Λίγες μόνο ώρες μένουν για να προβληθεί το ένατο επεισόδιο του GameofThrones, το οποίο είναι ίσως πιοπολυαναμενόμενο και από το φινάλε της σεζόν! Φυσικά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο επεισόδιο αυτό θα δοθεί η μάχη των… μπάσταρδων, του Τζον Σνόου και του Ράμσεϊ Μπόλτον για το ποιος θα κατακτήσει τον Βορρά.
Οι φωτογραφίες μας έχουν ανοίξει ήδη την όρεξη και δίνουν μια εικόνα για την επική μάχη που θα δούμε που σύμφωνα ακόμα και με τους δημιουργούς είναι η πιο μεγαλειώδης όλης της σειράς.
Τα νούμερα άλλωστε το αποκαλύπτουν αυτό ξεκάθαρα. Το ΗΒΟ μπορεί να μην έχει δώσει περιγραφή του επεισοδίου, έδωσε όμως τους αριθμούς γύρω από αυτό!
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι σκηνοθέτης του επεισοδίου είναι ο Μιγκέλ Σαπόκνικ, ο οποίος σκηνοθέτησε την επίσης επικότατη μάχη στο Hardhomeμεταξύ των ανθρώπων με επικεφαλής τον Τζον Σνόου και τους WhiteWalkers.
Οι αριθμοί
Μόνο για αυτό το επεισόδιο εργάστηκαν 600 μέλη από την παραγωγή, όπως κάμεραμαν, ενδυματολόγοι, τεχνικοί κλπ.
Οι ηθοποιοί που χρειάστηκαν φτάνουν τους 500, οι οποίοι επάνδρωσαν τα «στρατόπεδα» του Τζον Σνόου και του Ράμσεϊ Μπόλτον. Μάλιστα εντυπωσιακό είναι ότι οι ηθοποιοί χωρίστηκαν όντως σε πραγματικά σε στρατόπεδα και προπονήθηκαν προκειμένου να είναι ακόμα πιο αληθοφανής η μάχη. Φυσικά με την βοήθεια των ειδικών εφέ οι 500 «στρατιώτες» μετατράπηκαν σε χιλιάδες.
Ακόμα, χρειάστηκαν 25 κασκαντέρ, οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο να πέφτουν και να χτυπούν αντί για τους ηθοποιούς!
Η παραγωγή έριξε 160 τόνους χαλίκι στο μέρος όπου έγινε η μάχη καθώς λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων στην περιοχή είχε δημιουργηθεί πάρα πολλή λάσπη, η οποία δυσκόλευε τα γυρίσματα. Το χαλίκι βοήθησε ώστε το έδαφος να γίνει πιο σταθερό.
Στη μάχη πήραν μέρος 70 άλογα, το οποίο κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα γυρίσματα καθώς υπήρχαν θέματα συντονισμού και εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι σκηνές με τα άλογα χρειάστηκαν το διπλάσιο χρόνο για να γυριστούν, από τέσσερα διαφορετικά συνεργεία με κάμερες.
Τα γυρίσματα μόνο της σκηνής της μάχης διήρκεσαν περισσότερες από 25 μέρες, ενώ άλλες σειρές χρειάζονται 8 με 10 μέρες για τα γυρίσματα ολόκληρου του επεισοδίου.
Σχετικά με το κόστος δεν δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός στη δημοσιότητα, ωστόσο έχει γίνει γνωστό πως η «Μάχη των Μπάσταρδων» είναι το ακριβότερο επεισόδιο της σεζόν.
Το ΗΒΟ έχει ήδη προτείνει το επεισόδιο για 6 βραβεία Emmy χωρίς καν ακόμα να έχει προβληθεί!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Μόνο για τους ''φαν''.. δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω..!