Στο πλαίσιο στήριξης των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία, παίκτες ομάδας Κ-10 Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο, φωτογραφήθηκαν να χαιρετάνε στρατιωτικά.
Για το ζήτημα πήρε θέση και η ομοσπονδία του Βελγίου η οποία αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να αποφασίσει για την τιμωρία που θα επιβληθεί.
"Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους", αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία.
Στο Βέλγιο έχει προκληθεί σάλος, με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, τον Μπεν Βέιτς, να λέει το εξής: "Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει".
Στον υπουργό Αθλητισμού απάντησε ο εκπρόσωπος της ομάδας, ο Μπασίρ Χαραμάτ, λέγοντας πως "κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

					
Κατά καιρούς διαβάζουμε, και εδώ μέσα, σχόλια του τύπου "οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν", οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, ο λαός της Τουρκίας δεν θέλει πολέμους και άλλα ωραία!
Η πραγματικότητα είναι θλιβερή και αδυσώπητη, ελπίζω να μην επεκτείνουν την "φιλία" τους και προς την Ελλάδα, γιατί το πιθανότερο είναι πως αυτοί που βλέπουν την" φιλία" των γειτόνων μας, θα τρέχουν να σωθούν!... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ο τουρκικός λαός στηρίζει με πολύ μεγάλο ποσοστό τις άκρως επιθετικές ενέργειες της πολιτικής του ηγεσίας σε ΌΛΑ τα μέτωπα ((Συρία, Κύπρος, Ελλάδα, παντού!), άρα είναι ΣΥΝΈΝΟΧΟΣ!
Σωστός αδελφέ τις κυβερνήσεις και την πολιτική του κάθε κράτους ο κάθε λαός τις στηρίζει. Αν έβγαινε ένας Τούρκος πρόεδρος να πει περνούμε τον στρατό από την Κύπρο η δίνουμε αυτονομία στους κουρδους θα τον κρεμάγαν στην γέφυρα του Βόσπορο.Μη έχουμε αυταπάτες οι Τούρκοι σε συμπαθούν μόνο όσο είσαι υπό.