1 ΣΧΟΛΙΑ

Μνημόνιο στη Μαρσέιγ λόγω Financial Fair Play

Υπό αυστηρή επιτήρηση, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η γαλλική ομάδα


Προκειμένου να μην κινδυνεύσει με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Μαρσέιγ συμφώνησε να μπει σε μνημόνιο, αφού το αρμόδιο τμήμα της UEFA εντόπισε παραβάσεις που αφορούν στο Financial Fair Play.

Στην ομάδα της Μασσαλίας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει αυστηρά, με την UEFA να παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Μαρσέιγ οφείλει να μειώσει τις ζημίες της στα 30 εκατομμύρια ευρώ μάξιμουμ για την επόμενη σεζόν, ενώ το 2021 πρέπει ο προϋπολογισμός να βγαίνει τουλάχιστον ίσος μεταξύ εσόδων και εξόδων. Τα επόμενα δύο έτη, ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι πλεονασματικός, διαφορετικά η Μαρσέιγ θα κληθεί να πληρώσει νέο πρόστιμο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη σεζόν 2020-2021, θα υπάρχει ο περιορισμός της δήλωσης 23 παικτών στο ρόστερ, έναντι 25 που είναι το φυσιολογικό. Αν, βέβαια, η γαλλική ομάδα είναι συνεπής στο πρόγραμμα, που έχει συμφωνήσει, τις επόμενες δύο θα μπορεί να δηλώνει κανονικά τους 25.

Σχολιάζοντας το μνημόνιο που της επιβλήθηκε, η διοίκηση της Μαρσέιγ σημείωνε πως "είναι μια πολύ αυστηρή εφαρμογή των κανόνων του FFP, που προωθεί τα συμφέροντα ομάδων με μπάτζετ χωρίς όρια".

Υπενθυμίζεται πως τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βάσει της θέσης της στη βαθμολογία.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Aekaragiapantare21 - 20/6/2019 09:23

Αδερφια γερα

ΕΠΟΜΕΝΟ