0 ΣΧΟΛΙΑ

Αγρότης έκοψε το πόδι του με σουγιά, για να απελευθερωθεί από μηχάνημα


Ένας 63χρονος αγρότης από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ βρήκε το θάρρος να ακρωτηριάσει το ίδιο του το πόδι με ένα σουγιά  έτσι ώστε να σώσει τη ζωή του.

Ο Κέρτις Κάσερ μετέφερε το καλαμπόκι του από το ένα σημείο στο άλλο, όταν έπεσε σε μια τρύπα όπου βρισκόταν ένα τρυπάνι σιτηρών το οποίο χρησιμοποιείται για τη φόρτωση του προϊόντος. Μέσα στο σωλήνα του τρυπανιού υπάρχει ένα άξονας στον οποίο εφάπτονται μεταλλικοί έλικες και αυτό περιστρέφεται συνεχώς.

Ο 63χρονος άνδρας γνωρίζοντας καλά πώς λειτουργεί το τρυπάνι, μόλις το πόδι του πιάστηκε σε αυτό αντιλήφθηκε πως εάν δεν δράσει άμεσα το μηχάνημα θα τον τραβήξει μέσα.

«Δεν ήξερα τι να κάνω και επίσης δεν ήξερα για πόση ώρα ακόμη θα είχα τις αισθήσεις μου. Ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την προσπάθεια, αλλά μετά θυμήθηκα πως είχα μαζί μου έναν σουγιά» λέει ο αγρότης CNN.

Όπως λέει, ήταν μόνος του στο κτήμα και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια αφού δεν είχε επάνω του κινητό τηλέφωνο. Η μόνη λύση ήταν να κόψει το πόδι του για να ελευθερωθεί. «Ήξερε πως είχα τελειώσει με το κόψιμο γιατί ένοιωσα περίεργα κάποια στιγμή, ίσως να έκοβα κάποιον τένοντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο αφού ελευθερώθηκε έπεσε στο έδαφος και σύρθηκε μέχρι το κινητό του με το οποίο κάλεσε ασθενοφόρο.

«Κάποια στιγμή σταμάτησα αλλά ήξερα πως έπρεπε να είναι για λίγο αφού μπορεί να έχανα τις αισθήσεις μου...Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω».

Ο 63χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα μέχρι που μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.

Όπως λέει, τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε όσους κάνουν αγροτικές δουλειές και αυτό δεν ήταν το πρώτο του αφού παλαιότερα είχε πιαστεί το πόδι του σε ένα τρακτέρ αλλά ευτυχώς αντέδρασε άμεσα και το τραύμα ήταν επιδερμικό.

Αυτό πάντως που του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν, όταν πλέον επέστρεψε στο σπίτι του, το πόσο μεγάλη απόσταση κατάφερε να διανύσει έρποντας μέχρι να φτάσει το τηλέφωνό του και να καλέσει σε βοήθεια.

«Όλοι με ρωτούν πως γίνεται να είμαι τόσο ψύχραιμος δεδομένης της κατάστασης. Όταν ήμουν στο κέντρο αποκατάστασης είδα τόσους πολλούς ανθρώπους που πιθανότατα δεν μπορέσουν ποτέ ξανά να περπατήσουν. Εγώ όμως έστω και με δυσκολία θα περπατήσω ξανά. Είμαι τυχερός» καταλήγει ο 63χρονος.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ