0 ΣΧΟΛΙΑ

Χάος στη Φιορεντίνα: Μυστική συμφωνία της πρώην διοίκησης για πωλήσεις παικτών

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Times αναφορικά με την κατάσταση στη Φιορεντίνα

Ο νέος ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα Ρόκο Κομίσο, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν διάβασε το αποκαλυπτικό άρθρο των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η προηγούμενη ιδιοκτησία είχε κάνει... μυστική συμφωνία με μάνατζερ για πωλήσεις πέντε παικτών.

Σύμφωνα με το άρθρο των NYT οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της Φιορεντίνα, τα αδέλφια Ντέλα Βάλε, είχαν κάνει μία συμφωνία με τον μάνατζερ Φαλί Ραμαντανί για την πώληση πέντε παικτών, χωρίς να μπουν στον... κόπο να ενημερώσουν τον νέο ιδιοκτήτη Ρόκο Κομίσο, όταν έγινε η πώληση των μετοχών.

Η εν λόγω συμφωνία δίνει το δικαίωμα στον συγκεκριμένο ατζέντη, ο οποίος όπως αναφέρει η εφημερίδα βρίσκεται εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο με «ξέπλυμα χρήματος» στην Ισπανία, να πουλήσει πέντε παίκτες και να δώσει μία προμήθεια στον ιταλικό σύλλογο. Το περίεργο σύμφωνα με τα έγγραφα είναι ότι αν η Φιορεντίνα εμποδίσει την συμφωνία για την πώληση κάποιου παίκτη, τότε θα πρέπει να πληρώσει... πρόστιμο. 

Σύμφωνα με τον Ρόι Βέρμερ, νομικό εκπρόσωπο της FIFPro, της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών: «Αυτή η συμφωνία εγγυάται μία πληρωμή στον μάνατζερ άσχετα αν η μεταγραφή πραγματοποιηθεί ή όχι. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ένας σύλλογος να κάνει μία τέτοια συμφωνία». 

Όλα αυτά βέβαια δεν τα γνώρισε ο νέος ιδιοκτήτης, Ρόκο Κομίσο ο οποίος πήρε την Φιορεντίνα το περασμένο καλοκαίρι και το ανακάλυψε αρκετούς μήνες αργότερα. Πάντως ο πρώην αθλητικός διευθυντής των «Βιόλα», Πανταλέο Κορβίνο, υπερασπίστηκε την συμφωνία λέγοντας: «Όλες οι συμφωνίες πάντα είχαν ως στόχο το συμφέρον της Φιορεντίνα. Οι συμφωνίες με τον Ραμαντανί πάντα ήταν κερδοφόρες για την ομάδα». 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ