Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα προτιμήσει να αγωνιστεί στην Αμερική ή στην Κίνα, παρά να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως πολλοί ΑΕΚτζήδες θα στεναχωρηθούν, αλλά δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε πότε σκοπεύει να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα και από την ενεργό δράση, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Αλμπάνη και υπογράμμισε πως όταν πήγε στην ΑΕΚ δέθηκε αμέσως με την ομάδα.
Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ μίλησε στην εκπομπή "Total Football" του Open. Ακολουθούν αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος:
Για τον Αλμπάνη: «Ήταν στην Βρέμη μαζί μου, στους μικρούς βέβαια. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό παιδί, άτυχο από τραυματισμούς. Πολύ καλό παιδί, αλλά σαν χαρακτήρας είναι πολύ καλός για το ποδόσφαιρο. Λίγο νεύρο, μιλάμε για πολύ καλό παίκτη. Πραγματικά πολύ καλό παίκτη και μακάρι να τον δούμε περισσότερο. Δεν είχε νεύρο, είναι soft γενικά».
Για το πως πήρε την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ: «Μικρός ήμουν Παναθηναϊκός, αλλά από τότε που πήγα στην ΑΕΚ χάθηκε αυτό το συναίσθημα. Ερχόμενος στην ΑΕΚ, έκανα προπόνηση με την πρώτη ομάδα και κατευθείαν μπήκα στα αποδυτήρια, ήταν ο Γεωργέας, ήταν ο Λυμπερόπουλος. Μόλις μπήκα, δέθηκα γενικά μου άρεσε. Βρήκα κάτι που δεν το ειχα δει στις άλλες ομάδες και η επιλογή μου δεν ηταν δύσκολη μετά».
Για τον Σάντος: «Για μας τους μικρότερους, ο Σάντος ήταν λίγο άγριος. Εκείνη την μέρα με φώναξε στο γραφείο και εγώ λέω ΄΄τι έκανα πάλι. Μου λέει πρέπει να φύγεις, να πας δανεικός. Σε πιστεύω αλλά πρέπει να παίξεις. Μου βγήκε σε καλό».
Για το πότε σκέφτεται να αποσυρθεί από τα γήπεδα: «Ακόμα έχουμε κάμποσα χρόνια. Πιστεύω 3-4 χρόνια ακόμα. Πριν από 3-4 χρόνια σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα ένα χρόνο, να κλείσω την καριέρα μου; Τώρα θα πω ότι όχι, δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Θα προτιμήσω να πάω στην Αμερική ή στην Κίνα ή κάπου αλλού, και για εμπειρία, από το να γυρίσω στην Ελλάδα. Πολλοί ΑΕΚτσήδες θα στενοχωρηθούν, αλλά δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα».
Για την Εθνική ομάδα: «Αν σου πω ότι δεν πιέζομαι καθόλου στην ομάδα μου, από θέμα παιχνιδιών, στρες, καθαρά ποδοσφαιρικό και μόλις έρχομαι στην Εθνική πιέζομαι γιατί πραγματικά έχω άγχος. Γιατί βλέπω κι εγώ ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι τωρινό, ότι ένα χρόνο υπάρχει αυτό το θέμα. Ναι, έχω μεγάλη πίεση, η μεγαλύτερη πίεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα».
Για την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Έχω αποφασίσει κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Αν δεν περάσουμε θα είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Το έχω πάρει απόφαση, είμαι συνειδητοποιημένος. Είμαι και κουρασμένος. Αλλά πια βρίσκομαι 14 χρόνια στην Εθνική. Ίσως και τα νέα παιδιά να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερο».
Για την κατάσταση στη "γαλανόλευκη" και το τι δεν πήγε καλά: «Όλα άλλαξαν και πολλά δεν πήγαν καλά. Το πρόβλημα κυρίως είναι ότι και δεν έχουμε πια το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχαμε παλιά, δεν έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα. Και πιστεύω πως στην Ελλάδα ασχολούνται λιγότερο με την Εθνική, για το καλό της, σε σχέση με πριν 7,8-10 χρόνια. Με ό,τι συνεπάγεται. Μεγάλη ευθύνη έχει και η ΕΠΟ και η ελληνική νοοτροπία. Αλλά και η ΕΠΟ, γιατί όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, φταίνε και οι παίκτες, και η διοίκηση. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια, δύσκολα. Παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο, δεν είμαστε φαβορί. Πιστεύω πως κι εμείς οι παίκτες πρέπει να καταλάβουμε πια ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν από 5,7,8,10 χρόνια. Και σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε πάνω απ' όλα για να το χαιρόμαστε και να κατορθώνουμε να παίρνουμε το καλύτερο».
Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια είναι πρώτος, δίκαια θα πάρει το πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη ομάδα, την πιο σταθερή. Έχει μία ομάδα που φαίνεται πεινασμένη σε σχέση με τις άλλες και μία ομάδα η οποία είναι δεμένη. Είναι 3-4 χρόνια μαζί, μικρές αλλαγές, πολύ καλή ομάδα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας, τι δεν καταλαβαίνετε εδώ μέσα ; Δε παίζει για το χόμπι του... Εάν η καριέρα του δεν πήγαινε καλά όπως του Οικονόμου προφανώς και θα ήθελε να γυρίσει και να παίξει στην Αγία Σοφία.... Τώρα που παίζει στην Άρσεναλ λέτε να ιδρώσει το αυτή του για την ΑΕΚ ξυπνήστε λίγο εδώ μέσα !!! Όχι προσωπολατρεία μόνο ΑΕΚ !!!!
Ας πάει στο καλό και ας σταματήσει να λέει μπούρδες ξανά περί επιστροφής του στην ΑΕΚ. Κανείς από την ΑΕΚ δεν επέστρεψε γιατί πραγματικά το ήθελε κι ας ήταν η ΑΕΚ αυτή που του έδωσε τις ευκαιρίες για το φτερούγισμα στα ψηλά. Δύσκολο να κάμψει ο οποιοσδήποτε χαρακτήρας το χρήμα έναντι του αισθήματος. Παίκτες σαν τον Νεστορίδη, τον Παπαϊωάννου τον Μαύρο και τόσους άλλους δε θα ξαναδούμε κι ας το πάρουμε απόφαση. Αντί να βγάλει λόγο υποστήριξης για την εθνική μιλά ουσιαστικά για τέλος... ΣΥΝΕΧΕΙΑ εποχής. Έχασαν κι αυτό το αίσθημα της πατρίδας και της αφοσίωσης. Όλα για το χρήμα ! Και μετά θα τους βλέπουμε όταν μεγαλώσουν να έρχονται στην Αγιά Σοφιά να υπογράφουν αυτόγραφα και να διατρανώσουν το οπαδιλίκι τους και την αυταπάρνηση τους. Πήγαινε στην Κίνα και στην όποια Ζουαζηλάνδη ρε Σώκρατες αλλά σταμάτα να περιαυτολογείς διότι εκθέτεις πάνω από όλα τον εαυτό σου και στενοχωρείς όλους εμάς που σε θαύμαζαν όλό αυτό τον καιρό. Δεν θέλεις κι αυτό είναι δικαίωμά σου αλλά σταμάτα να παίζεις και με τις προσδοκίες και τα αισθήματά μας με το να λες όπως είπες στο παρελθόν ότι θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ ! Θα μάθεις κάποτε, γιατί είσαι ακόμα πιτσιρικάς και άπειρος, ψαγμένος μεν ποδοσφαιρικά αλλά όχι και κοινωνικά, ότι στη ζωή δεν είναι το χρήμα τα πάντα. Κανείς δεν το πήρε μαζί του μετά θάνατο. Όλοι οι άνθρωποι ακροβατούν στη ζωή σε τεντωμένο σκοινί. Ένα ατύχημα μιά στραβομάρα, που δε σου εύχομαι ποτέ να έχεις, και όλα τούμπα. Πρέπει στη ζωή να κάνουμε και ότι μας λέει και η ψυχή μας όταν έχουμε ξεπεράσει το οικονομικό. Αλλά εσένα Η ψυχή σου άλλα λέει. Αυτά που λέει η τσέπη σου. Όσον αφορά την κριτική σου για τον Αλμπάνη, εάν ήμουν Αλμπάνης θα ήμουν τριπλά ευτυχισμένος για τις δηλώσεις σου και το ήθος μου κι ας ερχόταν από τον ασήμαντο κοινωνικά Παπασταθόπουλο. Δεν θα έβαζα το χρήμα πάνω από το ήθος. Αν το χρήμα που προσπαθεί να βγάλει ένας παίκτης έρχεται μέσα από βρώμικο παιχνίδι η βίαιο αυτό είναι καθαρά θέμα ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΚΑΙ μπορείς να περιφανεύεσαι για τον ποδοσφαιρικό σου χαρακτήρα αλλά για τον κοινωνικό σου άσε να σε κρίνουν άλλοι. Αυτά για να μην σου περνά από το μυαλό ότι ότι ξέρεις στη μπάλα σε κάνουν και σοφό στη ζωή και αυτούς που σε αγάπησαν. Ή ζωή θέλει θυσίες όχι προσωπικές μόνο αλλά και κοινωνικές. Κοίτα για παράδειγμα το Μελισσανίδη. Μπορεί να είναι επιχειρηματίας αλλά είναι και άνθρωπος. Δεν πούλησε τις προσδοκίες μας. Άλλοι λέγανε όταν πήραμε πρωτάθλημα πέρσι ότι θα γυρίσουν και όταν βλέπουν να βγαίνουμε τρίτοι έτος εκθειάζουν τον Παοκ και μιλούν για Κίνες. Αυτά για να μην μας παραμυθιάζει ο κάθε πιτσιρικάς που νομίζει ότι τα ξέρει όλα Ή ότι έχει πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά. Καλό σου δρόμο και δε θέλουμε να σε δούμε ούτε στη Αγιά Σοφιά διότι εκεί θα είναι ο Ναός ενός άλλοτε Βυζάντιου. Όλη μας η ιστορία και από αυτή φαίνεται πως έχεις μεσάνυχτα !!!!!
Aυτα ακριβως αν θυμαμαι καλα ελεγε και ο Τσαρτας οταν ακομη ηταν παιχτης της Σεβιλλης , οποτε εδω παει το "μεγαλο λουκουμα να τρως , μεγαλο λογο να μην λες"
Egw pados tus xerome aftus tus pektes sokrates mavropano klp klp pou katafernun k fevgun apo t sapila tu ellhniku podosferu!!gt sto ellhniko podosfero moni swsth omada ine I aekara mas !pios podosferistis karieras tha erxotan g n vlepoi t karagkiozilikia ton gauron tu vora tu notu k ton doriforwn tus !!!mono aek meta t xaos sthn ellada !k gw oso k n agapusa thn aek den tha gurnaga n mpo sto tripaki tu ellhniku podosferu k adi gg to theama thn gipedara mas k thn omadara mas n m kanan n asxoliomun m t rezilia tus
Μια δήλωση που ποτέ δεν άκουσα από πρώην παίκτη του γαύρου για παράδειγμα... Στην ΑΕΚ όλοι γινονται μάγκες δυστυχώς . Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος ευτυχώς δεν θα γυρίσει ΠΟΤΕ!
Δεν πειραζει Σωκρατη εμειs παντα θα σε αγαπαμε,και θα θαυμαζουμε την καριερα σου.Αλλα μην ξεχναs οτι οφειλειs και στην ΑΕΚ οτι εγινεs.Τωρα απο τη στιγμη που δεν θελειs δεν πειραζει,και παλι φιλοι θα ειμαστε.Παντωs να ξερειs οτι σε λιγο καιρο ολοι θα παρακαλανε να παιξουν στην ΑΕΚΑΡΑ τηs ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ.......
Μάλλον ο μάνατζερ του βρήκε εσχάτως πλούσια κονέ στην Κίνα και στις Η.Π.Α. και άλλαξε γνώμη... Ακόμα έχω φανέλα του , κρίμα...
Δεν μας ενδιαφέρει το τι γίνετε στο οπεν.
Να έρθει να μην τον αφήνουν να παίζει αυτοί που κάνουν ντου οπότε γουστάρουν? Να φοβάται αν θα τον δείρουν όταν γυρνάει σπίτι του? Καλά θα κάνει.
Σωκρατη καλα κανεις, που δεν σκεπτεσαι την επιστροφη σου γιατι και σαραντα χρονων να παιζεις εξω θα οικονομας τα δεκαπλασια απο την ΑΕΚ, που δεν το εχω δει και να καιγεσαι, αφου οπως το ομολογεις γεννηθηκες και ....ΒΑΖΕΛΟΣ . Η ΑΕΚ παιδια εναι κατι το ξεχωριστο στην ζωη του καθε οπαδου μας. Κρυβει πολυ βαθεια συναισθηματα αγαπης και αφοσιωσης που πηγαζουν απο τα ιερα και τα οσια μιας ξεχωριστης ιστοριας. Επειτα η ΑΕΚ δεν φιλοδοξει να γινει για παραδειγμα ΤΣΕΛΣΗ και ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στα χερια καποιων σειχηδων. Ολοι βλεπομε και θαυμαζομε το συγχρονο Ευρωπαικο ποδοσφαιρο, που παιζεται στην ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ κ.λ.π. ομως η χαρα του ΕΛΛΗΝΑ που αγαπαει το ποδοσφαιρο ειναι να ζει και να ονειρευεται τις χαρες, που του δινει η δικη του ομαδα η ομαδα που απο μικρο παιδι την εβαλε στην καρδια του και ποτε δεν την απαρνιεται μεχρι τον θανατο του.
Θα γυρίσεις παιχταρά και θα μπεις αρχηγός στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ! Θυμήσου το θα σε καταφέρουμε και θα τελειώσεις την καριέρα σου πρωταθλητής Ελλάδος στην ομάδα που ξεκίνησε η σπάνια καριέρα σου! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ !!!
Αμερικη και Κινα ειναι το χρημα.Στην Ελληνικη μιζερια θα ερθει τετοιος παιχτης?
Όσο και να αγαπάς την ομάδα άλλα και το άθλημα είναι λογικό βλέποντας αυτά τα χάλια στην Ελλάδα να μην θέλεις να γυρίσεις.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ
Μόλις γίνει η Αγιά Σοφιά, θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη. Ωραία τα λεφτά στο κινέζικο ή αμερικανικο πρωτάθλημα, αλλά αυτά που είναι να ζήσεις ως αρχηγός στο νέο γήπεδο δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά αλλού
Ανατρίχιασα μόλις μπήκα στη θέση του Σωκράτη μες στην Αγιασοφιά και να τον αποθεώνει ο λαός της ΑΕΚ!!!!
Ξανασκεψου το συμπατριώτη μου,έστω για λίγο...
Τιμιος και ειλικρινης ο Σωκρατης. Οπως λεει ο Tesla21 στο χερι μας ειναι να του αλλαξουμε γνωμη!