0 ΣΧΟΛΙΑ

Καταδικάστηκε για εξύβριση ο Πολάκης: Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

Ένα χρόνο και δύο μήνες μετά τον θάνατό του, ήρθε η δικαίωση για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη σχετικά με τις συκοφαντικές και τελείως αβάσιμες κατηγορίες που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε τον Πολάκη ένοχο για εξύβριση και του επέβαλε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Μπεσκένη.

Η καταδίκη αφορά στις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα του δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι πρόκειται «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του» ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημείο που εξηγεί οτι ο κ. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μετά την έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο εκλιπών δημοσιογράφος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Βασίλης Μπεσκένης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 17 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία μόλις 43 ετών από ανακοπή καρδιάς μια μέρα μετά την βάφτιση του γιου του.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ