0 ΣΧΟΛΙΑ

Δολοφονία στο Κορωπί: Ισόβια στην δράστιδα και έρευνα για πιθανή συνέργεια του άνδρα του θύματος

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επιβεβαίωσε την αρχική ετυμηγορία του δικαστηρίου σχετικά με υπόθεση της δολοφονίας στο Κορωπί που είχε συγκλονίσει με την αγριότητά του το Πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2016 καταδικάζοντας εκ νέου την αποκαλούμενη και ως φόνισσα του Κορωπίου σε ισόβια. Μάλιστα, οι δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν την δράστιδα σε επιπλέον 18 μήνες κάθειρξη πέραν των ισοβίων αλλά και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Στην κατηγορουμένη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Θύμα της υπόθεσης ήταν μια 35χρονη γυναίκα, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί από την ερωτική σύντροφο του άντρα της. Το έγκλημα είχε λάβει χώρα μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικών παιδιών της 35χρονης και σε πρώτο βαθμό η νεαρή ερωμένη του 44χρονου είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ακόμη το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί εάν ο πρώην σύντροφος της κατηγορουμένης έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρονης. Αγορεύοντας νωρίτερα σήμερα στη δίκη στο Εφετείο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε καταρχάς να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ο 44χρονος δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο η κατηγορουμένη ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του θύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον...».

Η νεαρή γυναίκα μίλησε και πάλι με διαπληκτισμό της με το θύμα και υποστήριξε την στιγμή της ανθρωποκτονίας: «Μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σ.σ. η 35χρόνη), με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πώς πήρα το μαχαίρι και πώς τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου είπε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Μάλιστα, καθ' όλη της διάρκεια της απολογίας της η νεαρή γυναίκα αναφέρονταν στο θύμα ως η «συγχωρεμένη». Μάλιστα, είπε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει…


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ