0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Γάλλος Αρνό του οίκου Louis Vuitton προσφέρει 200 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων


Ισχυρές οικογένειες της Γαλλίας έχουν ήδη ξεκινήσει να προσφέρουν χρήματα για να αναστηλωθεί και πάλι ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων ύστερα από την πυρκαγιά που την κατέστρεψε.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρντ Αρνό, ο οποίος διαθέτει μεταξύ άλλων τον οίκο Louis Vuitton, δήλωσε ήδη ότι θα προσφέρει 200 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Ήδη νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι και η γαλλική οικογένεια βιομηχάνων Πινό, η οποία προεδρεύει του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο πρόεδρός της Φρανσουά-Ανρί Πινό.

«Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε «για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Νοτρ-Νταμ», επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.

Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

Το μνημείο των 856 ετών τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας και επί δώδεκα ώρες ήταν παραδομένο σε αυτή. Ως αποτέλεσμα καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό η δομή του, ενώ κατέρρευσε το βέλος του από ύψος 93 μέτρων.  


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ