0 ΣΧΟΛΙΑ

Τσίπρας: Σοβαρή πρόκληση η απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

«Η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σοβαρή πρόκληση που παραβιάζει τις οικουμενικές αξίες, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης πως «η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο».

«H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας - ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με μεγάλη ιστορική και πνευματική σημασία για τον Χριστιανισμό - αποτελεί σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες όσο ποτέ. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Πηγή: lifo.gr


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ