0 ΣΧΟΛΙΑ

Η ΕΕ απαγορεύει τα ταξίδια σε ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία - Οι 14 χώρες που μπορούμε να ταξιδέψουμε

Εκτός των «ασφαλών» χωρών τοποθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση τις Ηνωμένες Πολιτείες στις οποίες η Ένωση θα επιτρέψει τα λεγόμενα «μη απαραίτητα ταξίδια» (δηλαδή τουρισμό...) από την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Το μπλοκ των 27 ενέκρινε ταξίδια αναψυχής ή επαγγελματικά ταξίδια από 14 χώρες εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση το Συμβούλιο της ΕΕ, το οποίο εκπροσωπεί τις κυβερνήσεις.

Οι χώρες είναι Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Η Κίνα έχει επίσης εγκριθεί προσωρινά, αν και τα ταξίδια θα επιτραπούν μόνο εάν οι κινεζικές αρχές επέτρεπαν αντίστοιχα να ταξιδεύουν εκεί επισκέπτες από χώρες της ΕΕ. Η αμοιβαιότητα αποτελεί προϋπόθεση ώστε να περιληφθεί μία χώρα στην ευρωπαϊκή λίστα.

Η Ρωσία, η Βραζιλία και η Τουρκία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών όπου η προσπάθεια για περιορισμό του κοροναϊού θεωρείται λιγότερο επιτυχής σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ και έτσι προς το παρόν δεν θα μπορούμε να τις επισκεφτούμε. Το μπλοκ θα επανεξετάζει την κατάσταση ανά 15ήμερο.

Ο κατάλογος χρειάστηκε να περάσει με «ειδική πλειοψηφία» επί των χωρών της ΕΕ, δηλαδή να εγκριθεί από 15 χώρες της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού.

Επί τους ουσίας, αποτελεί σύσταση προς τα μέλη της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει - για προληπτικούς λόγος - επιπλέον περιορισμούς σε όσους εισέρχονται από τις 14 χώρες της λίστας, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα παρακάμψει την σύσταση, επιτρέποντας την πρόσβαση σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες εκτός λίστας.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα υποβάλει υποχρεωτικά σε τεστ για COVID-19 τους ταξιδιώτες που προέρχονται από μια σειρά χωρών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών και της Ισπανίας, με αυτο-απομόνωση (καραντίνα) έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Η Τσεχία δεν επιτρέπει την είσοδο σε τουρίστες από την Πορτογαλία και τη Σουηδία.

Οι Βρετανοί κάτοικοι μπορούν επίσης να ταξιδέψουν σε πολλές χώρες της ΕΕ, αλλά όσοι ταξιδεύουν απευθείας για τουρισμό από τη Βρετανία στην Ευρώπη πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ