5 ΣΧΟΛΙΑ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

«Η απόφαση προσβάλλει όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην τουρκική προκλητικότητα και την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Σε δήλωσή του, αναφέρει: Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Πηγή: protothema.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Kitrinomavri Kriti 21 - 11/7/2020 07:16

Πίστευα πως με τον Τσίπρα, είχαμε πιάσει πάτο, αλλά ήρθες εσύ να τα διαψεύσεις όλα!!! Σκ@το μ@λ@κ@!!!

stelios89 - 10/7/2020 23:30

Ανταποδωστε ρε και αφηστε τα λόγια τα παχιά.

naupigos - 10/7/2020 22:55

Με δηλωσεις διαμαρτηριας ???? Κλειστε τα τζαμια και το σπιτι του ατα τουρκ καντε το οτι ηταν ( μ@@@ρδελο )χε αν εχετε τα κοτσια σαν Ελληνες !!

naupigos - 10/7/2020 22:54

Με δηλωσεις διαμαρτηριας ???? Κλειστε τα τζαμια και το σπιτι του ατα τουρκ καντε το οτι ηταν ( μ@@@ρδελο )χε αν εχετε τα κοτσια σαν Ελληνες !!

aekbox - 10/7/2020 22:35

Αύριο να λιαστούμε κάτω από κανένα φοίνικα της πανεπιστημίου ...να ξεχαστούμε ...να κάνουμε και μία ξεγυρισμένη ποδηλατάδα ... κούνια που μας κούναγε ...

ΕΠΟΜΕΝΟ