Νίκη ανόδου για τον Πανιώνιο! Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κέρδισε με 2-0 την Καλαμάτα στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 2 και πάτησε κορυφή!
Η Καλαμάτα ισορρόπησε την κατάσταση και στο 16’ έχασε διπλή ευκαιρία με Μορέιρα και Μπονέτο, με τον τελευταίο να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής και στο 23’ και να αναγκάζει σε επέμβαση τον γκολκίπερ του Πανιωνίου. Η τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχος ήρθε στο 29', όταν ο Γιαννακόπουλος έκανε κακή έξοδο, ο Μορέιρα κατάφερε να πάρει την μπάλα, όμως δεν κατάφερε να σημαδέψει την ανυπεράσπιστη εστία.
Στο 35' ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τον άξονα κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.
Ο «Ιστορικός» μπήκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο στην επανάληψη, βρίσκοντας γκολ στο 53ο λεπτό με εκπληκτική αντεπίθεση. Ο Ντίαζ έκανε την ασίστ και ο Κρητικός στο τετ-α-τετ με τον Γκέλιο δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 0-1 και προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πήγαν στην Καλαμάτα με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Η «Μαύρη Θύελλα» δεν είχε τρόπους να αντιδράσει και απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ που δέχτηκε με ένα απευθείας φάουλ του Μιράντα στο 70', που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντεπίθεση και ο Μιράντα ήταν και πάλι αυτός που εκτέλεσε, χωρίς όμως να καταφέρει να σημαδέψει ούτε αυτή την φορά την εστία. Η πίεση των «ασπρόμαυρων» συνεχίστηκε, με τον Βαφέα να σουτάρει μέσα από την περιοχή στο 76' αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.
Μέχρι το 90' δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, με τον διαιτητή να δίνει 8 λεπτά καθυστερήσεων λόγω των αρκετών διακοπών στην διάρκεια του δεύτερου μέρους. Και σε αυτά πάντως οι «κυανέρυθροι» διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά το προβάδισμά τους, με τον Βαφέα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 90+7' με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που απέκρουσε ο Γκέλιος. Στην εκπνοή μάλιστα ο «Ιστορικός» έβγαλε την ιδανική αντεπίθεση, με τον Κιάκο να σκοράρει μετά το δοκάρι του Βοΐλη και να διαμορφώνει το τελικό 0-2.
Καλαμάτα (Βοσνιάδης): Γκέλιος, Βαφέας, Στρούγγης, Οικονόμου, Καλουτσικίδης, Τάχατος, Κατάλντι, Παμλίδης (57' Μάντζης), Μπονέτο (46' Μιράντα), Μορέιρα (67' Κωτσόπουλος), Τσέλιος (86' Μάξι).
Πανιώνιος (Δερμιτζάκης): Γιαννακόπουλος, Βενάρδος, Αυλωνίτης, Ζούλιας (46' Ασλανίδης), Σαραμαντάς (63' Κιάκος), Μπελμόντ, Ντίαζ (84' Στούπης), Παπαγεωργίου, Κρητικός (63' Γιάκοβλεφ), Φόκαμ (87' Βοΐλης), Μωραΐτης.
Μοιρασιά για Μαρκό και Ολυμπιακό Β', άλμα παραμονής για την Ελλάς Σύρου
Στο άλλο ματς των playoffs, Μαρκό και Ολυμπιακός Β' έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν γκολ στο 90+6'!
Η μεγάλη νικήτρια της πρεμιέρας των playouts στον Β' όμιλο της Super League 2 ήταν η Ελλάς Σύρου. Η ομάδα των Κυκλάδων πήρε μία πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη (2-1) στα Περιβόλια απέναντι στα Χανιά και οδηγεί το μίνι πρωτάθλημα!
Από γκέλα ολκής γλίτωσε η Ηλιούπολη, η οποία κέρδισε με 1-0 τον Παναργειακό με βολίδα του Κρέτσι στο 92ο λεπτό, το οποίο βρήκε ελάχιστα σε αντίπαλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Καραθανάση, στην πρεμιέρα των playouts στον Νότιο Όμιλο της Super League 2. Τέλος, το ανανεωμένο Αιγάλεω έδωσε συνέχεια στον κατήφορο της Athens Kallithea! Το Σίτι ενισχυμένο με τα χειμερινά αποκτήματα επικράτησε στην πρεμιέρα των playouts 1-0 στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» και πλησίασε τον αντίπαλό της στον πόντο!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

