0 ΣΧΟΛΙΑ

Καθηγητής αφοπλίζει ένοπλο μαθητή και τον παίρνει αγκαλιά (VIDEO)

Είναι η στιγμή που ένας καθηγητής από το Όρεγκον των ΗΠΑ αφοπλίζει ένα μαθητή που έχει εισβάλει στο σχολείο με καραμπίνα και τον καθησυχάζει αγκαλιάζοντάς τον.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Μαΐου 2019 στο ParkroseHighSchool, ωστόσο το βίντεο κυκλοφόρησε χθες, 19 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της δίκης του μαθητή. Στο βίντεο φαίνεται ο καθηγητής (με το γκρι μπλουζάκι) να βγαίνει από την αίθουσα κρατώντας το όπλο και μαζί του βγαίνει και ο μαθητής (με το παλτό).

Ο καθηγητής, αφού έχει καταφέρει να τον αφοπλίσει τον παίρνει αγκαλιά, παραδίδοντας σε υπάλληλο του σχολείου το όπλο, ενώ συνεχίζει να κρατά τον μαθητή αγκαλιά προσπαθώντας να τον ηρεμήσει.

Ο καθηγητής με το όνομα Κίνον Λόου, είναι προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου και στο σχολείο τελεί και χρέη σεκιούριτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του καθηγητή μετά το περιστατικό, ο ίδιος βρισκόταν μέσα στην τάξη για λιγότερο από ένα λεπτό, όταν ξαφνικά ο μαθητής μπήκε μέσα κρατώντας μια καραμπίνα στα χέρια.

«Μετά ήμουν εγώ και ο μαθητής. Ήταν μία πολύ έντονα συναισθηματικά στιγμή. Ένιωσα συμπόνια για εκείνον. Πολλές φορές, ειδικά όταν είσαι νέος, δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις μέχρι αυτό να τελειώσει», είχε πει ο Κίνον Λόου τον Μάιο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις Αρχές, προκλήθηκε μετά από κρίση του μαθητή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για παράνομη κατοχή όπλου και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια υπό επιτήρηση, λαμβάνοντας όλη την απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ο μαθητής δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν άλλο παρά τον ίδιο του τον εαυτό.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ