Μια μεγάλη συνέντευξη όπου μιλάει με θερμά λόγια για την ΑΕΚ και όσα βιώνει στην Ελλάδα δυο χρόνια τώρα, παραχώρησε στην Πορτογαλία ο Αντρέ Σιμόες. Μιλώντας στο blog rematedigital.blogs.sapo.pt ο χαφ της ΑΕΚ έδειξε μέσα από τα όσα είπε πόσο πολύ τον έχει σημαδέψει η Ένωση, αναγνωρίζει ότι μέσω του Δικεφάλου έκανε το άλμα στην καριέρα του και λαμβάνοντας αγάπη και στήριξη απ’ όλους εμφανίζεται διψασμένος για τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στην κατάκτηση πρωταθλημάτων από τον Ολυμπιακό», δείχνοντας την πίστη του στην ΑΕΚ.
Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη του Αντρέ, ο οποίος μάλιστα με χιούμορ θυμάται την υποδοχή που του έτυχε όταν πάτησε στην Ελλάδα, συγκρίνοντάς τη με αυτή του Εσιέν λίγα λεπτά πριν φτάσει στη χώρα μας για τον Παναθηναϊκό και τι έγινε τελικά μέσα στη χρονιά στα γήπεδο…
Για τις δυο αυτές σεζόν στην ΑΕΚ και την Ελλάδα και αν η προσαρμογή του ήταν εύκολη;
«Ήταν εκπληκτικό αλλά η προσαρμογή μου ήταν αρκετά εύκολη. Οι δυο χώρες (σ.σ. Πορτογαλία – Ελλάδα) χωρίς από περίπου 3.500 χιλιόμετρα, αλλά υπάρχουν πολλά παρόμοια πράγματα στην Ελλάδα. Αισθάνεσαι τη θερμότητα. Φτάσαμε τον Ιούλιο για την για την πρώτη προπόνηση της σεζόν και αμέσως νιώσαμε ζέστη. Είχα έναν συνάδελφο στην ΑΕΚ τότε από την Πορτογαλία, ο οποίος με βοήθησε πολύ τις πρώτες ημέρες. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα με βοήθησε σε πολλά και έκανε πιο εύκολη τη σύνδεσή μου με την ομάδα και την πόλη. Μου έδειξε πολλά. Όσο για το φαγητό; Ήταν επίσης εύκολο καθώς λίγο έως πολύ και εδώ τρώνε επίσης πολλές σαλάτες και πολλά ψάρια τα οποία λατρεύω. Τα πάντα ήταν τέλεια. Όσο γι’ αυτές τις δυο σεζόν ήταν πολύ θετικές. Θα μπορούσα να μετρήσω περίπου 70 παιχνίδια. Ήμουν από τους παίκτες που έπαιζαν περισσότερο. Κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδας την πρώτη μου χρονιά, κάτι που δεν είχε καταφέρει η ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ κοιτάξαμε στα μάτια τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή μας, τον Ολυμπιακό. Τη δεύτερη χρονιά φτάσαμε πάλι στον τελικό, αφού πρώτα αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά χάσαμε από τον ΠΑΟΚ. Κατακτήσαμε όμως τη 2η θέση μέσω των πλέι οφ στο πρωτάθλημα, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ».
Για τους Έλληνες οπαδούς και δη αυτούς της ΑΕΚ;
«Οι οπαδοί είναι αρκετά θορυβώδεις, αλλα περισσότερο μεταξύ τους, απ’ ότι με τους παίκτες των ομάδων. Εμένα δεν μου προκαλούν πρόβλημα. Ζουν με πάθος τα παιχνίδια και είναι καταπληκτικοί. Σε όλο το παιχνίδι ενισχύουν την ομάδα. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να παίζεις γι’ αυτούς. Είναι μοναδικοί οι οπαδοί μας και μας δίνουν αρκετή δύναμη».
Αν μπορεί η ΑΕΚ ή άλλη ομάδα να «κλέψει» το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια;
«Φυσικά! Πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα, αλλά μια ημέρα θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Ποιος ξέρει… Μπορεί να συμβεί φέτος. Βελτιωνόμαστε χρόνο με το χρόνο. Ο σύλλογος (σ.σ. ΑΕΚ) γνώρισε μια περίπλοκη οικονομική κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, το γεγονός ότι έχουμε ήδη κερδίσει ένα Κύπελλο και τη 2η θέση σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά σε ένα πρωτάθλημα που θα είναι ορόσημο για τον σύλλογο».
Ποιες είναι οι διαφορές του Πορτογαλικού με το Ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Απ’ αυτή την άποψη νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές αισθητές διαφορές. Το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι ήδη από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Οι τρεις μεγάλες ομάδες έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα την ευρωπαϊκή τους καταξίωση κάθε χρόνο. Δεν είναι θέμα τύχης εννοώ. Υπάρχει σεβασμός στην Ευρώπη για την Πόρτο, τη Μπενφίκα, τη Σπόρτινγκ. Οι ομάδες είναι καλά δομημένες με μεγάλους προϋπολογισμούς. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα σκαλί πίσω από το πορτογαλικό. Έχουμε τέσσερις μεγάλες ομάδες, αλλά νομίζω υπάρχει κάποια απόσταση από τις άλλες ελληνικές ομάδες. Ένα άλλο θέμα εδώ είναι τα γήπεδα. Στην Πορτογαλία υπάρχουν γήπεδα με καλές συνθήκες. Εδώ υπάρχουν συνθήκες σε γήπεδα που είναι δύσκολες για ομάδες που θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο».
Αν η κρίση που βιώνει η Ελλάδα έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο;
«Ναι, βέβαια! Όπως συμβαίνει και σε όλες τις χώρες που υπάρχει κρίση. Η οικονομική κριση επηρεάζει όλους τους τομείς. Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι ένας χώρος που κερδίζονται καλύτεροι μισθού. Ως εκ τούτου αν και δεν επηρεάζεται από την κρίση στη χώρα, ξέρω ότι οι προϋπολογισμοί θα ήταν σημαντικά υψηλότεροι εάν η Ελλάδα είχε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση, όπως ήταν σε άλλες εποχές».
Αν μπορεί να γυρίσει στην Πορτογαλία σε σύντομο χρονικό διάστημα;
«Αυτό είναι κάτι που όλοι οι παίκτες θέλουν να κάνουν. Όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Εχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Έχω δυο χρόνια συμβόλαιο και μάλιστα είναι αρκετά υψηλό. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Έχω προσαρμοστεί πλήρως στο ποδόσφαιρο, τη χώρα, το σύλλογο. Ίσως στο μέλλον επιστρέψω. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».
Μέχρι στιγμής ποιος σύλλογος έχει παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο στην καριέρα σου;
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η ΑΕΚ, αλλά νομίζω ότι κάθε club, όπου μπορείς να αισθάνεσαι καλά και αγαπημένος εκεί. ΑΕΚ όμως είναι σημαντική για μένα γιατί είναι ένας σύλλογος που προβάλλεται στην Ευρώπη, γιατί ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα που έπαιξα βασικός, όπου έχω κερδίσει έναν τίτλο, τον πρώτο μου, όπου έχω παίξει αγώνα στην Ευρώπη μαζί της, ακόμη κιόλας που σε λιγότερο από έναν μήνα θα αγωνιστώ μαζί της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος που μου έδωσε οικονομική ανεξαρτησία σε προσωπικό επίπεδο για πάντα. Η αγάπη που μου έχουν δείξει, μου βγάζει τη θέληση που έχουν οι άνθρωποι εδώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της ομάδας. Όμως ποτέ δεν θα ξεχάσω κάθε βήμα μου της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Από την Πετροένσε, τη Σάντα Κλάρα και τη Μορεϊρένσε, την πρώτη και μοναδική μου ομάδα μέχρι τώρα στην 1η κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος».
Από το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο ποια στοιχεία του αρέσουν σε παίκτες;
«Αγαπούσα να βλέπω τον Ζιντάν. Ήταν ο παίκτης που γέμιζε μέτρα στο γήπεδο. Στην Πορτογαλία ήμουν οπαδός του Ρουί Κόστα. Τότε άρχισα να μου αρέσει ο Ινιέστα και ο Τσάβι. Τώρα που αρέσει να βλέπω τον Αρτούρο Βιδάλ, για το πάθος που βγάζει πάντα σε κάθε παιχνίδι. Ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο είναι ο Μόντριτς. Είναι μια ιδιοφυία, που έμαθε να λειτουργεί καλά. Βασικά πάντα μου άρεσαν οι μέσοι. Ίσως επειδή επιδιώκω να καταλαβαίνω την προσφορά τους».
Ποιος προπονητής τον γεμίζει περισσότερο;
«Σκληρή ερώτηση. Ο τωρινός προπονητής της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ, για όλα όσα έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο. Είναι μια αναφορά στη Σεβίλλη. Έχει δώσει πολλά στην ομάδα μας. Έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζαμε. Έφερε αρκετή εμπειρία και την επιθετικότητα που μας έλειπε. Το άνοιγμα που έχει με τους παίκτες είναι σημαντικό. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι ένα πρόσωπο που με έχει βοηθήσει σε πολλά».
Αν έχει να εξιστορήσει κάποιες αστείες ιστορίες που έχει βιώσει;
«Αστείες δεν έχω, αλλά έχω δυο ιστορίες που με σημάδεψαν και μάλιστα με παίκτες που θαυμάζω. Η πρώτη ιστορία ήταν την ημέρα που έφτασα στην Ελλάδα. Λίγα λεπτά πριν προσγειωθώ στην Αθήνα, είχε φτάσει ο Εσιέν που έζησε μια υποδοχή από 5.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον υποδέχονται εκστασιασμένοι. Εγώ χαιρέτησα πέντε δημοσιογράφους και πέντε οπαδούς! Στο τέλος της σεζόν ο Εσιέν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και θεωρήθηκε η χειρότερη μεταγραφή της χρονιάς. Και εγώ θεωρήθηκα η καλύτερη! Ήταν αστείο και κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Η 2η ιστορία ήταν με τον Μπερμπάτοφ. Η πρώτη του αποβολή σε όλη την καριέρα του. Ήταν ένα παιχνίδι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Το ματς ήταν σημαντικό και είδηση σε όλες τις εφημερίδες. Έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ο Μπερμπάτοφ και νομίζω ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δυο επιθετικούς. Γνωρίζω καλά την αξία του. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να του δώσουμε χώρο ή χρόνο να σκεφτεί γιατί θα είχαμε σοβαρούς κινδύνους. Περπατούσαμε 10 λεπτά και ήμουν κολλημένος πάνω του. Δεν τον άφηνα. Άρχισε να θυμώνει, όταν κάποια στιγμή με χτύπησε με τον αγκώνα του και αποβλήθηκε».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Αρχηγοί φέτος πρέπει να είναι Μάνταλος, Σιμοες, Γιόχανσον
Καλες είναι οι δηλώσεις ΑΛΛΑ για να πάρεις τον τίτλο απο τον γαβρο πρέπει να υπερβαλεις εαυτο. Λιγοτερες δηλωσεις (χορτασαμε) περισσοτερη δουλειά κατω το κεφάλι με μικροτερους αντιπαλους αυταπαρνηση με μεγαλυτερους αλλιως θα μείνουμε στα λογια , και θα παρει τιτλο καμιά παναθα από το πουθενά. Λιγότερα λόγια παιδια.Καλη μας επιτυχία.
το τι πρώτον θα παρει τίτλο ο βάζελος με αυτά που γίνονται...μόνο ένας βάζελος θα μπορούσε να το πει αυτό, δεύτερον το τι τον αποκαλείς παναθα, νομίζω όλοι καταλάβαμε, αλλά ειλικρινά πόσο πολύ σας έχει πειράξει το γεγονός ότι πριν 3 χρονάκια μας φωνάζατε έρχεστε ? και τώρα σας φωνάζουμε φεύγετε ? αλλά έτσι έιναι ότι κοροιδεύεις το λούζεσαι, δεν είναι τυχαίο ότι μπαίνετε στα σαιτ μας και σχολιάζετε κ όλας, τωρα σχετικά εμ τον σιμοες, ε συγνώμη ρε αδερφε αλλά ότι ομάδα και να είσαι, ότι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ οτι θελει και περισσότερη δουλειά ο σιμοες που σπαει καθε κοντερ στα ιατρικα καθε φορα, το παιδί είναι υπόδηγμα αθλητή, αλλά έτσι είναι αυτά, κάποιοι πληρώνουμε 200.000 για να έχουμε το καλύτερο 6αρι του πρωταθήματος και κάποιοι πληρώνετε ακόμα τους εσιεν και τους κουτρουμπήδες
Πραγματικά ...βρωμόστομος γιά ἕναν ἀπ' τούς καλύτερους παῖκτες μας... Γι' αὐτόν βρῆκες νά τά πεῖς;;;; Τό παιδί ἔδωσε συνέντευξη στήν πατρίδα του καί εἶπε τά καλύτερα λόγια γιά τήν ὁμάδα κι ἐσύ ἔβγαλες πάνω του ὅλη τήν γκρίνια καί τήν μίρλα σου. Ὅσο δίκιο (καί ἄν) εἶχες, τὄχασες καί μόνο πού εἶπες γιά τόν Σιμόες. Πᾶς γιά διαγωνισμό dislike μοῦ φαίνεται.
πρωτα απο ολα να σε συγχαρω για τον τονισμο στο κειμενο ,πολυ πολυ ωραιος,μπαβο.Για τις παρατηργσεις μου τωρα σαφως και δεν ειναι προσωπικες για τον σιμοες (φωτια να πεσει.....) αφορουν ολη την ομαδα,οσο για το νιρλας σιγουρα με αδικεις ειμαι απο αυτους που μεχρι τωρα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και με τα επιτευγματα της ομαδας και της διοικησης ,για να παρεις ομως τον τιτλο απο αυτον που τον κατεχει πρεπει κυριως οι παικτες να εχουν προσυλοση και ο τιγρης να μην κανει τα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ περσινα λαθη με τους προπονητες,το τιτλο πας να παρεις απο τον γαυρο οχι απο την μπαρτσα για να θελεις τους παικταραδες.δες πραγματικα την διαφορα του παο πριν και μετα τον ουζουνιδη για να καταλαβεις τι εννοω.
πραγματικά φίλε.. σε λάθος άτομο τα λες αυτά.
Δίκιο έχεις αλλά για λάθος άνθρωπο τα είπες. Ο Σιμοες έχει αποδείξει πολύ καιρό τώρα ότι εννοεί ότι λέει. Για μένα είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας, άσχετο ότι άλλοι έχουν το περιβραχιόνιο.
Πιο πολύ εαυτό πρέπει να υπερβαλλει η διοίκηση και να φέρει κάναν παίχτη.
Γενικα εχεις δικιο αλλα ο συγκεκριμενος δικαιουται να μιλαει.ειναι απο τους πιο σταθερους μας παικτες.τωρα για κατι αλλους,η αληθεια ειναι οτι περσσοτερο μιλανε παρα παιζουν καλα..
o δεύτερος η τρίτος αρχηγός της ομάδας ήταν ο Κολοβέτσιος σωστά; Οπότε την φετινή χρονιά Σιμόες ένας απ τους αρχηγούς!
Είμαστε τυχεροί που μες τη μιζέρια μας μάς αγάπησε ένας παίκτης σαν τον Σιμόες.
Εσενα ρε αγορι μου αδίκησε που δεν σε περνει στην εθνικη ο σαντος....ανυπομονω να σε δω εθνικη συνεχησε να ανεβαινεις....εισαι παιχουρα
ωραιος παικτης ολο το κέντρο της ομαδας ειναι αυτος. Απο τους λιγους που δικαιούται να μιλάει και να λέει οτι πιστεύει. Γιατι πρωτον δε μιλάει πολυ αλλα δουλευει πολύ και δεύτερον τα βγαζει τα λεφτα που παιρνει. Θελω να μαι δικαιος.
Κάντε τον έναν από τους αρχηγούς μας
Παράδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή για τα νεώτερα παιδιά της ομάδας. Χρειαζόμαστε και άλλους σαν αυτόν.
KSERIS KANENA MPARZOKA MIXALI APO TON ARXANKELO
Όχι φίλε
#CAPTAINVOTE FOR ANDRE SIMOES. Περα απο αυτα, εχω παρατηρήσει πως οι πορτογάλοι συνηθίζουν να ειναι οι πιο μαχητικοί,μυαλωμενοι ,δίκαιοι και γενικότερα να εχουν (σωστες) ηγετικές τάσεις. Πχ. Ο Ζέκα(αρχηγος του βάζελου) , κριστιανο κλπ. Το γιουρο οι πορτογάλοι δεν το πήραν επειδη ειχαν 'ποιοτητα'.(το βαζω σε εισαγωγικά επειδη δε τίθεται σύγκριση ποιότητας οι γάλλοι με τους πορτογάλους).αντιθετως,Παίζαν με μυαλο. Γιαυτο και αξιοσημείωτο ειναι οτι κατέκτησαν το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ευρωπαϊκό χωρις νικη(!) στον ομιλο τους. Ολα τα παιχνίδια με μισο-μηδεν. Προσωπικά, Την κατακρίνω την συγκεκριμενη τακτική διότι η μπαλα ειναι για να διασκέδαζουμε και να απολαμβάνουμε γκολ και θέαμα(πχ φετινός τελικος τσου-λου) και οχι γκολ με το στανιό.
Ο ιδανικός παίχτης για κάθε προπονητή .Δουλευταράς και αγωνιστής!!!!
Αντρε Σκυλεεεεε!!
Σιμόες ψυχάρα, για πάντα ΑΕΚάρα.
Ρε παιχταρα κάτσε για πάντα εδώ .. είσαι ένας από τους λίγους που σου αξίζει να παίξεις στην Αγία Σοφία
Φιλε φανταζεσαι να εχουμε ομαδαρα και να μπαινει για προθερμανση στην Αγια Σοφια??και να το καρφωνει μετα ο αραουχο????ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!
Είμαστε κοντά αδελφέ
Τι ομορφο να ακους τοσο ωραια λογια για την ΑΕΚ απο εναν παικτη σου και μαλιστα ξενο!και η συνεντευξη δεν ειναι σε ελληνικο μεσο για να πει καποιος οτι το παιζει ιστορια.η καλυτερη διαφημιση για την ομαδαρα μας ειναι τα λογια των σιμιες,γιοχανσον,αραουχο!!Σιμοες παιχτουρα σε αγαπαμε,εισαι δυναμη!!ΜΟΝΟ ΑΕΚ
Είσαι παιχτάρα τεράστια και θα κάνεις μεγάλη καριέρα!
TIMAS TIN FANELA KAI TA LEFTA POU SOU DINI I OMADA KAI TIN OMADA TIN AGAPAS,,,,,KAI GIA FTO SE ,,,,,,,,SEFXARISTO,,,,,,,,,PAIXTARA MOY
Είσαι παιχτάρα ρε Σιμόες.. σ'αγαπάμε απλά!!!
Ψυχαρα Σιμοες!
ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ: ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ (+ΛΙΒΑΓΙΑ), ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...
ΠΕΔΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ...
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 3 ΑΚΟΜΗ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.....ΕΠΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΑΟ & ΠΑΟΚ ΑΛΛΑ....ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ...
(ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ)