0 ΣΧΟΛΙΑ

Συγκρούσεις στη Βαρκελώνη

Επεισόδια με την αστυνομία και συγκρούσεις των διαδηλωτών με ακροδεξιές ομάδες

Όλη η Βαρκελώνη μοιάζει να έχει βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της καταδίκης σε φυλάκιση εννέα αυτονομιστών ηγετών για την αποτυχημένη προσπάθεια το 2017 να αποσχισθεί η περιφέρεια από την Ισπανία.

Και σήμερα, πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων , διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Ένα πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και μετέφερε κάδους απορριμμάτων στη μέση κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλε φωτιά.

Επεισόδια σημειώθηκαν και μεταξύ ακροδεξιών ομάδων και μερίδας των διαδηλωτών.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί οικειοθελώς ενώπιον δικαστή στο Βέλγιο ο οποίος τον ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του η Μαδρίτη και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Έκλεισε η Σαγράδα Φαμίλια

Ο καθεδρικός ναός της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη έχει ήδη κλείσει λόγω των διαδηλώσεων των αυτονομιστών, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερ ένας αξιωματούχος του ναού. Στον επίσημο λογαριασμό της Σαγράδα Φαμίλια στο Twitter αναφέρεται ότι μια ομάδα διαδηλωτών στέκονταν στην είσοδο της Σαγράδα Φαμίλια - ενός από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελόνης - και πως η πρόσβαση στην περιοχή του ναού δεν μπορεί πλέον να διασφαλιστεί.

Οι διαδηλώσεις «κόβουν» το κλάσικο

Εξαιτίας της κατάστασης στη Βαρκελώνη αναβλήθηκε και το «κλάσικο» μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ που ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου, λόγω του κινδύνου να προκληθούν νέα, μεγάλα επεισόδια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ