Η αναδιοργάνωση του ΠΑΣ Γιάννινα σε όλα τα επίπεδα είναι σύμφωνα με τον Ηλία Κώτσιο το πιο σημαντικό που πρέπει να συμβεί στην ομάδα των Ιωαννίνων, είτε αυτή παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, είτε όχι.
Με δηλώσεις του στον «Novasport fm», ο 33χρονος αμυντικός, ανέλυσε τα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΣ κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ ευελπιστεί πως η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο «Παγκρήτιο», με αντίπαλο τον Εργοτέλη.
Εκτενέστερα οι δηλώσεις του Ηλία Κώτσιου:
«Ο ΠΑΣ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και όχι μόνο στο γκολ. Δεν ήμασταν ομάδα από την αρχή της χρονιάς και η αμυντική μας λειτουργία ήταν τραγική. Είναι πολλά τα γκολ που έχουμε δεχτεί για μία ομάδα που προσπαθεί να σωθεί. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και πρέπει να το παραδεχτούμε. Η ομάδα έχει καλές μονάδες, ποδοσφαιριστές με εμπειρίες και ταλέντο, αλλά δεν γίναμε ποτέ ομάδα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο σφάλμα μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει η ομάδα να οργανωθεί πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα, ώστε να επανέλθει-αν τελικά υποβιβαστεί-στη μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, είτε υποβιβαστούμε, είτε σωθούμε. Δεν γίνεται μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ να μάχεται για τη σωτηρία της, αλλά πρέπει να έχει μεγαλύτερους στόχους. Αυτή η ομάδα με τον κόσμο και τη δυναμική που έχει μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βλέπουμε ομάδες με 1.000 φιλάθλους, ο ΠΑΣ πρέπει να πηγαίνει καλύτερα».
Σχετικά με την υπόθεση «υποβιβασμός», τόνισε: «Εμείς πραγματικά πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη την Κυριακή κόντρα στον Εργοτέλη. Πάμε στην Κρήτη για να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Αλλά και πάλι δεν εξαρτάται η τύχη μας μόνο από μας, αλλά και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα».
Τέλος, έκανε και μία σύντομη αναφορά, στον χθεσινό επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου, κόντρα στον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Μπήκαμε με το σκεπτικό να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και να βάλουμε ένα γκολ ώστε να μεταφέρουμε το άγχος στον Παναθηναϊκό. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, δεν απειληθήκαμε από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
