Δεν πρόκειται να παραιτηθεί για το ασφαλιστικό ή τα εργασιακά, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «λιποταξία και μετάθεση πολιτικών ευθυνών στις πλάτες άλλου συναδέλφου».
«Δεν είμαι δειλός ούτε ευκαιριοθήρας. Αυτοί που μου προτείνουν να παραιτηθώ για να "γλιτώσω", οι ίδιοι ακριβώς, εάν υπέβαλα παραίτηση θα με έλεγαν "ριψάσπιδα"» τόνισε στη συνέντευξη στην εφημερίδα Real News.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κάθε υπουργός έχει την ευθύνη να σηκώνει το βάρος των διαρθρωτικών αλλαγών, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπογραμμίσει ότι είχε τη δημόσια στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι καταψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει πρόωρες εκλογές, ο κ. Λοβέρδος απαντά: «Πατάμε σε στέρεη βάση. Κάθε άλλη προσέγγιση θολώνει το τοπίο και μεταφέρει αλλού τη συζήτηση».
Σχετικά με τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις ρυθμίσεις και τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, δηλώνει: «Δεν μας διχάζει και δεν μας διασπά η διαφωνία» και συμπληρώνει «Η λέξη "πειθαρχία" δεν τίθεται στο τραπέζι. Προτιμούμε τη λέξη "σύνθεση"».
Παραδέχεται ότι «άδικες είναι οι βίαιες προσαρμογές στα όρια ηλικίας των μητέρων με ανήλικα παιδιά, αλλά και η μετάβαση στα 60 για τα ΒΑΕ».
«Σκληρό μέτρο είναι και η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, όπως αυτή προκύπτει από την εφαρμογή του Μνημονίου» επισήμανε.
Ερωτηθείς εάν ήταν λάθος απόφαση που επιχείρησε τις αλλαγές στα εργασιακά με Προεδρικό Διάταγμα, δήλωσε: «Ανάμεσα στην ορθότερη και τη δημοκρατικότερη επιλογή, επέλεξα τελικώς τη δημοκρατικότερη».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
