0 ΣΧΟΛΙΑ

Ταινία τρόμου θυμίζει η υπόθεση των πέντε θανάτων στη Βαυαρία

Ο αφέντης, τα υποταγμένα κορίτσια, ο αποκρυφισμός και οι θάνατοι με βαλλίστρα


 

Σενάριο ταινίας τρόμου θυμίζει η υπόθεση με τους πέντε θανάτους στη Βαυαρία, ενώ όσο περνούν οι ώρες, οι Αρχές ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Τα θύματα ήταν μέλη μιας οργάνωσης ιπποτικών αγώνων που όπως αποδεικνύεται ασχολούταν και με τον αποκρυφισμό.

Η 30χρονη Φαρίνα Κασπάρι ήταν αυτή που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σκότωσε με τη βαλλίστρα τον 53χρονο Τόρστεν Βάις και την 33χρονη Κίρστεν Έντερς.

Επίσης, στο σπίτι της 30χρονης η αστυνομία, δύο μέρες μετά τον εντοπισμό των τριών πτωμάτων στον ξενώνα του Πασάου, βρήκε δύο ακόμη πτώματα γυναικών, της Γκέρτρουντ και της 19χρονης Καρίνα.

Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο πώς συνδέονται οι θάνατοι μεταξύ τους, αλλά οι Αρχές τείνουν στο σενάριο πως πρόκειται για ομαδική δολοφονία - αυτοκτονία που έχει να κάνει με τον Μεσαίωνα, τους αλχημιστές και τα όπλα εποχής.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η ζωή του Βάις, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος μεσαιωνικών αντικειμένων στο Χάχενμπουργκ της Ρηνανίας-Παλατινάτου, με το όνομα "Milites Conductius", όπου διατίθεντο μεσαιωνικά ξίφη και σπαθιά. Είχε μάλιστα επιλέξει για να κοσμεί τη βιτρίνα μια ματωμένη κούκλα.

Ο 53χρονος περιγράφεται ως «κυριαρχική φιγούρα», που συμπεριφερόταν στις γυναίκες ως σκλάβες. Όλες οι γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές είχαν αποκοπεί εδώ και καιρό από τις οικογένειές τους και η αστυνομία πιστεύει ότι είχαν παραπλανηθεί από τον Βάις.

Ο 53χρονος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του καταστήματος μέχρι το Μάιο του 2018, ενώ είναι άγνωστο σε ποιον ανήκε μετά, αν και είναι βέβαιο πως ο Βάις εργαζόταν εκεί ως το θάνατό του. Τόρστεν, Κίρστεν και Φαρίνα μοιράζονταν την αγάπη τους για το Μεσαίωνα και συχνά συμμετείχαν σε σχετικές εκδηλώσεις.

Πριν ανοίξει το μαγαζί, ο Βάις ζούσε σε ένα νοικιασμένο αγρόκτημα με την Κίρστεν, τη Φαρίνα και την Γκέτρουντ - μία από τις δύο νεκρές στο διαμέρισμα της πρώτης.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Αλεξάντερ Κρούγκερ δηλώνει πως ο 53χρονος ήταν αδιαμφισβήτητα ο «αφέντης», που διέταζε τις γυναίκες για τα πάντα.

Νοίκιασε το μέρος με την Κίρστεν, η οποία όμως αμέσως μετά χάθηκε και «αντικαταστάθηκε» από ένα ζευγάρι, τη Φαρίνα και την Γκέτρουντ καθώς και από μια νέα γυναίκα, που πιστεύεται πως ήταν η 19χρονη Καρίνα, το δεύτερο δηλαδή πτώμα που βρέθηκε στο διαμέρισμα.

 «Ο τόνος του ήταν πολύ παράξενος. Ήταν υποταγμένες σ' αυτόν, είχα την εντύπωση πως δεν είχαν την άδεια ούτε να μου μιλούν», λέει ο ιδιοκτήτης της φάρμας. «Ήταν πολύ απότομος, παράξενα απότομος, όχι με τον τρόπο που μιλά κανείς σε κάποιον, αλλά με μικρές κοφτές προτάσεις. Η αντίδρασή τους, η γλώσσα του σώματος ήταν υποτακτικός, είχαν πάντα σκυμμένα τα κεφάλια τους. Θα μπορούσα να πω πως τον φοβούνταν», συνεχίζει και καταλήγει: «Ήταν ο μεγάλος αφέντης, έδινε διαταγές».

Ο ίδιος προσθέτει ότι και οι τρεις γυναίκες ήταν πάντα μαυροντυμένες, ενώ η μία είχε ξυρισμένο το κεφάλι της

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ