0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ράκα ύστερα από την αποχώρηση των Αμερικανών

Οι Ρώσοι πλέον έχουν εισέλθει στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, τη Ράκα, ύστερα από την αποχώρηση από την περιοχή των αμερικανικών δυνάμεων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ZvedaTV του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μετέδωσε εικόνες από Ρώσους στρατιώτες να χαιρετούν παιδιά στη Ράκα και να ξεφορτώνουν από φορτηγά πακέτα με ανθρωπιστική βοήθεια, στα οποία είναι γραμμένα η φράση «Η Ρωσία είναι στο πλευρό σας».

Τα αμερικανικά στρατεύματα με τη βοήθεια των Σύρων συμμάχων τους στους οποίους κυριαρχούν οι Κούρδοι κατέλαβαν τη Ράκα πριν δύο χρόνια, στη μεγαλύτερη νίκη των ΗΠΑ στην εκστρατείας τους εναντίον του ΙΚ στη Συρία. Όμως τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, και η Μόσχα αμέσως έσπευσε να προωθηθεί στις περιοχές που είχαν εγκαταλείψει οι Αμερικάνοι.

Τα ρωσικά στρατεύματα στη Ράκα μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικοί γιατροί προσέφεραν στους κατοίκους ιατρική φροντίδα, επεσήμανε ο Βλαντίμιρ Βαρνάβσκι αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA. «Το έργο της περισυλλογής των ερειπίων και του καθαρισμού της περιοχής (από βόμβες ή νάρκες) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχουν ελλείψεις σε καθαρό νερό, φάρμακα και τρόφιμα», πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ