0 ΣΧΟΛΙΑ

Ινφαντίνο: Δια βίου αποκλεισμός για ρατσιστικές συμπεριφορές

Ο πρόεδρος της FIFA θέλει να εφαρμοστούν αυστηρότερες ποινές για οπαδούς που επιτίθενται ρατσιστικά

Με αφορμή τη ρατσιστική συμπεριφορά Βούλγαρων οπαδών σε μαύρους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, ο Τζιάνι Ινφαντίνο υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, για πάντα, για όσους συμπεριφέρονται ρατσιστικά στις εξέδρες.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε: "Τόσες φορές λέμε ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και να καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο άθλημα μας, όπως κάνουμε και στην κοινωνία.

Θα χρειαστούμε την υποστήριξη των δημοσίων Αρχών για να μας βοηθήσουν στο να εντοπίσουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους, αλλά ίσως χρειαστεί επίσης να σκεφτούμε παραπάνω για το τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα.

Όταν προωθήσαμε τη διαδικασία τριών βημάτων το 2009 όταν βρισκόμουν στην UEFA και έκανα τους κανονισμούς ακόμα πιο δύσκολους λίγα χρόνια αργότερα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τόσο σύντομα θα έπρεπε πάλι να σκεφτούμε πώς να καταπολεμήσουμε αυτήν την «ασθένεια» που φαίνεται να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Καλώ όλα τα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν μαζί μας και να σκεφτούμε μαζί νέους, ισχυρότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για την εξάλειψη του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Για αρχή, προτείνω όλοι οι διοργανωτές των θεσμών να θεσπίσουν κανονισμούς που προβλέπουν απαγόρευση ζωής από τα γήπεδα για εκείνους που κρίνονται ένοχοι ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ποδοσφαιρικό αγώνα και στη συνέχεια, η FIFA μπορεί να επιβάλει τέτοιες απαγορεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο"


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ