Quantcast
NEWS
3 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Με τις ευλογίες των FIFA – UEFA πάει σε εκλογές η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ αλλάζει το Καταστατικό της ώστε να μπορεί να κάνει εκλογές ακόμη και τον προσεχή Ιούλιο, όπως είχε εξ αρχής συμφωνηθεί– Διαβάστε τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπή, που συνεδρίασε παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Την διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 16 Ιουνίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η συγκεκριμένη Γ.Σ. θα είναι καταστατική και στόχο έχει την τροποποίηση του Καταστατικού ώστε οι εκλογές της ομοσπονδίας να μπορούν να γίνουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, δηλαδή ακόμη και τον προσεχή Ιούλιο και όχι όπως προβλέπεται και συνηθίζεται, δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν αναβληθεί για του χρόνου).

Η διενέργεια εκλογών τον Ιούλιο, αποτελεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA, καθώς και του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σε δύο συναντήσεις που έγιναν στη Νιόν (12 Δεκεμβρίου) και στην Αθήνα (22 Ιανουαρίου).

Συμφωνίες που είχαν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα και στόχο είχαν τη διενέργεια εκλογών πριν τη λήξη της διεθνούς επιτροπείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι καθορισμένη για τις 31 Ιουλίου. Τόσο οι FIFA-UEFA όσο και η ελληνική κυβέρνηση, άλλωστε, ήθελαν να γίνουν οι εκλογές υπό την εποπτεία των ξένων αξιωματούχων, πριν την αποχώρησή τους από τη χώρα μας.

Υπάρχει, ωστόσο, και η αθλητική νομοθεσία που επίσης πρέπει να αλλάξει ως προς το κομμάτι του χρόνου των εκλογών.

Μόνο που η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με πρόσχημα την μη έγκαιρη σύνταξη του ποδοσφαιρικού μνημονίου («ολιστική μελέτη») που είχαν συμφωνήσει οι Μητσοτάκης-Τσέφεριν στη μεταξύ τους συνάντηση, έχουν αλλάξει στάση και επιθυμούν εκλογές το φθινόπωρο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι από πουθενά δεν προκύπτει (ούτε είχε συμφωνηθεί ποτέ κάτι τέτοιο) ότι ο χρόνος των εκλογών εξαρτάται ή σχετίζεται με το πότε οι FIFA-UEFA θα έχουν έτοιμη την περίφημη «ολιστική μελέτη».

Για τους λόγους αυτούς, καθοριστική θα είναι και η στάση που θα κρατήσουν FIFA και UEFA επί του θέματος. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν, ότι η απάντησή τους πιθανόν να έρθει ακόμη και σήμερα.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί, ότι με την αλλαγή του Καταστατικού που προγραμματίζει να κάνει η ΕΠΟ, θα μπορεί να κάνει εκλογές είτε τον Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί), είτε και το φθινόπωρο, όπως θέλει τώρα η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα για εκλογές σε ολόκληρο το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η ακριβής ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γ.Σ. θα καθοριστεί την προσεχή Παρασκευή σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Για την προκήρυξη έκτακτης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για τις 16 Ιουνίου, από την 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μειοψήφησε μόνο ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και εκ των εκπροσώπων της Super League στην ομοσπονδία, Τάκης Αγραφιώτης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της.

Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.
Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται  υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια.

Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα.

πηγή: sport-fm




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ