0 ΣΧΟΛΙΑ

Απίστευτη ανακάλυψη: Βρήκαν άρμα θαμμένο μαζί με τα άλογα ηλικίας 1.800 ετών! (ΦΩΤΟ)

Ένα απίστευτο εύρημα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στην Κροατία καθώς έφεραν στο φως ένα ρωμαϊκό άρμα και δύο σκελετούς αλόγων, που είχαν θαφτεί μαζί και διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση!

Τα απολιθωμένα λείψανα ανακαλύφθηκαν σε έναν μεγάλο θάλαμο ταφής, που ανήκε σε μια «εξαιρετικά πλούσια οικογένεια», όπως λένε με σιγουριά οι ιστορικοί. Όπως φαίνεται  η οικογένεια είχε ταφεί μαζί με το άρμα και τα άλογά τους.

Την ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Πόλης Vinkovci και το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Ζάγκρεμπ στη θέση Jankovacka Dubrava, κοντά στο χωριό StariJankovci, στην ανατολική Κροατία.

Η επόμενη δουλειά για την ομάδα των επιστημόνων είναι να διαπιστώσει πόσο παλιό είναι το εύρημα. Έχουν μέχρι στιγμής, πάντως, εκτιμήσει ότι χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα μ.Χ. πριν από 1.800 περίπου χρόνια δηλαδή.

Οι Ρωμαίοι είχαν κατακτήσει την Κροατία από το 168 π.Χ., διώχνοντας τον ιθαγενή λαό της Ιλλυρίας και πιέζοντάς τον στις περιοχές της σημερινής Αλβανίας. Συνέχισαν να ελέγχουν την περιοχή έως ότου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία άρχισε να καταρρέει, γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ