0 ΣΧΟΛΙΑ

Το Netflix εξασφάλισε ντοκιμαντέρ για την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές

Ένα ντοκιμαντέρ για το νέο φαινόμενο της αμερικανικής πολιτική - Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές – εξασφάλισε το Netflix!

Η πλατφόρμα αγόρασε το «KnockDownTheHouse», το ντοκιμαντέρ της Ρέιτσελ Λίαρς, η οποία κατέγραψε στην κάμερα την πολιτική καμπάνια της Οκάσιο Κορτέζ πριν την εκλογή της ως βουλευτής του Κογκρέσου.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance κερδίζοντας το βραβείο αγαπημένου ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Deadline, η δημοφιλής πλατφόρμα streaming ξόδεψε 10 εκατ. δολάρια για την αγορά του φιλμ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδευτεί ποτέ για το ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ.

Εκτός από την Κορτές, το ντοκιμαντέρ εστιάζει και σε άλλους τρεις υποψηφίους για το Κογκρέσο. «Με οικειότητα προς τα πρόσωπα και αμεσότητα, οι Λίαρς και Ρόμπιν Μπλότνικ παρουσιάζουν στους θεατές το κίνημα από πολύ κοντά, καθώς τέσσερις γυναίκες βρίσκουν τη φωνή τους, τη δύναμη και τον σκοπό, επιτρέποντας σε εμάς να γίνουμε μάρτυρες της υπόσχεσης για αληθινή δημοκρατία, σε πράξη», δήλωσε η Λίσα Νισιμούρα, πρόεδρος των ντοκιμαντέρ του Netflix.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Newsweek, η Κορτές χειροκροτήθηκε πολύ μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ και τον λόγο της μέσω Skype, στους παρευρισκόμενους.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη και για τις τέσσερις μας που αυτές οι στιγμές έχουν κινηματογραφηθεί, δεν το λέω όχι για τη σημασία σε προσωπικό επίπεδο αλλά για τον κόσμο που θα τις δει. Ναι, είναι πραγματικά μια μεγάλη πρόκληση, πολύωρη εργασία αλλά αξίζει για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να βρεθεί σε αυτό το υψηλό αξίωμα, συμπεριλαμβανομένων των Έιμι, Πόλα και Κόρι», είπε η Κορτές στην κάμερα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ