καθιστα την ΑΕΚ φαβορι για Πρωταθλημα απο την πρωτη σεζον της στην Α1: εχει την γαλλιδα Anais Salpin (3η στο ατομικο πρωταθλημα Γαλλιας), την αγγλιδα Emily Bolton (2η στο ατομικο πρωταθλημα Αγγλιας), την πρωταθλητρια στο ατομικο Ελλαδας Ζαβιτσανου ως βασικη τριαδα. Η πενταδα συμπληρωνεται απο την ελληνιδα της Αγγλιας και γνωστη αεκτζου Τσαπτσινου και απο την Ροζα Χοβσεπιαν.
Υγ3: Το επομενο Σ/Κ η ΑΕΚ διεκδικει δυο ακομη κουπες που εκκρεμουν απο τη σεζον 2019-20, τα Πρωταθληματα ξιφασκιας σπαθης σε αντρες και σε γυναικες!
(3 απο 3)
Ως προς το ποδοσφαιρο
i) Προφανως επαιξε ρολο η κοπωση. Απο Πεμπτη που εγινε υπερπροσπαθεια σε ματς-τελικο για την... ΣΥΝΕΧΕΙΑ προκριση στους ευρωπαικους ομιλους πηγαμε σε δυσκολο (καθε χρονο) αγωνα με Ατρομητο μετα απο δυο μονο μερες ξεκουρασης,
ii) Ο "τελικος" ηταν με Βολφσμπουργκ που η ΑΕΚ περασε σε ομιλο τριτη φορα σε πεντε σεζον... Εχασε η ΑΕΚ βαθμους σε ενα ματς που ειναι στα δυσκολα καθε χρονο. Το 2018 χασαμε 5 βαθμους απο αυτους και πηραμε Πρωταθλημα μετα,
iii) Η ομαδα ηταν ατυχη με τον τραυματισμο του Γκαρσια. Ειχε μεγαλη υπεροχη ως τον τραυματισμο.
Κακως επαιξε βασικος ο Σβαρνας. Ο Χνιντ ειναι ανωτερος. Στο γκολ που τρωει η ΑΕΚ ολη η ευθυνη ειναι στον Σβαρνα που αντεδρασε λαθος. Γενικα ο Σβαρνας δεν ειναι ετοιμος για βασικος στα ντερμπυ αλλα πρεπει να παιζει κυριως σε ματς με ευκολους αντιπαλους. Αυτο φυσικα αν υπαρχουν λυσεις, πχ χθες υπηρχε η επιλογη για διδυμο Τσιγκρινσκι-Χνιντ.
Δευτερο ατομικο λαθος που καθορισε το ματς αυτο που εκανε ο Μανταλος, επικινδυνο μαρκαρισμα (φυσικα οχι επιτηδες) και η κοκκινη καρτα στοιχισε. Παικταρας ο αρχηγος μας και καθοριστικος για την επιθετικη παραγωγη της ΑΕΚ, αλλα πρεπει να προσεχει το θεμα με τις καρτες για επικινδυνα μαρκαρισματα.
iv) Για τον μεταγραφικο σχεδιασμο ειναι σημαντικο οτι με τον Νεμπελτσεανου η ΑΕΚ ενισχυεται και στους στοπερ (το τελευταιο σημαντικο κενο, εχουν γινει ηδη πεντε προσθηκες ποιοτικης αναβαθμισης με Γκαρσια, Ανσαριφαρντ, Σακχοφ, Ινσουα, Χνιντ) και μαλιστα με εναν παικτη με πολυ καλα στοιχεια (αλλα κατωτερο του Βρανιες που ηταν ο αρχικος στοχος). Επειδη ομως προεκυψε το ζητημα με τον τραυματισμο του Γκαρσια καλο ειναι να ερθει ακομη ενας βασικος εξτρεμ, οποτε στα τελη Νοεμβριου με την επιστροφη Γκαρσια η ΑΕΚ θα εχει δυο βασικους εξτρεμ και παγκο με Μαχαιρα-Αλμπανη και ισως Ενομπακαρε (αν συνετιστει και του δοθει δευτερη ευκαιρια που το ευχομαι αλλα αποφασιζει ο Καρερα).
(2 απο 3)
δ) Χθες χασαμε με συνολικη κακη βραδια και του προπονητη και των παικτων. Η επιθεση (και η ευστοχια) επεσαν, απο 94 (με Νιμπουργκ) και 99 (με Σαραγοσα) στους 75 ποντους. Στα ριμπαουντ καθολικη ηττα με 41-24, αρα πολλαπλες δυνατοτητες για εξτρα δικες τους επιθεσεις. Στα τριποντα αυτοι ειχαν το "εξωγηινο"... ΣΥΝΕΧΕΙΑ 17/35 οπως ο Προμηθεας στο Σουπερ Καπ το 16/26, σε αυτο το ζητημα υπαρχει ευθυνη του προπονητη που ακομα δειχνει να ψαχνεται για το αμυντικο συστημα σε τετοιο στυλ μπασκετ των αντιπαλων (γρηγορες εναλλαγες στην περιφερεια και σκριν για ελευθερα τριποντα, συστημα που η ΑΕΚ χρησιμοποιει συχνα). Ως προς τον προπονητη φαινεται πως ηταν λαθος που αφησαμε τα σουτ εκτος περιφερειας επιλεγοντας να κλεινουμε με βοηθειες καποιους "καλους" σουτερ και να αφηνουμε παιζοντας με ζωνη αλλους πιο "κακους" σουτερ, υπηρχε ισως ο φοβος των διεισδυσεων λογω της ταχυτητας της Μπουργκος αλλα αφου φανηκε οτι εμπαιναν τα τριποντα επρεπε να αλλαξει η αμυνα. Λαθος και η εισοδος στη δωδεκαδα του Ατκινς (για τον οποιο δεν εχω ακομη γνωμη) αλλα σιγουρα ηταν ανετοιμος για τετοιο κρισιμο αγωνα, ο Κατσιβελης θα ηταν πιο χρησιμος στη δωδεκαδα για να μπαινει αντι του Ζηση που ηταν σε κακη βραδια και θα βοηθουσε αμυντικα.
ε) Θεωρω οτι πρεπει να δουλεψει ο προπονητης με το συγκεκριμενο ροστερ χωρις αλλαγες. Να μεινει ο Ραις που νομιζω ειναι απολυτως εφικτο μετα τις δηλωσεις που εχει κανει, το θελει κι ο ιδιος. Το ροστερ θα αξιολογηθει σωστα οταν φανει η εξελιξη της ομαδας στους επομενους μηνες που δεν κινδυνευει η ομαδα να χαθει καποιος στοχος (ο ευρωπαικος ομιλος ειναι πολυ ευκολος μετα την μετατροπη των ομιλων των οκτω σε ομιλους με τεσσερις ομαδες). Μονη αντικατασταση που ισως πρεπει να γινει τωρα ειναι αντικατασταση του Ατκινς (αν δεν πιστευουν οτι θα εξελιχθει σε κατι αξιολογο) με ενα ψηλο παικτη στην περιφερεια για βελτιωση στην αμυνα, στην Ελλαδα υπαρχει ο Κατσιβελης, για Ευρωπη μπορει να αποκτηθει 7ος ξενος. Κι ας εχουμε δυο σεντερ στη δωδεκαδα (Σλοτερ-Μορειρα) με δυνατοτητα καλυψης αν αποβληθουν με φαουλ για λιγα λεπτα απο ψηλο τεσσαρι. Μαυροειδης, Γοντικας και Μωραιτης θα μπαινουν στη δωδεκαδα σε καποια ματς ευκολα για να γινεται "ροτεισιον" σε παικτες που χρειαζεται να παρουν ανασες απο τα τρια ματς καθε βδομαδα.
α) Χαθηκε το Τσαμπιονς Λιγκ της σεζον 2019-20, κραταμε ομως ως σχετικη επιτυχια οτι η ΑΕΚ επαιξε σε τελικο. Δεν γινεται καθε χρονο αυτο. Η Τριστερη Βασιλισσα πηρε και το Κυπελλο της σεζον 2019-20 (τριτη σερι σεζον με κουπα και παμε για τεταρτη). Χαθηκε η πρωτη κουπα της σεζον 2020-21 (το Σουπερ Καπ) αλλα το ροστερ δε σχεδιαστηκε μονο για τους τιτλους του Σεπτεμβριου και του Οκτωβριου. Υπαρχουν τρεις μεγαλοι στοχοι τη νεα σεζον και ροστερ με παικταραδες που μπορουν να διεκδικησουν και τους τρεις... ΣΥΝΕΧΕΙΑ τιτλους.
β) Η ΑΕΚ εχασε ενα τελικο απεναντι στην τριτη ομαδα της Ισπανιας, ηταν φαβορι αλλα προφανως μπορουσε να χαθει αυτο το ματς. Ομως βασικα συμπερασματα πρεπει να βγουν και απο την εικονα των δυο ματς του φαιναλ 8 που προηγηθηκαν. Εκει φανηκε αν το συγκεκριμενο ροστερ και ο συγκεκριμενος προπονητης εχουν δυνατοτητες να πετυχουν αξιολογα πραγματα μεσα στη σεζον γιατι εδωσαν δειγμα των δυνατοτητων της ομαδας, που προφανως απεχει αρκετα απο το ταβανι της ακομα.
γ) Και απεχει και για λογους "φορμαρισματος" παικτων (Σλοτερ και Γιανκοβιτς ειναι κομβικοι στην αμυντικη λειτουργια και προερχονται απο τραυματισμους, καποιοι παικτες οπως ο Ζησης δεν εχουν βρει φορμα αλλα θα ανεβουν με τα ματς) αλλα και "φορμαρισματος" προπονητη: σταθερα οι ομαδες του Παπαθεοδωρου αργουν να φτασουν σε πληρη αποδοση αλλα μετα εντυπωσιαζουν. Ψαχνεται ο ιδιος στην αρχη αλλα μετα βλεπουμε αποτελεσμα. Περσι εγινε αθλιο ξεκινημα αλλα μετα η ομαδα απογειωθηκε και εφτασε να κερδισει τον ΠΑΟ με απολυτως εντυπωσιακο μπασκετ, με κατοσταρα, με κοντρα τα "λαθη" της διαιτησιας κλπ. Αμεσως μετα εχασε τον Σαντ Ρος, τον πιο κομβικο παικτη που ειχε για την αμυντικη λειτουργια αλλα και ως πλει μεικερ με κατεβασμα μπαλας και ασιστ. Και εστησε την ομαδα στη μεση της σεζον ξανα παιρνοντας Κυπελλο και προκριση στο φαιναλ 8 και φτιαχνοντας εξαιρετικο σερι στο Πρωταθλημα (που θα κρινοταν στα πλει οφ αλλα τελικα χαθηκε στα χαρτια).
(1 απο 3)
Κε ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ ,ακομη και αν δεν υπηρχατε, επρεπε οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ να σας εφευρουμε.Τα σημερινα Σφηνακια ειναι απο τα πλεον αντικειμενικα και δικαια τοσο απο πλευρας αναλυσις οσο και απο πλευρας προσεγγισης της επικαιροτητας που αφορουν την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.Σας ευχαριστω και να ειστε παντα καλα.
Ρε φίλε Κώστα επειδή σε έχω ψηλά στην υπόληψή μου θα ξεκινήσω το "χώσιμο" από σένα. Δεν επιτρέπεται σε επαγγελματία δημοσιογράφο να λέει Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, Γαύρος του Βορρά κ.λ.π. Ο "εχθρός" είναι η ομάδα που τριάντα χρόνια τώρα έχει κάνει το ποδόσφαιρο τοξικό. Έχει όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλευτεί ΟΛΕΣ τις ομάδες της Α Εθνικής (Σούπερ Λιγκ) εκτός από εμάς και τους Βάζελους. Εμάς αν δεν είχαμε τον Τίγρη θα μας είχε διαλύσει όπως κι αυτούς. Βάζει δικούς του στις διοικήσεις,... ΣΥΝΕΧΕΙΑ "αναγκάζει" ομάδες να παίζουν με αναπληρωματικούς για να διεκδικήσουν βαθμούς σε άλλα ματς επειδή με το Γαύρο είναι χαμένο! είχε την Κ.Ε.Δ. τσιφλίκι του κι έκανε ότι ήθελε με ορισμούς.Για Ε.Π.Ο φυσικά δεν συζητώ (δικαστικές αποφάσεις, τιμωρίες έδρας, αφαίρεση βαθμών, Βάλνερ κ.λ.π). Μας έκαναν εχθρούς με το Παοκ εκμεταλευόμενοι το έγκλημα στον Βόλο όταν όμως στην Τούμπα στο 95 τους ακυρώνει γκολ-μισό πρωτάθλημα (μετά από 40 χρόνια) που σύμφωνα με δήλωση του Τίγρη ήταν 50-50. Για μένα και για σένα οφσάιντ καθαρό αλλά δεν έχει σημασία τι βλέπει κάθε οπαδός αλλά τι σφυρίζει ο κάθε διαιτητής. Παράρτημα ο Πλατανιάς, τα Γιάννενα, η Ξάνθη, πέφτουν όλοι! Σίγουρα έχει το Βόλο. Ο Άρης και ο κόσμος του είναι από τους πιο μισητούς (και λόγω και του Νίκου), έχει φυτέψει πρόεδρο και του κάνει τα χατήρια, εικονικές μεταγραφές, άσσοι ημίχρονα κ.λ.π αλλά εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με τους Γαύρους. Αν από δυναμώσει αυτούς, δεν θα φυτεύουν προέδρους, δεν θα ελέγχουν ομάδες, δεν θα θησαυρίζουν από Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο. Δεν μπορούμε να αποκαλούμε κατά τη γνώμη μου υποτιμητικά μικρότερες από μας ομάδες, τις "μεγαλώνουμε". Οφείλουμε ΜΑΖΙ με αυτούς να βάλουμε στο περιθώριο την Ε.Ο. και μετά ας "σκοτωθούμε" μεταξύ μας. Συγγνώμη προκαταβολικά αν σε στενοχωρω, αλλά στα γράφω με εκτίμηση. Για το μπάσκετ τώρα είναι διαφορετικά. Εκεί που πραγματικά δεν υπ@ρχει πλέον παράγκα, που οι διαφορές στα μπάτζετ έχουν μειωθεί από τους ανταγωνιστές μας, θέλουμε προπονητή. Ο Ηλίας καλός για Παοκ, να βγαίνει και το πορτοκαλί σαιτ να τον αποθεώνει που μπήκε πλέυ οφ. Δεν μπορεί να παίζει τελικό και να φοράει παμπερς! Αυτό ή το έχεις ή όχι. Με αυτό το ροστερ ίσως κι εσύ στην άκρη του πάγκου να το έπαιρνες! Για τον Ατεομητο τώρα. Δεν φταίει ο Γκαρσία που τραυματίστηκε φυσικά. Ούτε ο Καρέρα που διαβάζω ότι έπρεπε να τον προστατεύσει. Ο Πέτρος φταίει για την κόκκινη φυσικά. Μέχρι εκεί όμως. Ούτε στημένος ήταν, ούτε στο κάνει συστηματικά. Πιο πολύ επειδή έλαβε τη στήριξη την Πέμπτη είχε τόσο άγχος χτες. Μην κανιβαλιζουμε τον Πέτρο. Φοράει τη φανέλα, είναι αρχηγός. Αν θέλουμε ας ζητήσουμε ευθύνες από ΟΛΟΥΣ τους προπονητές που ξεκινούν την εντεκάδα από αυτόν, τους τεχνικούς διευθυντές που δεν έχουν φέρει καλύτερους "Μάνταλους" και τον Τίγρη που δεν τον πουλάει. Ο Πέτρος αυτό που μπορεί θα στο δώσει και με το παραπάνω. Ας τον βοηθήσουμε με ένα παίχτη που θα του δημιουργήσει ανταγωνισμό κι όχι να παίζει κάθε χρόνο 30-40 παιχνίδια και να τον βρίζουμε. Α.Ε.Κ είμαστε και είναι αλλιώς... Συγγνώμη για το μέγεθος.
Ο Αρης είναι πρώτος. Αν δεις βαθμολογία και τις τελευταίες μεταγραφές του Αρη θα καταλαβεις πως δεν εχει καμια σχεση με αυτα που γραφεις αυτό που εγραψα εγω.
Τον Άρη τον εκμεταλεύεται ο Γαύρος με τον φυτευτό πρόεδρο. Τον "ελέγχει", συμφωνούμε. Όπως Λάρισα, Ατρόμητο και πιο παλιά άλλους. Όμως αν αποδυναμώσουμε το Γαύρο, αυτοί οι φυτευτοί θα εξαφανιστούν. Συμφωνείς; Και φυσικά θα είναι πιο εύκολο να το κάνουμε με Παοκ, Παο μαζί.
Ο Αρης είναι πρώτος.
Δεν δηλώνεις "ειδικός" φίλε Κώστα, αλλά γράφεις ουσιαστικά σαν να θεωρείς τον εαυτό σου "ειδικό"!!!
Περιγράφω αυτό που είδα. Μια ομάδα ανήμπορη μετά την πρώτη αναποδιά που ήταν και αναμενόμενη.
Απλά το περιγράφεις με όρους "ειδικού" φίλε (επίτρεψέ μου) Κώστα. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να μίλησες και με ορισμένους ειδικούς, οι οποίοι σου μετέφεραν την άποψή τους (με την οποία συμφώνησες). Δεν αναρωτήθηκες όμως γιατί π.χ. ένα αμυντικό σύστημα (hedge out) το οποίο ο συγκεκριμένος προπονητής το χρησιμοποιεί και όταν πηγαίνει στην τουαλέτα, δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση;;; Δεν ισχυρίζομαι ότι έγιναν όλα τέλεια από τον προπονητή, αλλά σε πολλές περιπτώσεις απλά είσαι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χειρότερος (γενικά) ή και σε χειρότερη μέρα και απλά χάνεις.
Αρχικα για το μπασκετ!
Κωστα ο Παπ δεν χρειαζοταν να λαβει τα μηνυματα του πρωτου 10 λεπτου για να καταλαβει οτι χρειαζομαστε καλη περιφερειακη αμυνα.... Παιζεις με την ομαδα που εχει ρεκορ 3ποντων στην διοργανωση, η οποια εχει ενισχυθει απο περυσι, ξερεις απο τα προηγουμενα παιχνιδια οτι εχεις... ΣΥΝΕΧΕΙΑ προβλημα στην περ. αμυνα, εχεις χασει ηδη εναν τιτλο απο αυτο τον λογο (γιατι και με τον Προμυθεα γι αυτο το λογο χασαμε, δεν μαρκαρε κανενας τον Γιαννο.) και τι κανεις? Βαρας μυγες στο 2ο δεκαλεπτο, βλεπεις την ομαδα σου να εχει ανυπαρκτη αμυνα εξω απο τα 6,75 και αφηνεις τους παικτες σου να συνεχίζουν να μαρκαρουν στο....καλαθι.... δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα! Απο το 0 μεχρι το 40 θα επρεπε να ειχαν δωσει μεγαλη σημασια στην περ. αμυνα και ας αφηναν εκτεθειμενο το καλαθι στην τελικη.... Η ομαδα εχει χασει 2 τιτλους (και 1 εμμεσο) και θα χασει κι αλλους αν δεν φτιαξει αυτον τον τομεα... γιατι με τα μεγαλα σουτ παιρνεις τους τιτλους και οταν εισαι σουρωτηρι πισω, οσο καλος και να εισαι μπροστα στο τελος θα χασεις!
Παμε και στα του ποδοσφαιρου...
Για μενα η τεραστια απωλεια χθες δεν ηταν ουτε οι 3 βαθμοι ουτε κατι αλλο, παρα ο Λιβαι που θα μείνει 2 μηνες εξω... Ειναι βασικοτατο γραναζι ο Γκαρσια κι ομως τραυματιστηκε και ξαφνικα μειναμε παλι χωρις σοβαρο εξτρεμ.... αυτοματα αποδυναμωθηκε πολυ η επιθεση μας μιας και ηταν μονιμος κινδυνος ο Γκαρσια και ακομα δεν ειχε φτασει καν στο 100%, τωρα παμε ενα βημα πισω με ολο αυτο! Μακαρι να επανελθει οσο πιο γρηγορα γινεται... Το οτι χρειαζομαστε αλλο ενα εξτρεμ δεν θα το αναφερουμε, εννοειται αλλα προφανως δεν θα ερθει... εδω γκρεμιστηκε φουρνος για να ερθει ο Λιβαι..
Παμε παρακατω, ο Σβαρνας για αλλη μια φορα απεδειξε οτι δεν σου εμπνεει εμπιστοσυνη... Αν χανεις τετοιες ευκολες φασεις με τετοιου επιπεδου ομαδες, τι θα κανεις στα ντερμπι και στην Ευρωπη? Ο Σβαρνας εκανε αμυνα νηπειαγωγειου στον Γουτα χθες.... δεν ηξερε τι να κανει, να μαρκαρει τον παικτη ή να παει για την μπαλα? Ειναι δυνατον ρε Στρατο???? Δεν ειναι ετοιμος ακομα για βασικος ο Σβαρνας και πρεπει να το παρουμε χαμπαρι, τελος! Εχει χρονια μπροστα του, ειναι 22 χρονων....
Μανταλος: Οταν εχεις κανει 2 κακα παιχνιδια, αλλα εχεις επαναπαυτει οτι η φανελα βασικου ειναι δικη σου γιατι δεν υπαρχει αντικαταστατης τοτε σε μια σοβαρη ομαδα ΧΩΡΙΣ συμπαθειες αλλα καθαρα απο αξιοκρατικα κριτηρια, μενεις παγκο για 2-3 αγωνες.... Ο Πετραν οσο και βασικο γραναζι θεωρειται, οταν ειναι σε κακο φεγγαρι, ειναι μονο βαρος στην ομαδα! Χθες μαλιστα υπηρχαν φασεις που καθυστερησε παρα πολυ την αναπτυξη της ομαδας! Το οτι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ δεν χρειαζεται να το λεμε και να το ξαναλεμε! ο Πετραν χανεται ΠΑΝΤΑ οταν παιζει εκει! ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!! ποσες φορες πρεπει να τον δουμε εκει για να το εμπεδωσουμε?? Η θεση του Μανταλου ειναι μονο στον αξονα, το πολυ δεξι εξτρεμ σε συγκεκριμενα παιχνιδια! Πουθενα αλλου! Απο εκει και περα ειναι κραυγαλεο οτι η ομαδα χρειαζεται ενα 2ο δημιουργικο χαφ σαν τον Μανταλο.... και για λογους ανταγωνισμου αλλα και να εχεις μπακ απ σε περιπτωση τραυματισμου ή υπερκουρασης του (δεν γινεται να βγαλει +36 παιχνιδια ολη την χρονια φετος)! Ελευθεροι υπαρχουν... ο Αλεις Γκαρσια ειναι διαθεσιμος ακομα!
Τελος θελω να αναφερθω στις ανανεωσεις Λιβαγια-Ολιβ..... και οι 2 για καποιο λογο τους αγωνες στην Ελλαδα τους εχουν δει αγγαρεια.... Για μενα πανω απο 1 εκ συμβολαιο δεν πρεπει να παρει ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους 2! Αν θελουν να υπογραψουν σε αυτα τα χρηματα, εχει καλος! Αλλιως μπορουν να δουν παγκο και ας μπαινουν μεσα Μαχαιρας και Ανσαρ αντιστοιχα!
Ο Κριστιτσιτς δεν ειναι παικτης που θα μπει μπροστα για να παρει αποτελεσμα μονος του! Οπως ειπα και σε 1 αρθρο πριν 2-3 μερες, ακομα δεν με εχει πεισει γιατι ειναι ο κλασσικος Κριστιτσιτς... παιζει 2-3 παιχνιδια καλα και στα επομενα 10 χανεται.... αυτο εγινε και τωρα, επαιξε 2 καλα και χθες χαθηκε.... θα δουμε τι θα κανει και στα επομενα λοιπον!
Η ομαδα για να κακτησει το πρωταθλημα θελει πολλες προσθηκες ακομα και σκεσκαρταρισμα καλο! Αυτη την στιγμη δεν μπορει να το διεκδικησει... για μενα η δικαιολογια περι κουρασης απο την Πεμπτη δεν μου λεει κατι.... ειμαστε σε Ευρωπαικο ομιλο, εχουμε μπροστα μας 6 παιχνιδια Πεμπτης.... αυτο τι σημαινει, οτι δικαιολογειται η ηττα καθε ΣΚ μετα απο ευρωπαικη Πεμπτη? οχι... η ομαδα εχει φτιαχτει ισα ισα να συμπληρωσει μια καλη 11αδα αλλα μεχρι εκει!
Καλησπερα και απο μενα.
Για τον τελικο, την ευθύνη ΑΚΕΡΑΙΑ την εχει ο κοουτς.
Απο το σχεδιασμό της ομάδας, μεχρι και τη διαχειριση του ροστερ στο final 8. Και φυσικα με το κουτσάρισμά του στον τελικό. Απλά να προσθέσω και την εμμονή του στους Γκίκα Λανγφορντ, ενώ έβλεπε οτι δεν εβγαινε το πλάνο, και ενώ και οι 2 ηταν σε ασχημη μερα.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Κριμα και για τον πρόεδρο που εχει δείξει ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ πόσο αγαπάει την ομάδα.
Τώρα για το περιστέρι πιστέυω ότι οι ευκαιρίες να περάσουμε στην κορυφή του πίνακα δεν θα είναι ατελείωτες. Αν θες πρωταθλημα, αυτή η ήττα πρέπει να γίνει καλο μαθημα.
Κώστα να λέμε τα πράγματα με τ όνομα τους,η ήττα στο Περιστέρι έχει ονοματεπώνυμο..ΜΑΝΤΑΛΟΣ...δεν θέλω να γράψω κάτι άλλο απλά για να μην ξεφύγω...χωρίς αυτόν πήραμε πρωτάθλημα,χωρίς αυτόν παίζουμε ποιο γρήγορα...βάλτε και δείτε παιχνίδια με η χωρίς Μανταλο..αντε γιατι αρχηγός γεννιέσαι ΔΕΝ ΓΊΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΎΣΜΑΤΑ
Κώστα πρώτη φορά που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , ειδικά για το μπάσκετ . Τα είπεs όλα ή μάλλον σχεδόν όλα .Γιατί περίμενα στο τέλοs να πείs αυτό που βλέπουμε όλοι. Ο Παπαθεοδώρου ΔΕΝ κάνει για την ΑΕΚ ! Είμαι όμωs σίγουροs ότι το λέs από μέσα σου !
Κώστα φοβερό άρθρο. Η πρώτη μεγάλη και πικρή αλήθεια είναι ότι τον μέσο Αεκτζη όντως μάλλον τον χαλάει που υπάρχουμε στο μπάσκετ. Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια είναι ότι χθες η ήττα είναι καθαρα θέμα του προπονητικου τιμ και των τραγικών λαθών που έκανε. Ασχετως του αποτελέσματος έχω ξανααναφέρει σε ΄άλλα άρθρα οτι ο Παπαθεοδωρου είναι ένας φιλότιμος αλλά μέτριος προποντής με χτυπητές αδυναμίες και προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπορέι να ανεβάσει την ομάδα σε πιο υψηλο επίπεδο.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Σε κάθε περι΄πτωση ο μεγαλύτερος φοβός μου είναι ότι ο Μάκης σε 1-2 χρόνια με την απαξίωση του κόσμου θα φύγει και πάλι θα βολο΄δερνουμε στις μικρότερες κατηγορίες ...ή θα κερνάμε τους καφεδες και τα τοστ όπως καναμε κάποτε στο Μόσχος στους απλήρωτους Παταβούκα, Γαλακτερό κτλπ για να μην φύγουν.
Διάβασα καλά; Έγραψε χετζ άουτ στα σφηνάκια ο Κέτσε; Θα μας τρελάνει τελείως; Ψάχνουμε να βρούμε μια μπασκετική ανάλυση του τελικού και την βρίσκουμε στα σφηνάκια;
Θα συμφωνήσω σε αρκετά.
Καταρχάς ας μην τα βάφουμε μαύρα με την πρώτη αναποδιά και ας μην αρχίζουμε τη γκρίνια. Η ομάδα πριν λίγες μέρες αποθεώθηκε γιατί νίκησε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ και πέρασε στους ομίλους του Europa League.
Έπειτα, ήμασταν πραγματικά άτυχοι χθες, γιατί έλειπαν και οι τέσσερις ακραίοι επιθετικοί της... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ομάδας (ο Γκαρσία έπαιξε μόνο 15’) που είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στο 4-3-3 του Καρέρα. Υπενθυμίζω ότι αυτοί οι τέσσερις στην περασμένη αγωνιστική είχαν δώσει συνολικά 2 γκολ και 2 ασίστ, συν ότι όλο το παιχνίδι της ομάδας γινόταν από τα πλάγια!
Σαφώς και υπάρχουν αδυναμίες και λάθη πάντα θα γίνονται, ασφαλώς και κάποιοι παίκτες δεν δικαιολογούν τις υψηλές αποδοχές τους (Λιβάγια, Ολιβέιρα) και ο Μάνταλος έχει ψυχολογικά θέματα με τη ταμπέλα του αρχηγού-ηγέτη, αλλά ας είμαστε ψύχραιμοι γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή. Επίσης, οι δυο βασικοί αντίπαλοι για το πρωτάθλημα έχουν επίσης χάσει βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές.
Τέλος, συγκρίνοντας το φετινό ρόστερ με το περσινό είμαστε λίγο πιο δυνατοί και αρκετά πιο πλήρης.
Ο Τσιντώτας καλύπτει επάξια τον Μπάρκα.
Στην άμυνα ο Χνιντ είναι καλύτερος από τον Οικονόμου, ο Ινσούα τουλάχιστον δεν είναι χειρότερος από τον Χουλτ και στα δεξιά έχουμε έναν επιπλέον παίκτη που φαίνεται πιο ορεξάτος και ισορροπημένος από τους δυο περσινούς. Το μόνο ερωτηματικό αν ο Ρουμάνος θα είναι ισάξιος του Βράνιες.
Στο κέντρο αντικαταστήσαμε τον Σιμάο με τον πολύ καλύτερο Σάκχοφ και αναμένουμε να επιστρέψουν οι Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος.
Στην επίθεση ο Λιβάι είναι κλάσεις ανώτερος από τον Βέρντε και ο Μαχαίρας στα λίγα που έχει δείξει δεν συγκρίνεται με τον Ντέλετιτς. Έφυγαν οι Τσίνο, Κλωναρίδης και Γιακουμάκης και ήρθαν οι Καρίμ και Ενομπακάρε.
Θεωρητικά πάντα, το γενικό πρόσημο είναι θετικό.
Ετσι ειναι Κωστα κ να συμπληρωσω οτις μας καλομαθε ο Μακαρος κ τωρα ζηταμε τα παντα..Που αν γυρισουμε για δευτερολεπτα πισω κ κοιταξουμε που ειμασταν κ που ειμαστε τωρα θα πουμε κατευθειαν ελα ρε δεν πειραζει θα ερθουν καλυτερες μερες...Που σιγουρα θα ερθουν οταν εχεις στο τιμονι εναν τετοιο παραγοντα..Που θα το ξαναπω οτι δεν ειναι σαν κ εμας αλλα κατι πολυ περισσοτερο κ φυσικα χωρις την αναλογη στηριξη απο εμας...Για την ποδοσφαιρικη ΑΕΚ πρεπει επιτελους καποιοι παικτες να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ καταλαβουν σε ποια ομαδα παιζουν..Αν δεν μπορουν να σηκωσουντο βαρος να αποσυρθουν μονοι τους...Δεν ειναι καρφι μονο για τον αρχηγο αλλα για πολλους...Για τους ξεκουραστους ντε που ηταν ποιο κουρασμενοι κ απο τον Σιμο κ Σακχωφ.....Ψυχραιμια κ παμε παρακατω..
Ουτε θαυματα εχει κανει ο Σβαρνας, ουτε το ροστερ ειναι πληρες και εγω διαφωνω με αυτη την προσεγγιση.
Τον ρουμανο τον εκλεισαν ΑΦΟΥ περασαμε. Ολοι το ξερουμε μεσα μας οτι αν δεν περναγαμε ΔΕΝ θα ερχοταν. Τι καθομαστε και λεμε τωρα....... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Εγω βλεπω τα γεγονοτα. Οτι δηλαδη στο μπασκετ εχουμε παιχταραδες και προπονητη μετριο και στο ποδοσφαιρο προπονηταρα και παιχτες μετριους (εκτος απο κανα δυο).
Ο λαός της ΑΕΚ πρέπει να αποβάλλει αυτή την κάκιστη νοοτροπία που τον διακρίνει.
Μετά τις δύο ήττες , βγάλαμε όλη την ομάδα ότι ειανι άχρηστη οτι δεν αξίζει , ο Παπαθεοδώρου ειναι ταβερνιάρης δεν κάνει κτλ
Μετά τις νίκες επί της νιμπουργκ και της Σαραγόσα με πολύ ωραίο μπάσκετ κατά γενική ομολογία , υπήρχαν σχόλιο τύπου ποια μπούργος , θα ρίξουμε πάλι 20 πόντους , είναι 4 Οκτώβριου η βασίλισσα δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χάνει , το έχει σηκώσει ήδη .
Αυτες του είδους της κωλοτουμπες και τις αλαζονειες πρέπει να τις αφήσουμε εκτός σκέψεων μας .
Αυτή η υπεροψία και η αλαζονεια θα πληρώνεται πάντα.
Στα του ποδοσφαίρου , η απουσία του Γκαρσία για 1.5 μήνα είναι μαχαίρια στην καρδιά , πάνω που φαίνεται να κάνει την διαφορά τραυματίστηκε , μακάρι να γυρίσει γρήγορα γιατί ήταν απίστευτος.
Σε ένα σχόλιο που έκανε στο άρθρο της Παρασκευής για το αίτημα του Άλμπανη να πάει δανεικος έγραψα ότι η ομάδα ΠΡΈΠΕΙ να πάρει ένα εξτρέμ ακόμα για βασικό καθώς η χρονιά δεν βγαίνει με λιβαγια Γκαρσία Αλμπάνη (που φαίνεται να μην υπολογιζε 100% και επίσης δεν κάνει για βασικη λύση αλλά ούτε για 1η αλλαγή στα εξτρέμ για ομάδα πρωταθλητισμου) , Ενομπακαρε (που βγάζει συνέχεια τραυματισμους ) και Καρακλαγιτς (πουδεν έχει αποστολή ούτε με το κυαλι και δεν βρίσκεται ούτε καν στην λίστα Β της Ευρώπης). Ο Μαχαίρας ειναι καλή επιλογή για τα εξτρέμ και μακάρι να πάρει ευκαιρίες αλλά την τωρινή χρονική στιγμή είναι για 4ος πίσω από λιβαγια Γκαρσία Μεταγγραφη Μαχαίρας και Αλμπάνης.
Τέλος όσο αφορά τον μάνταλο έχει κουράσει απίστευτα τον κόσμο της ΑΕΚ . Δεν θυμόμαστε ούτε ένα μεγάλο ματς από αυτόν. Χάσαμε στα πλέι οφ 2 βαθμούς Άπτον Άρη που τράβηξε εκτός φάσεις τον Ρόουζ και έδωσε πέναλτι (φάση που αν περνει την νίκη αντί της ισοπαλίας θα βγαίναμε 2η), με την Βόλφσμπουργκ πήγε να χάσει την πρόκριση , οκ χάνεις το πέναλτι αλλά αρχηγός είσαι ξεπέρασε το και βοηθά και κουβαλα την ομάδα . Και μια τρίτη ανόητη κίνηση χθες. Για μένα πρέπει να υπάρχει παρέμβαση απτά υψηλά κλιμάκια της ομάδας να φύγει το περιβραχιόνιο απτο χέρι του. Δεν είναι εικόνα ούτε σωστού αρχηγού στο πώς ηγείται στο γήπεδο αλλά ούτε σωστής συμπεριφοράς με τραβήγματα εκτός φάσης και μαρκάρισματα με τις τάπες στο στήθος αντιπάλων.
Τέλος κάντε κάτι με το λιβαγια , ανανέωσε τον ή βάλτε τον στον πάγο μεχρι να ανανεώσει γιατι επιλογή πώλησης δεν παίζει πια , γιατί είναι προκλητικά αδιάφορος και βγάζει όλο τον κόσμο εκτός εαυτού
ΜΟΝΟ ΑΕΚ!!!
γ@μωωωωωωωωω
Τα είπες όλα Κώστα. Ευτυχώς που είναι Δευτέρα..
Ο εξορθολογιμός του ρόστερ έχει αρχίσει και μάλιστα έχει προχωρήσει αρκετά .
ΔΕΝ έχει τελειώσει όμως ...
Ένα μεγάλο στοίχημα της ΑΕΚ που δεν θα μπορόυσε με τιποτα να το πετύχει εάν δεν έμπαινε στου ομίλους του Γιουρόπα, είναι να καταφέρει να πάρει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί από αστέρια που έχει όπως ο Μάνταλος ο Ολιβέιρα και κυρίως ο Λιβάγια και να τα επενδύσει σε ανανέωση με έλευση... ΣΥΝΕΧΕΙΑ παικτών που θα επιτρέψουν στην ομάδα να παίζει χωρίς τρυκ.
Ας είναι καλά ο Ίβιτς ....